Dolar 34,4178
Euro 36,3838
Altın 2.845,47
BİST 9.419,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 20 °C
Hafif Yağmurlu

Günün Kitabı | ZAKİR (Felsefi Roman) /Mümtaz’er Türköne

Günün Kitabı | ZAKİR (Felsefi Roman) /Mümtaz’er Türköne

Kitap değerlendirme: Ali İhsan Dilmen

Yayın evi/KDY

Siyasal bilimci akademisyen ve KHK’dan mahkum edilen yazarı kamuoyu daha çok siyasi değerlendirmeye dair yazdığı denemeler, gazetelerde yazdığı siyasi yazılar ve TV programlarında yaptığı yorumlardan tanıyor.

Ülkücü gelenekten gelen yazar yaptığı değerlendirmelerle hep objektifliğini koruma çabası içinde olmuştur.

En azından ben kendisini öyle değerlendiriyorum.

İnsanın ontolojik varoluşunu, hayata karşı anlam arayışını sorgulaması felsefenin ana konusudur.

Nereden geldik, nereye gidiyoruz, niçin? soruları insan için hep önemli olmuştur.

Tanrı, insan ve şeytan arasında var olan ilişkinin içeriği, insanın Tanrı ve şeytan tasavvuru bu sorulara verilen cevaplarla insanın düşünce ve hayal dünyasında anlam bulur.

Bu kitapla yazar bu sorulara cevap aramakta ve kısmen muhafazakârlık üzerinden eleştirilerini de dile getirmektedir.

Kitabın arka kapak yazısından, “Şeytan ortalığı fesada ve kötülüğe boğmasaydı, İbrahim Tanrı’sını arar mıydı? Üstelik Şeytan, Adem’e secde ederek Tanrı’ya şirk koşmayı reddettiği için hep hakiki mü’min olarak kaldı. Şeytan olmasa Tanrı’ya sığınmak kimin aklına gelir?

Dünyadaki en yaygın ve sistematik kötülüğün adı muhafazakârlıktır, çünkü muhafazakârlık insanın en mahrem, en saygın ve en kutsal inanç alanını, sanatı ve edebiyatı siyasi rekabetin ahlaksızca, inançsızca ve ahlaksızca kullandığı sıradan sömürü malzemesine çevirir.

Kindar, ölüm kusan bir Tanrı, her devirde siyasi bir kurgudur. İktidar sahibi bu kurgu üzerinden ilahi bir güce dönüşür, insanlardan ellerine tutuşturduğu kırbaçla kendilerine eziyet etmelerini ister.

Gerçek Tanrı ise bir dozdur ve her zaman sözünün eridir.

Bir çocuğun saflığı, en gerçek ve doğru hakikatiyle…”

Yazar bu kitapla, birçok olayı tersinden, alışılmışın dışından bakmayı denemektedir.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.