Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Günün Kitabı | Şiir Zinciri Çıktı! | Derleyen Osman Nuri Aydın

25.04.2020
1.492
A+
A-
Günün Kitabı | Şiir Zinciri Çıktı! | Derleyen Osman Nuri Aydın

“PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALACAĞIZ,

PAYLAŞTIKÇA BÜYÜYECEK ŞİİR!”

Sanatı, düşlerin gerçekliğe kanat çırpması olarak tanımlarsak, sanırım yanlış olmaz. Sanat düşleneni çok kısa sürede, gerçekliğe kavuşturmak ister. İşte bu istek de sanatçıya yaratma gücü verir. Fakat günümüzün popüler kültüründe ise sanatçı köşeye sıkıştırılmış ve toplum, sanatçının sesine kör sağır edilmiştir. Sanatçı üretse bile ürettiğini, topluma ulaştıracak kanallardan yoksundur. Fakat iletişim çağı denilen bu çağda, tüm olumsuz yapılanmasına rağmen, sanatçı, sosyal ağlar aracılığı ile kendisine yeni bir zemin yarata bilmiştir.

Çağımızın vazgeçilmez yaşam tarzlarından olan, sosyal ağların; sosyal ve kültürel bir canlı olan insanın, kapitalizm içinde ki yalnızlaşmasına, bir nebze de olsa merhem olduğu gerçeğinin, bir kez daha gün gibi ortaya çıktığına şahit oluyor ve hatta bunu yaşıyoruz da.

Tüm olumsuz yapılanmasına rağmen, sosyal ağlar doğru kullanıldığında, kendi kafeslerinde sıkışıp kalan insanların, doğru yönlendirmesi ile güzel yaratımlara da sebep oluyor. Son dönemde şair dostların, ülkemizin dört bir yanından birbirini tanıyıp, dost olmaları sonrasında, güzel paylaşımlara ve de yeni yeni kitaplara dönüşür oldu.

İşte bu dönüşümde ki en büyük pay da sanırım bir kolektif olarak ortaya çıkan ve de ülkemizde ki popüler kültüre karşı bir direniş sergilemek amacı ile yola çıkan, Kaos Çocuk Parkı Sanat Edebiyat Kolektifi’nin olsa gerek. Sosyal ağların arasında sıkışıp kalan sanatçıları; yazar ve de şairlere, ses olmak adına, 21 Mart 2019 yılından beri, büyük bir özveri ile 210 adet kitap basarak bir yıl içinde, büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Bu kolektif ruha, şu korona günlerinde, yine değişik şairler tarafından ve değişik isimler altında, facebookta başlatılan, ŞİİR ZİNCİRİ paylaşımlarını, bir araya getirerek, dosya oluşturan, sevgili Osman Nuri Aydın ve bu dosyayı, kitaplaştırarak, PDF formatında, internete koyarak, ücretsiz olarak, paylaşıma sunan, Kaos Çocuk Parkı Sanat Edebiyat Kolektifi’ne ve de bu kollektifin kurucusu, Lokman Kurucu’ya teşekkürü bir borç biliriz.

Klaros Yayınları 22.04.2020 Bülteni ile sosyal ağlardan, şu paylaşımı yapmıştır;

“Merhaba Sevgili Dostlarımız!

ŞİİR ZİNCİRİ ÇIKTI!

ÜCRETSİZDİR!

Derleyen; Osman Nuri Aydın

Yayına hazırlayan ; Kaos Çocuk Parkı Sanat Edebiyat Kolektifi

Bu kitabı edinebilmek için en az 10 arkadaşınızın mail adresini aşağıdaki mail adreslerinden birine göndermeniz gerekmektedir.

klarosyayinlari@gmail.com

kaoscocukparkipdf@gmail.com

Paylaşalım!

Paylaştıkça çoğalacağız,

Paylaştıkça büyüyecek şiir!”

Osman Nuri Aydın ise Facebok sayfasından yaptığı açıklamada, şunları aktardı;

“2020 Yılının baharında dünyayı ve ülkemizi saran salgın, insanların –ve tabii şairlerin de- yaşam düzenlerini değiştirdi. Sosyal yaşamdan uzakta, evlerinde daha çok kalan şairler, internetle ve bu ağdaki sanal ortamlarla daha çok ilgilenir oldular. Bunun sayfalarındaki bir yansıması da şiir zincirleri biçiminde oluştu. Sayfalarında birer şiirlerine yer veren şairler, diğer şair arkadaşlarını da böyle yapmaya çağırdılar. Onlar da arkadaşı olan başka şairleri…Böylece bir çok şiir paylaşım zincirleri oluştu. Bu çalışmada, bu zincirlerde yer bulan şiirler derlenmeye çalışıldı öncelikle (bu şiirlerin hepsine ulaşılabildiğini söylemek ise mümkün değil. Fotoğraf olarak paylaşılan şiirlerin ise, oradan okunarak dosyaya alınması mümkün olamadı). Sözü edilen toplam, dışarıdan, bireysel olarak katılmak isteyen şairlerimizin gönderdiği şiirleriyle genişledi. Şiirler arasında, bu derlemenin bir belge olduğu düşüncesiyle, herhangi bir ölçüyle hiçbir seçme yapılmamıştır. Bu şiirlerin en önemli özellikleri, doğrudan onları yazan şairler tarafından seçilmiş olmaları.

Toplamdaki şiirlerin hepsi yeni yazılmış şiirler değil; daha önce yazılıp kitap ve dergilerde yer almış şiirler de önemli bir sayıda. Öyle de olsa, seçilmelerinde yaşanılan günlerin, bu seçimlere bir yansıması olmuş bulunabileceğini düşünüyorum.

Bu derlemenin PDF Kitap olarak ortaya çıkmasını ve dağıtımını karşılıksız olarak üstlenen Lokman Kurucu’ya ve Kaos Çocuk Parkı Sanat Edebiyat Kolektifi’ne, derlemede şiiri bulunan şairlerimiz ve PDF’nin ilerde ulaşacağı şiir severler adına çok teşekkür ediyorum.”

“Paylaştıkça çoğalacağız,

Paylaştıkça büyüyecek şiir!”

İşte bu çığlık… sanatın çığlığı olacak sanırım… herkese teşekkürler. Kaynak: www.nicin.biz

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.