ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Yürekler Dile Gelir, Bir Sevgi Seli Olur | Mehmet Tekin

14.02.2020
1.386
A+
A-
Yürekler Dile Gelir, Bir Sevgi Seli Olur | Mehmet Tekin

Nebih Nafile / Eğitmen Yazar Şair

Müstesna bir coğrafyada yer alan ve tarihi boyunca ihtişam ve yok oluş arasında gidip gelen Antakya’da sosyal hayat da buna paralel bir gelişim göstermiştir. Bu yaşayışın belirgin yönlerinden biri, devirler ve şehirde yaşayan toplumlar değişmesine rağmen, yaşayışta bireyciliğin ve bireysel girişimciliğin güçlü, iş birliği ve ortaklık fikrinin daha zayıf olmasıdır.

Bunun birçok örneği olduğu gibi, istisnaları da vardır. Bu istisnalardan biri 1913 yılında Belediye Reisi Türkmenzade Ahmet Ağa’nın öncülüğünde Dursunlu yakınlarından Antakya’ya Zuğaybe Suyu’nun getirilmesidir. Bunun için zengin-fakir bütün halk seferber olmuş, parası olan parasıyla, olmayanlar gücüyle katkıda bulunmuş ve imece usulüyle, bir bayram havası içinde, şehir içi dahil 10 km kanal kazılıp, boru ve diğer malzemeleri dışardan ithal edilerek su hattı tamamlanıp şehir içme suyuna kavuşturulmuştur.

İkinci örnek ise, Zuğaybe Suyu’ndan yüz küsür yıl sonra gerçekleşen fikir seviyesinde bir imece girişimidir. Sevgili Nebih Nafile’nin öncülüğünde ilimizin 37 şair, yazar ve sanatçısı bir araya gelip yüreklerindeki güzellikleri ortaya dökerek “Yürekler Dile Geldi” adlı güzel bir eser meydana getirmişlerdir. Postmodern gelişmelerin etkisiyle toplumda bireyselleşmenin hızla arttığı ve “ben” öğesinin giderek hâkim hale geldiği günümüzde, bu iş birliği ve fikir imecesi çok güzel, müstesna bir gelişmedir. Bu girişimin bir örnek oluşturması ve gelecekte emsallerinin çoğalarak fikir hayatımızın zenginleşmesine katkıda bulunması en büyük dileğimizdir.
“Yürekler Dile Geldi”, Nebih Nafile’nin öncülüğünde 37 şair, yazar ve sanatçıların katıldığı ortak bir çabanın ve yorucu çalışmaların ürünüdür. Bu nedenle, Nebih Nafile başta olmak üzere, emeği geçen ve yazılarıyla bu çalışmaya katılan bütün dostları içtenlikle kutluyorum.

30 Ocak 2020
Mehmet Tekin
Araştırmacı Yazar

Nebih Nafile
Nebih Nafile
Nebih Nafile Kimdir? Yazar, Antakya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu ilde tamamladı. 1992’de Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya İçmimarı ve Dekorasyon bölümünden mezun oldu. Aynı yıl öğretmen olarak göreve başladı. Bir süre Mustafa Kemal Üniversitesi ikinci öğretimde ergonomi, maliyet hesapları, üretim teknolojisi gibi derslerde eğitmenlik görevinde bulundu. Kültür Kentler Birliği Hatay İl Temsilcisi, Çukurova Edebiyatçılar Derneği üyesidir. Yerelde ve ulusalda sevilen birçok edebiyat dergilerinde şiir ve yazıları yayımlandı. 2006 yılından bu yana düzenli olarak Antakya’da Özyurt Gazetesi’nde “Güneş Hepimiz İçin” adıyla köşe yazarlığı yapmaktadır
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.