ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Yeni Vezin Dergisinin 16.Sayısı Çıktı

07.07.2023
148
A+
A-
Yeni Vezin Dergisinin 16.Sayısı Çıktı

Yeni Vezin, Edebiyat, Kültür, Sanat Dergisi, Temmuz-Ağustos-Eylül / 2023 Yılı, 4 Sayısı…

TÜRK DÜNYASININ ORTAK DEĞERLERİ

 Dergimizin her sayısını hazırlarken derin mutluluk duyuyoruz. Sizlerden şiirler ve yazılarda geldikçe mutluluğumuz artıyor, katlanıyor. Yine sevincimizi paylaştığımız dop-dolu olan 16.sayımızla sizlerleyiz. Eserleri dünyada 176 dile çevrilen ve en çok okunan yazar olan Türk Dünyasının ortak değeri Cengiz Aytmatov üzerine yoğunlaştı yazılarımız.

Tabi Adriyatikten Çin seddine uzanan topraklarda binlerce yıldır binlerce ortak değerimiz yetişti. Tarihimizde, edebiyatımızda var oldular. Yunus’tan Mevlâna’ya, Aymatov’dan Veysel’e, Nizami Gencevi’den Fuzuli’ye çok önemli şahsiyetler yetişti. Dergimizde hepsine yer veremeyeceğimiz açıktır. Ama sizlerin yazıları bizlere yol çiziyor, dergimize şekil veriyor.

Dosya konularımızın şekillenmesine yardımcı oluyor. Bize de derleyip toplamak kalıyor. Bir kez daha teşekkür ederiz.

Cengiz Aytmatov 1928 yılında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e bağlı Talas vadisinde yer alan Şeker köyünde doğmuştur. Başarılı bir edebiyatçı kimliğine sahip olması yanında insan ilişkileri ve yüksek temsil kabiliyeti sayesinde Sovyet devletinden itibar görmüş, devletin çeşitli birimlerinde görev yapmıştır. Eserleri 176 dile çevrilen yazarın eserleri tüm dünyada sevilerek okunmaktadır.

Değerli okurlarımız, bu sayımızda Türk Dünyasının ortak değerlerinden bazılarına yer verebildik.

Gönlümüzde, aklımızda yeni yeni konular şekillendi. Önümüzdeki sayılarda yine dop-dolu olarak sizlerle olacağız. Bu sayımız Folklor Araştırmacısı, Yazar Şair Ahmet Özdemir’in Cengiz Aytmatov ve Türk Dünyasında Gezinti, Eğitimci Yazar Mustafa Kuvancı’nın Aytmatov, Dergimiz Yayın Kurulu üyesi, Şair Seyfettin Gelekçi’nin Cengiz Aytmatov’u Anarken, Atif İslamoğlu İslamzade’nin Nizami Eserlerinde Türk Savunması, Hikmet Elitaş’ın Alıkul Osmonov, Feyyaz sağlam’ın Latif Karagöz ve Mahmut İslamoğlu’nun Bosna Şiirleri ve Folklor Araştırmacısı İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun İsa Oğuz Mektebinden bir Ozan Âşık Kul Yetimi konulu yazılarından oluşturmakta. Gaziantep’li Yazar Şair Ahmet Ayaz geçtiğimiz hafta vefat eden İsmet Bora Binatlı’yı kısaca kaleme aldı. Sizlerden gelen şiirler dergimizin bu sayısına ayrı bir anlam kattı.

Tabi ustalarımızdan seçtiğimiz şiirler ve kardeş ülkelerden bize gelen şiirler de bu sayımızda.

Ve dergimize gönderilen yeni çıkan kitaplar.

 

İyi okumalar dileriz.

Hep birlikte nice güzelliklere…

 

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.