Dolar 34,7330
Euro 36,6706
Altın 2.959,91
BİST 9.945,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18 °C
Az Bulutlu

Van Gogh, Büyük Ressam

01.08.2020
1.108
A+
A-
Van Gogh, Büyük Ressam

Derleyen: Ömer Faruk Çelebi

1888’de,  hastalığının ilk nöbetlerini geçirmeye başlayan Van Gogh, kendi rızasıyla, St. Paul Akıl Hastanesi‘ne yatırıldı…

Bu dönemde kardeşi Theo ona Gustave Dore‘nin bir gravürünü yolladı… 

Bu resimden çok etkilenen ve esinlenen Van Gogh, kendi ruh halini yansıttığı ve merkezindeki figürde kendini çizdiği ‘Tutuklular Çemberi adlı tablosunu yaptı…

Tabloda, duvarlarla çevrili ufak bir hapishane avlusunda bir çember halinde volta atan mahkumlar çizilmiştir…

Tabloda mavi-yeşil tonlar hakimdir…

Tablo hayatı, ressamın gördüğü şekilde, yani kapalı bir çember olarak tasvir eder…

Tablonun merkezindeki tek şapka takmayan sarı saçlı figür kendisidir.

Tablonun üst bölümünde, yukarı doğru yükselmekte olan iki beyaz kelebek vardır.

 Bunlar, özgürlüğün olduğu kadar, kaybedilmiş saflığın ve masumiyetin de sembolüdür artık geriye yaşanacak bir şey kalmamıştır…

Tabloda, ressamın intihar edeceği yaşa işaret eden,37 insan figürü yer alır.

Bu tabloyu yaptıktan bir süre sonra tam 37 yaşında Van Gogh kendini göğsünden vuracaktır…

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.