Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Atölye Çalışmaları

27.12.2022
311
A+
A-
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Atölye Çalışmaları

Yunanca Atölyesi ikinci kuru tamamlayan katılımcılar; zaman ifadelerini kullanabiliyor, çeşitli fiil kalıplarını öğreniyor, günlük rutininden bahsedebiliyor, uzun cümleler ve diyaloglar kurabiliyor olacaklar.

Yunanca Atölyesi 2. Kur

Atölye Başlangıç Tarihi: 10 Ocak 2023

Atölye Günleri: Her Salı-Perşembe 19:30-21:30 arası

Atölye Süresi: 3 Ay

Bir duruş ve duyuş dansıdır Flamenko. Tutku, isyan, acı, sevinç ve coşkunun adımları… An gelir topuklarda patlar öfke, an gelir parmak uçlarında şıkırdar sevinç.

Görkemli duruşlar, zarif bilek ve parmaklar, bedenin kapılıp gittiği ritim ve hepsini tamamlayan yüz ifadesi.

Bedeni dans aracılığıyla tanımanın, bu farkındalığı içsel zenginliğe dönüştürmenin ve kendini ifade etmenin bir yoludur Flamenko…

Başlangıç Seviyesi

Atölye Günleri: Her Pazar 12:30-14:00

Atölye Başlangıç Tarihi: 15 Ocak 2023

Atölye Süresi: 3 ay

Orta Seviye

Atölye Günleri: Her Cumartesi 16:00-17:30 arası

Atölye Başlangıç Tarihi: 7 Ocak 2023

Atölye Süresi: 3 ay

*Katılımcıların kol-ayak koordinasyonunun temel bilgisine sahip ve pratiğini yapmış olması gerekir. Ayak tekniğinin ilerletilmesi için flamenko ayakkabısı edinilmesi şarttır.

Orta-İleri Seviye

Atölye Günleri: Her Cumartesi 14:00-15:30 arası

Atölye Başlangıç Tarihi: 7 Ocak 2023

Atölye Süresi: 3 ay

*Bu çalışmada koordinasyon ve senkronizasyonun koreografi çalışmasındaki performans boyutunu araştırıyoruz. Compas ve Palmas (ritme eşlik) bilinmesi gerekir.

Haftada bir gün olmak üzere devam edecek olan Desen Atölyesi, temel olarak karakalem eğitimi ve çizim teknikleri üzerine kurulacak, temel eğitimin ardından katılımcıların ihtiyaç ve taleplerine göre kişisel programlar üzerinden devam edecektir. Atölye programında desen eğitiminin yanı sıra Zeynep Nur Azer tarafından resim temelli sanat tarihi anlatısı yapılacaktır.

Atölye Başlangıç Tarihi: 14 Ocak 2023

Atölye Günleri: Her Cumartesi 14:00-18:00 arası

“Peloponez”in ihtişamlı, Girit’in cesur ve Ege adalarının şenlikli danslarıyla tanışın! Yunanistan’ın dört bir yanından derlenen rengârenk bir dans repertuarı sizi bekliyor.

Yunan Dansları Atölyemiz haftada bir defa 2 saat süreyle yapılacak. Atölyede yalnızca Hasapiko (Sirtaki) değil, Türkiye kaynaklı Zeibekiko ve Hasaposerviko dansları da dâhil olmak üzere Yunanistan’ın dört bir yanından derlenmiş bir repertuarı 3’er aylık 2 kurda, ortalama bir performansla tamamlayan bir katılımcı, 15 Yunan dansını çalışmış oluyor. Bu da, geniş bir çeşitlilik gösteren Yunan müzikleri eşliğinde dans edebilmek anlamına geliyor.

Çalışmaya sıfırdan başlıyoruz. Hem Türkiye insanına nispeten daha tanıdık gelmesi hem de çoklu figür yapısı nedeniyle atölyenin yarısını Hasapiko (Sirtaki)’ya, geriye kalan yarısını da diğer danslara ayırıyoruz. Hemen her hafta yeni bir figürü parçalar halinde adım adım çalışarak birleştiriyor, müzik eşliğinde pekiştiriyor ve her çalışmada bir önce öğrendiğimiz figürü dansa katarak her geçen hafta figür repertuarımızı geliştiriyoruz.

Başlangıç Seviyesi

Atölye Günleri: Her Çarşamba 20:00-22:00 arası

Atölye Başlangıç Tarihi: 4 Ocak 2022

Atölye Süresi: 3 ay

Orta Seviye

Atölye Günleri: Her Cuma 20:00-22:00 arası

Atölye Başlangıç Tarihi: 6 Ocak 2022

Atölye Süresi: 3 ay

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Ali Suavi Sokak No:7

Bahariye – İstanbul

0216 414 22 39

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.