ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

MkYurttaş’ın O.B.A. İsimli Performans Araştırma Projesi 5533’te Başlıyor

MkYurttaş’ın O.B.A. İsimli Performans Araştırma Projesi 5533’te Başlıyor

MkYurttaş, O.B.A. isimli posthuman(insan sonrası) beden/mekan/zaman konusunu araştıran ses üzerine performans araştırma projesini, 5533 ev sahipliğinde, 1 Nisan – 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında sergiliyor.

Performistanbul iş birliğiyle gerçekleşen ve bir duyusal coğrafya tahayyülü olarak tarif edilen proje, ismini “Organizmalar Birer Algoritmadır” cümlesinin baş harflerinden ve sanatçının çocukluğundan gençliğine kadar yaz aylarında yaşadığı oba isimli yapılardan alıyor.

Her cumartesi 14:00-18:00 saatleri arasında farklı bir performans ve etkinliğindeneyimleneceği proje, 1 Nisan‘da “Organizmalar Birer Algoritmadır” isimli ilk performans ile İstanbul’un Fatih / Kadırga semtindeki Sokullu Mehmet Paşa Camii Külliyesi Avlusu‘nda bir ses/mekân deneyimi ile başlıyor. Avludan İMÇ Blokları‘nadoğru kolektif bir yürüyüşün ardından İMÇ koridorlarında ve 5533‘te devam ediyor. Takip eden haftalardaki her bir cumartesi ise sırasıyla O, B ve A harfleriyle ilişkilenen dörder saatlik, dört farklı performansı içeriyor.

Haftanın üç günü deneyimlenebilen proje, her pazartesi ve cuma günü 14:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşen ve toplamda 32 saatlik bir sürece yayılarak canlı olarak üretilen bir performatif enstalasyon ve iki ayrı ses enstalasyonunu kapsıyor. Proje sürecine dahil olan üretici, katılımcı, ziyaretçi ve izleyicilerle şekilleniyor.

Proje sürecindeki performans ve etkinliklerin haftalık e-postalarla izleyicilere duyurulacağıO.B.A., aynı zamanda projenin @oba.proje Instagram hesabından ve obaproje.tumblr.com adresindeki dijital günlük blogdan takip edilebilir.

Program

Sergi süresince pazartesi ve cuma günleri: “oba” – performans enstalasyonu 5533’te deneyimlenebilir.

1 Nisan Cumartesi – “Organizmalar Birer Algoritmadır” – performans

8 Nisan Cumartesi- “O” – performans

15 Nisan Cumartesi- “Bal, baba, boğaz, burden” – açık stüdyo / workshop / lecture (sunum) performans

20-24 Nisan Sergi kapalı olacaktır.

29 Nisan Cumartesi- “Ağırlık” – performans

6 Mayıs Cumartesi – Kapanış & Sanatçı Konuşması

MkYurttaş – Sanatçı ve araştırmacı / akademisyen

Mk, İTÜ Mimarlık Lisans ve “beden ve mekan hibritleşmesi” üzerine İTÜ Mimarlık Yüksek Lisans derecelerini; “çağdaş sanatta insan sonrası (posthuman) beden” üzerine YTÜ Sanatta Yeterlik (PhD) derecesini aldı.

Performans, yerleştirme, video, fotoğraf, çizim, metin, mekansal müdahalelerden oluşan çalışmaları Türkiye’de Pera Müzesi, Müze Evliyagil, Mamut Art Project, İstanbul Bienali’nde ve Hollanda, Polonya, Almanya, İtalya, Hong Kong ve ABD’de sergilendi.

Mk’nın sanat pratiği “mikaye” adıyla devam eden bir araştırma projesidir. Mikaye, Mk’nın da aralarında olduğu kurmaca personaların birbirleriyle bağlantıda oldukları bir şizo düzlemdir. mikaye’depersonalar beraber yaşarlar ve üretirler. Hepsinin ayrı birer ismi olsa da; hiç birinin net, sabit bir görünümü, üretim biçimi ve kimliği yoktur. Birbirlerinin içine akıp, düzlemin bir yerinden dalıp başka bir personanın içinden çıkmayı, kimi zaman aylarca derinlerde kalarak yaşamayı, yok oldu sanılmayı severler.

Mk, İstanbul’da yaşıyor ve sanat / akademik araştırmalarına Performistanbul’da ve Haliç Üniversitesi’nde devam ediyor.

5533 hakkında:

2007 yılında Nancy Atakan ve Volkan Aslan tarafından kurulan 5533, kâr amacı gütmeyen bağımsız bir sanat inisiyatifidir. Bu bağlamda alternatif modeller oluşturmaları için sanatçıları ve farklı disiplinlerden, mesleklerden, geçmişlerden insanları bir araya getirmeyi amaçlar. Sanatsal araştırma, eleştirel düşünme, katılımcılar arası diyalog, iş birliği, etkileşim, tartışma ve paylaşıma dayalı güncel sanat projelerine alan açar. Katılımcıların, başarısızlık endişesi duymadan deney yapabilecekleri bir ortam sağlamayı önemser.

İnternet sitesi: www.performistanbul.org
İhtiyaç: Sen
Dijital Arşivi:www.ihtiyacsen.com
Perform İstanbul Yayınları: https://www.performistanbulyayinlari.com/
Facebook:  www.facebook.com/Performistanbul- www.facebook.com/pcsaa.ist
Instagram:www.instagram.com/Performistanbulwww.instagram.com/pcsaa.isthttps://www.instagram.com/imc5533/
YouTube :www.youtube.com/Performistanbul

Ayrıntılı bilgi ve söyleşi talepleriniz için:

burcudimili@gmail.com

0 554 458 33 13

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.