ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Melisa Özgür’ün İlk Kişisel Sergisi “432”Decollage Art Space’te

Melisa Özgür’ün İlk Kişisel Sergisi “432”Decollage Art Space’te

Melisa Özgür’ün ilk kişisel sergisi “432”, renk ve enerji temalarına değinen eşsiz eserler ile 29 Kasım – 24 Aralık tarihleri arasında,Decollage Art Space ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

Her ışık renginin farklı bir enerjiye sahip olduğu düşüncesinden ilham alan Melisa Özgür, “432” sergisiyle bu doğal olgunun sanatındaki yansımalarını ziyaretçilere sunuyor. 432 Hz frekansının, bilinen 440 Hz’e göre daha sakinleştirici olduğuna inanılan mucizevi bir frekans olduğu düşüncesi serginin temasını belirliyor. Melisa Özgür, sanat ilhamını tuvale yansıtırken iç enerjinin dışa vurumunu çağdaş bir bakış açısıyla yorumluyor.

Decollage Art Space’deki sergide, sanatçının “Çekim”, “Çekirdek” ve “Koi” gibi önceki serilerinin yanı sıra “Çekim” serisinde yer alan eserler topluluğu “Çakra” da yer alıyor. Yedi çakra enerji merkezi, fiziksel, duygusal ve ruhsal refahımızın farklı yönlerini simgeliyor. Her bir çakra enerji merkezi belirli bir renk ile ilişkilendiriliyor; bu renklerin, insanın duygusal ve fiziksel sağlığıyla derin bir bağlantıya sahip olduğuna inanılıyor. Sanatçı eserlerinde, bu çakra enerji merkezlerinin evrenin enerjisiyle uyumlu olan en üstteki menekşe rengine ulaşmasını hedefliyor. Özgür, tuval üzerinde kullandığı karışık teknik ile bu derin bağlantıyı dokular ve desenlerle eserlerinde başarıyla yansıtıyor.

Eserlerindeki renk ve dokularla sanatsal perspektif oluşturan sanatçı, kullandığı basit geometrik şekillerin sahip olduğu enerjiye odaklanıyor. Sanatçının ilk kişisel sergisi “432”, 29 Kasım – 24 Aralık tarihleri arasında Decollage Art Space’de ziyaretçilerini bekliyor. Özgür’ün eserlerinde, insan duygularının ve ihtiyaçlarının evrenin enerjisiyle nasıl örtüştüğünü anlayarak, renklerin derin anlamlarını keşfetmeye davetlisiniz.

Melisa Özgür hakkında:

Melisa Özgür 2000 yılında Amasya’da doğdu. Lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da sağlık

alanında tamamlandıktan sonra bir süre sağlık sektöründe çalıştı. Sanata ve resme olan tutkusu

onu mevcut mesleğini bırakıp ressamlığa yöneltti. Bir süre günümüzün çağdaş usta ressamları ile

atölye çalışmaları yaparak eğitim aldı. 2019-2021 tarihleri arasında Zafer Erkan’ın atölyesinde

çalıştı ve atölye eğitimi aldı. İsmail Acar ile İsmail Acar’ın atölyesinin karşısındaki duvar

çalışmaları ve bazı otel projeleri de dahil olmak üzere sosyal sorumluluk projeleri kapsamında

birkaç projede yer aldı.

Özgür, eserlerini ilk defa 2021 yılında katılmış olduğu ARTCONTACT İstanbul fuarında sergiledi.

IAAF İstanbul’da 2. başarılı fuar deneyimine sahip olan sanatçı katıldığı karma sergiler sonrasında

Tabularasa platformu kurucusu Beste Gürsu tarafından fark edildi ve ArtAnkara fuarına katılma

deneyimini yaşadı. 2022 yılında Contemporary İstanbul’a davet edilen sanatçı, Decollage Art

Space’de ilk solo sergisini gerçekleştirecek.

Genel olarak tuval üzerine karışık teknikte ve dokulu çalışmakta olan sanatçının eserlerinde iç

dünyasından izler bulmak mümkündür. Sanat ilhamını renk ve enerji kavramlarından alan Melisa

Özgür, kullandığımız renklerin hayatımıza enerjileri ile yön verip şekillendirdiğine inanıyor. İç içe

geçmiş halkaları kullanarak yaşam başlangıcın ve sonunun aynı nokta olduğunu izleyiciye

hatırlatıyor. Düzen ve renk kavramlarını kullanarak farklı formlarda/etkilerde geometrik minimal

ve soyut eserler ortaya çıkarıyor.


Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

Ziyaret Saatleri:

Her gün: 10:00 – 18:00

Adres:

Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89

info@decollageartspace.com

www.decollageartspace.com

https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı

kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.