ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Kadıköy Sanat Etkinlikleri | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Kadıköy Sanat Etkinlikleri | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Duduk sanatçısı İlbeği Can Erzincan, Hem Hâl ile dinleyicisiyle buluşuyor.

Anadolu’nun kadim sazı olan Duduk, aşığın maşukuna olan sevdasını, bazen rüzgârın yeline gizlenmiş bir şiir ile bazen de, bir dervişin ahuzarını anlatan türkü ile dinletecek bizlere.

 Sanatçımızın deyimiyle;

”Hemhâl kalbim ile parmaklarım arasındaki yolculuğumdur.”

 Bu yolculukta tüm müzikseverler ile Hemhâl olmak dileğiyle…

 

*** 

WOYZECK

 Epilepsi hastalarının dikkatine; Oyunda flaşör/strobe ışık kullanılmaktadır.”

 Büchner’in dram fragmanında, insan varoluşunun bedelini ödeyen tüm karakterler sürükleyici, baskıcı ve mazlumdur. Kurbanlar ve failler.

Henüz 23 yaşında olan Georg Büchner, Woyzeck adlı oyununu görsel olarak çarpıcı ve zamanına göre vizyoner bir oyun olarak yazmayı başarmış. Alman edebiyatının en ünlü metinlerinden biridir.

Woyzeck’i, Woyzeck’in yanında Doktor, Yüzbaşı ve Marie figürlerinin ön plana çıktığı insandaki hayvan hakkında bir drama – gerilim türü olarak tek kişilik bir formda sahneliyoruz. Woyzeck, insanın ilkel öfkesi ve onun uçurumları için bir arayış olarak seyircinin kendisiyle empati kurmasını isteyecek…

                                  “Din, bilim, devlet ve aile!

                                   İnsanı yöneten, sınırlandıran, yaşatan ve öldüren temel dört kavram!

                                  İnsan bu dördüne de hizmet etmek için eğitilse de, insan kendine hizmet etmek isteyemez mi?

                                                                Tüm hizmetkârlara…”                                                                                                                                                                                                                                       Şükrü Veysel Alankaya

Yazan: Georg Büchner

Uyarlama: Şükrü Veysel Alankaya & Serdar İnan

Yöneten: Şükrü Veysel Alankaya

Oynayan: Serdar İnan

Müzik: Muzaffer Doğan

Kostüm Tasarım: Behlül Akkoyun

Işık Tasarım: Alkım Çelik

Dekor Uygulama: Levent Feyiz

Teknik Kumanda: Hakan Keleş

Dış Sesler: Neşem Kam Kip, Sevda Karabulut, Selma Pelen, Tolga Kortunay, Şükrü Veysel Alankaya, Alkım Çelik, Serdar İnan

Oyun Fotoğrafları: Mert Kartal

***

 TANTE ROSA

Sevgi Soysal’ın bu unutulmaz eserini Esra Ertan ve Şirin Parkan sahneliyorlar.

 Oyun, hayatı bütün gerçekleriyle, tutkuyla, aşkla, inişleriyle çıkışlarıyla yaşayan, ama yine de ısrarla sistemin sözcüsü Sizlerle Başbaşa adlı haftalık aile dergisine kanan, batma hakkına da çıkma hakkına da sahip olan, acıları tebessümle karşılamayı bilen, ama yine de kadınca bilemeyişlerin tek adı olan Tante Rosa’nın düşüncelerini, dönüşümlerini, düşüşlerini ve düşlerini anlatıyor.

90 dakika (tek perde)

***

 TANTE ROSA

 Sevgi Soysal’ın bu unutulmaz eserini Esra Ertan ve Şirin Parkan sahneliyorlar.

 Oyun, hayatı bütün gerçekleriyle, tutkuyla, aşkla, inişleriyle çıkışlarıyla yaşayan, ama yine de ısrarla sistemin sözcüsü Sizlerle Başbaşa adlı haftalık aile dergisine kanan, batma hakkına da çıkma hakkına da sahip olan, acıları tebessümle karşılamayı bilen, ama yine de kadınca bilemeyişlerin tek adı olan Tante Rosa’nın düşüncelerini, dönüşümlerini, düşüşlerini ve düşlerini anlatıyor.

 90 dakika (tek perde)

 

***

 PALTO

 “Palto” oyunu dokuz sezondur “Oyun İşleri” tarafından sahnelenmektedir. Oyun; bugüne değin 9 sezon 42 farklı şehirde 200’den fazla temsil yapmıştır.

 “Var olmak için bir metaya sahip olma isteğimiz hiç bitmeyecek

hatta daha da artacak gibi. Oysa beni mutlu eden şey kendim

olmalı! Göründüğüm gibi değil de, olduğum gibi olmam. Evimizde

20 tane tişörtümüz varken ertesi gün yeni bir tane tişörtle eve

geliyorsak, bir sorun yok mu sizce de?

– Var!”                                                Şükrü Veysel Alankaya

  “Hepimiz Gogol’ün Paltosundan çıktık.”

                                                          Dostoyevski

 “Kahkahayla Gözyaşı Arasındaki Sosyal Sınıf Çelişkisi ve Aşk” alt başlıklı oyun, Nikolay V. Gogol’ün “Palto” öyküsünden oyunlaştırılmıştır. Yaşadığı dönemin Rusya’sının soğuğunu, kötülüklerini, çarpıklıklarını, gülünç durumlarını sergileyen Gogol’ün, olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun (Akakiy Akakiyeviç’in) üzüntüden ölmesini anlatan “Palto”su…

 ”Bir Palto, biliyorum size delice gelecek ama hava o kadar soğuktu ki, soğuk ciğerimi bile donduruyordu… Raton, kaston, ayı, kedi, tilki, sonra hermin, bütün bu derileri insanlar kendi derilerinin üstüne koyuyorlar. Gerekli olmayan bir şeye sahip olmak. Çok güzel! Aferin! Ama ne güzeldir onlara dokunmak, okşamak, yumuşacık…”

Tek perde, 60′ | Yaş Sınırı: 9+

 Yazan: Nikolay Vasilyeviç GOGOL

Oyunlaştıran ve Oynayan: Şükrü Veysel Alankaya

Çeviri: Oyun İşleri | Müzik Düzenleme: Merve Akyıldız

Işık Tasarım: Uğur Çağlayan | Grafik Tasarım: Mehmet Dağlar

Ses ve Işık Kumanda: Eren Doğan | Asistan: Öğeday Çakır

 

***

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Ali Suavi Sokak No:7

Bahariye – İstanbul

 0216 414 22 39

 

….

 

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.