ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Günün Kitabı | Terimle Suladım Hollanda Lalelerini | Murtaza Vural

Günün Kitabı | Terimle Suladım Hollanda Lalelerini | Murtaza Vural

Kardeş demek

Arka daşındır

Sırtında koca bir kayadır

Kardeş sırtından vurmaz…

Şahin Vural 

Terimle Suladım Hollanda Lalelerini, Murtaza Vural tarafından kaleme alınmıştır.

Kitap 1980 yılında Türkiye Yazıları tarafından [Ankara] yayınlanmıştır. Terimle Suladım Hollanda Lalelerini adlı eser Türkçe dilindedir.

Ürün Kodu: 11339680

Dili: Türkçe

Yayınevi: TÜRKİYE YAZILARI

Basım Yılı: 1980

Basım Yeri: ANKARA

Sayfa Sayısı: 1980


Murtaza Vural Kimdir? | Şahin Vural

Şair, 68 Kuşağı’nın değerli devrimcisi, eski TİP üyesi ve de SOĞUK DEMİRCİ Murtaza Vural ağabeyimiz Zonguldak’ta yaşamak zorunda kaldığı huzurevinde sessizce yaşama veda etti. Yaşamının son yirmi beş yılını büyük yokluk ve sıkıntılarla geçirdi. Emekliliği hak etmesine rağmen bürokratik nedenlerle yıllarca emekli olamadı. Yaşından ve sağlık sorunlarından dolayı yıllar önce kapattığı Rüzgarlı Sokaktaki soğuk demir atölyesinin ardından ekonomik sıkıntılarla boğuştu. Pek de kalmayan birkaç arkadaş, dost yardımıyla ayakta kalmaya çalıştı. Ne yazık ki alkolün tükettiği, üretmesine engel olduğu değerlerimizden birisi oldu. Kısa boylu, güçlü kuvvetli, pala bıyıklı yiğit Kırşehir delikanlısı. Ne güzel adamdın sen Murtaza Ağabey.

1984 yılında babamdan dolayı tanıdım Murtaza Vural’ı. Lise öğrencisi ve edebiyat heveslisi bir genç için sağlam bir ağabeydi. Rahmetli Kemal Bayram Çukurkavaklı, Güner Samlı ile birlikte Adakale sokaktaki Sanat Kurumuna gelirlerdi. Soğuk demirciliği ve emekçiliğiyle gurur duyan tam bir devrimciydi. Elinden düşürmediği Uzun Samsun sigarası devrimci bıyıklarını tütün sarısı yapmıştı. Güzel rakı içer, çok güzel şiirler okurdu. Tek kitabı Türkiye Yazıları Yayınlarından 1980 de çıkan “Terimle Suladım Hollanda Lalelerini” oldu.

Gülten Akın’ın sözleriyle: ”Murtaza Vural’ın şiirleri yaşamıyla özdeş. Devrimci bir işçinin şiirleri. İşten atılan, lokavt yiyen, odunsuz, kömürsüz, üç yaşındaki çocuğuna kimlik kartı çıkartamamış, ekmek, fistan, patik alamamış. Ama umarsız, umutsuz değil. Yalnız hiç değil. Yaşamı ben döllerim diyor. Sen istediğin kadar sömürmüş, semirmiş ol, gelecek bizim diyor”

En son Oktay Etiman için Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan anma da karşılaştık. Sağlığı bozulmuş ve zayıflamıştı.

Işıklar içinde uyu güzel insan. Şair, devrimci ve soğuk demirci…

 

 

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.