ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Günün Kitabı | Özlemek Güzel | Mehmet Deveci  

Günün Kitabı | Özlemek Güzel | Mehmet Deveci   

Kitap değerlendirme yazarı: Ali İhsan Dilmen

Kitap kıyıda, köşede kalmış hayatları anlatmak üzerine kurgulanmış akıcı, anlaşılır bir üslupla hikâyeleri yazıya dökmüş.

Yazar hikayelerinde daha çok dini duygulara temalara yer vermiş..

Zaman zaman bu bakımdan kendini kısıtlamış diyebilirim.

Buna rağmen güzel bir kitap.

 

Kitaptan Alıntı:

“Unutmak insani bir vasıf olsa da, ben özlemenin tarafında olmuşumdur hep.

Özlemek bir türküdür bazen, içten içe söylenen.

Betonlaşmış şehirlerde; balkon kenarlarındaki dışı kiremit rengi saksılarda saklanan bir umuttur.

Sıvası dökük hüzünlü duvarların betonlara sarılması elbette mantıksal olsa da, işte özlemek, içindeki başına buyruk sevdaların betonlaşmasına izin vermemektir.

Bir yanıyla çocukluğumuzdur özlenen, bir yanıyla siyah beyaz film formatındaki hüzünlü düşler.

Canınızı yakan nice olaylar bir hevesle düşer bazen aklımıza, kabuk bağlayan yaralarımıza imrenip, kararsız bir tebessümün yüzümüzü sarmasıyla hatırlarız onları.”

 


 

KİTAP TANITIM BÜLTEMNİ | BENGİSU YAYINLARI

Yazmak istediğim birkaç şey vardı aklımda. Ama bu güzel ortamda gözümü ilerideki köşeye diktim ve tanısam da tanımasam da oraya ilk kim gelirse o kişiyi yazmaya karar verdim. Yazımın konusu o olacaktı yani. Görüntüsüne, yürüyüşüne, giyim tarzına, bakışlarına anlamlar yükleyip, kelimelerimin dünyasına misafir edecektim. Niyetim gayet güzel ağırlamaktı. En naif cümleler ile süsleyeceğim dünyada kısa bir yürüyüş yapacak, paragraftan paragrafa koşacak, satır başlarında dinlenip her noktanın ardından büyük harf ile yeniden başlayacaktık. Hayatın sıkıcılığından, tekdüzeliğinden bir yazının içine konuk olacak ve farkında olmadan da olsa farklı âlemlerde gezecekti. Bir insan olması şart değildi konuğumuzun. Bir kedi, köpek ya da rüzgârın içini şişirdiği başıboş bir poşet bile olabilirdi bu. Şans kime gülerse artık.

*

“ Tam karşımdaydı, iki adımlık mesafede. Gözlerinden kalkıp gidişlerimin farkında değildi, kendinden habersiz kurduğum düşlerimin…

Benim sadece onu dinlediğimi zannediyordu.”

*

Okuduğum birçok hikâyede ben hep öyle bir kenarda duranları

Kendini belli etmeyip sadece düş kuranları

Çok konuşmayıp sükûta anlam katanları

Hayatın kıyısında,

Gerçeğin ötesinde

Ama içli, ama derin sadece gayesi uğruna yaşayanları sevdim

Benimkisi sadece uzaktan sevmeydi elbette…

*

Bu kitapta hayatın içinden öyküler var.

Hacı amcalar, dilenci kızlar,  söylenmemiş sevdalar, ağaçlar, duvarları eskimiş evler, toprak yollar, gökyüzü ve bulutlar var.

Hayatın içinden kareler

Rast gele çevrilmiş radyo frekansından karşımıza çıkan sesler, yutkunmalar, içlenmeler, hüzünler, yürek sızıları var.

Yüzünüze aniden oturan bir tebessüm, sesinizi size geri veren yankılı hikâyeler var.

 

 

Yayın Tarihi:            30.03.2018

ISBN:  9786059853774

Dil:      TÜRKÇE

Sayfa Sayısı:            160

Cilt Tipi:         Karton Kapak

Kağıt Cinsi:   Kitap Kağıdı

Boyut:           12.5 x 19.5 cm

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.