Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Günün Kitabı | Kırık Kanatlar | Halil Cibran

Günün Kitabı | Kırık Kanatlar | Halil Cibran

Kitap değerlendirme yazarı, Ali İhsan Dilmen.

Karbon yayınları…

Kitap edebi ve sıradışı anlatım yeteneğiyle ünlü Halil Cibran’ın güzel üslubuyla kaleme alınmış.

Kitabı okurken kendinizi imkansız bir aşk masalının içinde ve insan ruhunun derinliklerini anlatan cümlelerin büyüsü içinde buluyorsunuz.

Selma’nın hazin hayat öyküsü, hemen hemen toplumda özellikle doğu toplumlarında kadına biçilen rolü hatırlıyor okuyucuya, bu hatırlayış zaman zaman yüzleşme ve hesaplaşmaya sahne oluyor.

Ve aynı zamanda kitapta insan davranışlarını yön veren etkilerin hayatımız üzerinde oluşan egemenliğini, o egemenliğin dışa vurumunu anlatıyor okuyucuya..

Kitaptan Alıntı

”Bu dünyadaki her güzel ve yüce olan şey insanoğlunun içindeki tek bir duygu veya düşünceden yaratılmıştır. Bugün gördüğümüz, bir önceki neslin eliyle yapılmış her şey gerçeklik kazanmadan önce bir adamın aklından geçen düşünce ya da bir kadının kalbindeki dürtüydü. Kan döküp de insanoğlunun aklına küstahlık çalan şey ise binlerce insanın içindeki tek insan olma fikriydi. İmparatorlukları yerle bir eden hoyrat savaşlar bir zamanlar insanoğlunun aklında bir fikirden ibaretti. İnsanlığın gidişatını değiştiren en yüce öğretiler, dehası çevresi tarafından alıkoyulmuş insanların düşünceleridir. Bir düşünceydi Piramitleri yapan, islam’a zafer kazandıran ve İskenderiye’de kütüphane yakan.

Kişiyi zafere taşıyan da sürgüne gönderende gece vakti akla düşen bir fikirdir. Bir kadının tek bir bakışı dünyadaki en mutlu insan yaparken adamı, bir adamın ağzından çıkan tek bir söz zengin yahut fakir eder insanı…”

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.