Günün Kitabı Göç Zamanı Ya Sonra? | Derya Balcı
Yazar: Derya BALCI
Yayınevi: Kanguru Yayınları
Basım Yeri ve yılı: Ankara Eylül 2014
Arka Kapak Yazısı:
…
Ama şimdi göç zamanı, bu diyardan,
Bu yürekten göçme zamanı…
Saçlarının kokusu kaldı ellerimde
Ilık ılık düş kokusu…
Düşlerimde yarım yamalak hayalin
Gözlerimde tel damla yaş kaldı
Sen gittin
Ve
Dönmeyeceksin bu yüreğe…
Kırlangıçların kanadına kondurdum seni..
Göçüp gittin başka memleketlere…
Başka yüreklere…
Kitap Hakkında Birkaç Söz:
“Göç Zamanı – Ya Sonra” adlı öykü kitabı bir ilk kitaptır. Geçmişten günümüze kadar yazarın yaşanmışlıklarına dayanan aynı zamanda kurgusal, duygu yüklü öyküleri içeriyor. Şiirin içinde öykü- öykünün içinde şiir felsefesini güden öyküler yer almaktadır. Kitapta birbirinden bağımsız 13 öykü bulunmaktadır. Her öyküde özlem, aşk, sevgi ve aynı zamanda ayrılık temaları işlenmiştir. Kırılganlıklar ve gelecek güzel günlere dair umutları vardır öykü kahramanlarımızın.
Keyifli okumalar dileriz.
Derya Balcı Kimdir?
Özyaşam Öyküsü: 1976 yılında, Aydın’ın Buharkent ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Kocaeli Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında Yüksek Lisans‘ını tamamladı. Ülkemizin değişik illerinde edebiyat öğretmenliği yaptı. Evli ve iki oğlu var. “Göç Zamanı – Ya Sonra?“ adlı ilk öykü kitabını Kanguru Yayınları’dan 2014 – Eylül ayında yayımladı. „Ve Tanrı Düşleri Yarattı“ adlı şiir kitabı, yine aynı yayınevi tarafından 2015 Ocak ayında yayımlandı. “Kahramanlık Öyküleri” adlı çocuk kitabı, Cenevre yayınları tarafından 2016 yılında yayınlandı.
Kocaeli – BAYŞAD tarafından düzenlenen Kadın Şairler Antolojisi’ne katıldı. „Göç Zamanı“ adlı öyküsü, Deliler Teknesi Edebiyat Dergisi’nde yayınlandı. “Parmak Yarası“ adlı öyküsü Kıyı Kültür ve Sanat Dergisi’nde yayınlandı. Erdek Doğuş Gazetesi’nde haftalık deneme yazıları yayınlanmaktadır. Bandırma Şehir Gazetesin’de haftalık olarak öyküleri yayınlanmaktadır.
Şiir tadında öyküler öykü gerçekliğinde şiirler hayatın anlamı olduğuna inanıyor. Yazmak yaşamaktır.