Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Günün Kitabı | Geleceğe Bakmak | Mıchael Albert / Robin Hannel

Günün Kitabı | Geleceğe Bakmak | Mıchael Albert / Robin Hannel

Kitap değerlendirme yazarı | Ali İhsan Dilmen

21.Yüzyıl İçin Katılımcı Ekonomi

Kitap Mıchael Albert ve Robin Hannel tarafından kaleme alınmış.

Sovyetlerin uyguladığı Komünist Parti ekonomisinin Kapitalizm karşısında tutunamayışının nedenleri ve eksikleri üzerine yapılan bir dizi araştırma ve çalışmadan sonra ortaya attıkları ve iş kollarında çalışan işçiler ve diğer aktörlerin pilanlama yaparak ihtiyaçların gönüllü belirlenmesi ve belirlenen ihtiyaçlara göre üretim planlaması üzerinden yürüyor.

Bu planlamalar üzerinden üretim-tüketim dengesinin sağlanacağı ve böylece stok maliyeti ve üretim fazlası maliyetin minimize edilmesi sebebiyle fiyat politikasının da sağlıklı oluşacağını ileri sürmekte bunu ispat etmek için belirli iş kollarından örnekler vermektedir.

Ürün çeşitliliği ve yenilikler için ise yine değişik alanlarda bilgi oluşturmak, hayatla olan bağı kurmak için çok değişik alanlarda kurullar oluşturmayı önermektedir.

Aslında özgürlük alanlarını daraltmadan devletin iktisadi hayat için planlama yapmasının gerekliliği ve bunun mümkün olduğu kitapta anlatılmaktadır.

Kapitalizm dışında alternatif ekonomi politikası arayanlara tavsiye edebileceğim bir kitap diyebilirim.

 

 

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.