Dolar 34,2472
Euro 37,2958
Altın 2.937,17
BİST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30 °C
Açık

Günün Kitabı | Çılgın Sokak Dedektifleri | Özlem Tezcan Dertsiz

Günün Kitabı | Çılgın Sokak Dedektifleri | Özlem Tezcan Dertsiz

Barış, dostluk ve arkadaşlık üzerine…

Arkadaşlığın, dostluğun, barışın temelinde neler yatar Mesela anlamak, bilmek, birleşmek yatabilir mi? Peki, zorbalığın, savaşın, kötülüğün temelinde neler yatar?

Anlamamak, düşmanını tanımamak, hatta varsayımlar üzerine düşman yaratmak olabilir mi?

Kuşkusuz bu konuları uzmanlar benden daha iyi açıklıyor. Ben öylesine hikayeci gözüyle düşünüyorum.

Ama bildiğim bir şey var. Dostluğu, barışı, özgürlüğü çocuklarımıza ne kadar erken yaşta aşılarsak dünyaya o kadar iyilik etmiş sayılırız.

İşte tam da bunun için onlara sunduğumuz eğitim önemli ve iyi edebiyat çok kıymetli.

İşte tam da iyi edebiyata örnek olabilecek bir kitap daha okudum ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

Özlem Tezcan Dertsiz’in yazdığı Yakın Yayınlarından çıkan Çılgın Sokak Dedektifleri.

Akıllı telefonlarla birbirlerinden uzaklaşan, fiziksel arkadaşlığı neredeyse unutmak üzere olan çocuklara ilham kaynağı olacak bir çocuk romanı.

Online dostluklar da olabilir elbette. Kim aksini iddia edebilir Sonuçta dünyanın kılcal damarlarına kadar sızmış bir internet sistemiyle yaşıyoruz.

Ancak birlikte yürümenin bile nasıl keyifli olduğunu çocuklara hatırlatmak da yarar var diye düşünüyorum.

Romana dönecek olursak, yalın bir dille yazılmış, mizahi yanları hoş, çoğu iyi olan karakterlerin zaferi, kötü karakterin gittiği her yerden kaçmak zorunda kalması, dedektifliğe soyunan Gizem’in arkadaşlarını örgütlemesi, kısacası heyecanlı olay örgüsü çocukların okuma alışkanlığını ve okuma keyfini pekiştirecek düzeyde.

Arka kapak yazısını da izninizle buraya alırken bütün çocukların güzel eserlere ulaşmasını diliyorum.

“Burası Çılgın Sokak, Şimşek Apartmanı… Bu apartmanda yaşayan çocuklar da Gizem, Esra, Rengiz, Barkın, İskender, Alev ve Ateş. İsimlerdeki heyecanı fark ettiniz mi Ama sandığınız gibi değil. Sıkıcı bir yer burası. Daha doğrusu sıkıcı bir yerdi. Son yaz tatiline kadar. Gizem’e gelen sır dolu paketle başlayan olaylar dizisi, bu apartmanın çocuklarını birer dedektife dönüştürüyor. Onlar artık Çılgın Sokak’ın dedektifleri. Sen de onlarla birlikte olayları çözmeye var mısın Haydi, başlayalım o zaman.”

 

Kaynakça: edebiyathaber.net 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.