ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Bilgi, Çağımızın Hastalığıdır | İbrahim Ülger

29.04.2021
503
A+
A-
Bilgi, Çağımızın Hastalığıdır | İbrahim Ülger

Öyle bir çağdayız ki her şey tersine işliyor. Eskiden insanlar açlıktan ölüyordu şimdi tokluktan… Eskiden insanlar bilgisizliğin ağır bedellerini ödedi, şimdi de bilgi hastalığına tutulmuş… Olur, olmaz, her şeyi öğrenmek istiyor. Beyin gereksiz bir yığın bilgi ile doldurulduğu için bu kez ihtiyacı olanı öğrenmeye yer kalmıyor. Bu bilgi kirliliği insanı o hale getiriyor ki, hayatın nefesten ibaret olduğunu bilemeyecek kadar körleşiyor.

Öğrenmek elbette iyidir ama ihtiyaçlarına cevap veriyorsa bir anlamı vardır. Olur, olmaz her şeyi öğrenmeye çalışmak tembelleşmeye zihnin körleşmesine, aklın muhakeme etmemesine sebep oluyor.

Ah zavallı insan, ne diye her şeyi öğrenmek için aklını meşgul edersin, pilot olmaya niyetin yok iken, onu bile öğrenmen ne işine yarar. Oysa onun yerine ihtiyaçlarına cevap verecek şeyleri öğrenmek için çaba harcasan birçok şeyi daha kolay yapacaksın…

İşine yaramayan bilginin akla verilecek en büyük ceza olduğunu bir anlayabilsen, gereksiz bilgilerden kaçınacak zihnini boş yere yormamış olacaksın. En büyük bilginin bilmemek olduğunu anlayacak rahatlayacaksın. Mesela insanın ölüm tarihini bilmesi insana verilecek en büyük ceza değil mi? Ya da hastahane hastahane dolaşıp neden hastalıklarını öğrenme telaşına düşüp huzurunu kaçırıyorsun… Bir hastalığın olduğunda bedenin zaten onun işaretini verir, o saatten sonra yapılacak bir şey varsa yaparsın…

Siz siz olun gereksiz bilgilerden kaçının, hafızanız az bilgiyle dolsun, onu bile işiniz bittiğinde, silin… Geçmişe takılmayın, gelecek kaygısı taşımayın, anınızın tadını çıkarın.

Özet; sizi ilgilendirmeyen konularla kafanızı meşgul etmeyin, hayatınızı kolaylaştıran şeyleri öğrenin, gerisiyle ilgilenmeyin…

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.