ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

AKALEMLER DERGİSİ 47. SAYISI İLE YAYINDA

AKALEMLER DERGİSİ 47. SAYISI İLE YAYINDA

Selim Tunçbilek yönetiminde Anadolu’da basılı dergi olarak yayın hayatına devam eden akalemler 47. Sayısında Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın Türk Dünyası Üniversiteler birliği toplantısında onur konuğu olarak yaptığı konuşma metnine yer vermiş.

Prof. Dr. Aziz SANCAR “Dünya bizi bilimle tanısın” diyor.  Okurun dikkatine sunulan bu konuşmanın çok kıymetli tespitler içerdiğini belirtmeliyiz. Bu nedenle dergi bu sayısını “Üretmeliyiz” uyarısıyla çıkmayı uygun bulmuş.

Dergi Prof. Dr. Aziz Sancarı’ın yazısından sonra Neva SELÇUK’un“yazgı” adlı: “Kendine akan bir nehrin /Yorun sularında çalkanıyor/Gibiyim dünyada /Yerini yadırgamışlardan biriyim /Böyle gecelerde /  Böyle gecelerde artık çok/ Aralanır içimdeki perde” dizelerinin yer aldığı güzel şiirine yer vermiş. Burhan KALE “nar” adlı şirinde “Kapında huzur dileniyor yalnızlık/Şehir yarı ölü ve insan yarı esir/ Heyhat yağmur ıslatmıyor artık” diyerek insanın çaresizliğine işaret etmiş. Şair Mustafa Işık “dünya sancısı unutsa kalbimizi/ne kalır geriye yaşamak adına/sonsuz kederden başka” diye soruyor. Hızır İrfan ÖNDER “Kalbim Yanardağ Gibi” adlı şiirinde “Kim ödeyecek yaşamadığım hayatın diyetini” diye soruyor. Dergide şiiri ile yar alan diğer şair ise Hasan İLDİZ “Erken açan bir Anemon çiçeğinin/Kalbine bıraktım kalbimi” diyerek mitolojik bir gönderme yapıyor.

İbrahim SAVAR dergide hikâyeleriyle sürekli yer alan ve dikkat çeken bir hikâyeci. “Sabır Makinası” adı hikâyesini zevkle okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Dergide “okuma deneyimi” başlıklı yazısıyla Beste Bekir, “Geri tuşu” adlı denemesiyle Burhan KALE, “Aynalar ve Yansıttıkları” yazısıyla Firuze İŞBİLİR, sürekli felsefi yazılarıyla dikkat çeken Işık TEKİN “iyi ve Kötü” başlıklı yazısıyla dikkat çeken kalemler.

Anadolu’da kendine has tavrıyla okunmaya değer bir dergi olarak akalemler’in yayın hayatının sürdürdüğünü söylemeyiz.

Baskılı edinebileceğiniz dergiyi e-posta adresine PDF olarak gelmemişse  www.akelmeler.com internet sitesinden erişebilirsiniz.

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.