Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

2023 Denizli 6.Kitap Fuarı’ndan İzlenimler | Kerim Özbekler / Gazeteci-Yazar-Şair

2023 Denizli 6.Kitap Fuarı’ndan İzlenimler | Kerim Özbekler / Gazeteci-Yazar-Şair

13-22 EKİM 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN DENİZLİ 6.KİTAP FUARI ÇOK MÜKEMMEL GEÇTİ

Denizli Kitap Fuarı’na gitmeden önce bir ön hazırlık yaptım. Yanıma, 48 sayfalık 100 tane ”Aydın Efesi Edebiyat Dergisi, 100 tane karton dosya, 100 tane poşet dosya, 100 tane evrak dosyası, defter vb. gibi ürünler alarak Denizli Kitap Fuarına gitmek üzere yola çıktım. 

17 Ekin 2023 Salı günü dört poşet, kitap dergi hazırladım. Yanıma aldığım hediyeleri yazar ve şairlere dağıtmak için Nazilli’ye İzmir’den gelen ve kalkış saati 08.27 olan ekspresle yola koyuldum. 1.5 saat süren yolculuktan sonra Denizli Tren İstasyonu’nda ekspres’ten inince elimdeki 30-40 kiloyu bulan dört poşetle, on metre uzaklıkta bulunan DENİZLİ-İZMİR KARAYOLU’na çıktım. 

Daha önce on metre ötede, belediye otobüsleri duruyordu. Bu sefer insanların 50-60 metre uzakta beklediklerini gördüm. Oraya gittiğimde, bir kişiye sordum. ”Burası minibüs durağı” deyince 10 metre kadar uzaklıkta gösterdiği otobüs durağına yürüdüm. Uzun uzun beklemeye başladım, ancak otobüsler gelmiyor. Resmi bir yerde görevli olduğu belli olan bir gence, yanımdan geçerken sordum. O, 50-60 metre daha uzağı gösterdi ve ”Otöbüsler oradan kalkıyor.” dedi. 

Bunun üzerine dört poşetle, istasyondan 100-150 metre kadar uzaklaştım. Orada bekleyenler, burasının minibüs durağı olduğunu söyleyince 15-20 metre daha uzaklaşıp otobüs durağı diye tarif ettikleri yere geldim. Bekliyorum, bekliyorum otobüs Bir türlü gelmiyor. İneli yarım saat olmuştu. Sıkılmaya başladım. Elimdeki poşetleri bırakarak yine minibüs durağına geldim. Birine, kitap fuarına gideceğimi, ne otobüsün ne de minibüsün gelmediğini ifade ettim. ”Bende fazla bilmiyorum,” dedi. Aynı genç, beş metre kadar uzaklaşıp gidince durdu. ”Amca bak, bu minibüs kitap fuarına gidiyor,” dedi. 

O gence Teşekkür ederek koşup şoföre ”Kalkma, 20 metre ötede poşetlerim var,’ deyip hızlıca poşetleri alarak, kendimi minibüse attım. Üzerinde Şirinevler, Albayrak, Gazioğlu ve bir levhaların yanına yapıştırılmış olan ”KİTAP FUARI”NA GİDER” yazılı bir minibüse bindim. Yol ücreti 14 lira idi. Bir süre inişli çıkışlı eğri büğrü eski yeni birçok yerden geçtikten sonra ilk defa güneyden ‘DENİZLİ 6.KİTAP FUARI” önüne geldik. Herkes daha önceki duraklarda indiği için tek başıma minibüsün içinde kaldım. Şoför içeriye girmeden beni ana yolda indirdi. Elimdeki dört poşetle, 100 metre kadar daha fuara gelmek için yürüdüm. Yorulunca kısa bir mola vermek zorunda kaldım. Mola verdiğim yerde, yanımdan geçen 35-40 yaşlarındaki bir bayan durdu. ”Poşetlerin ikisini ben taşıyabilir miyim?” dedi. ”Zahmet etmeyin.” dediysem de iki poşeti aldı. 

Böylece uzun bir yürüyüş ve uğraşın ardından fuarın içine girebildik. Sol kapıdan içeri geçince, ”DENİZLİ’Lİ YAZARLAR STANDI”nın önünden geçtik. Davet edenler olduysa da ”Biraz sonra gelirim.” diyerek yürümeye devam ettik. 

Bir yandan da bütün köşeleri dolaştık ve birçok standın önünden geçtik. Nihayet, en sona geldik. Kapıdan çıkacaktık ki baktım, ”EGELİ ARAŞTIRMACI YAZARLAR BİRLİĞİ STANDI” önüne gelmişiz. Genel Başkan Hüsamettin Tat ”Abi içeri gir, köşeye otur.” dedi. 

Genç kızın elindeki poşetleri aldım. Ona, şiir yazıp yazmadığını sordum. ”Belki ileride yazabilirim,” dedi. Yanımda getirdiğim, bir adet 48 sayfalık Aydın Efesi Dergisi verdim. Genç kız, dergi içinde bana ait bir yazı, şiir olup olmadığını sordu. ”Yok,” diyince, adımı ve telefonumu istedi, verdim. Kendisine teşekkür ettim ve ayrıldı gitti. 

Stand içinde kime ne vereceğimi 10-15 dakika içinde düzenledim. İlk ziyaretim İstanbul’dan bir aydır telefonlaştığımız yazar ve şair Aydan Yıldız Güneş hanıma ulaşmak oldu. Kendisi için ayırdığım dergi, karton, poşet dosya vb. gibi hediyeleri kendisine takdim ettim. Yarım saat konuştuktan sonra fotoğraf çektirip ayrıldık. O da bana yazmış olduğu iki kitabını imzalayıp verdi. 

Yanına uğradığım ikinci kişi, emekli müftü Halil Yavuz oldu. Bana yazdığı iki kitabı imzalayıp verdi. ”Yahu şu işe bak, biz çömezken senin yazdığın kitapları okuyorduk. Şimdi, sen neredesin? Ben, neredeyim.” dedi. 

”Hocam, ben görevimi tamamladım. Şimdi sıra, sizin gibi gençlerde.” dedim. Gülüştük, hatıra fotoğrafı çektirdik. Ayrılırken, ”Hocam giderken iki-üç kitap daha alacağım,” dedim. ‘istediğin kadar al ” deyince, beş adet almayı tercih ettim. Yazdığı diğer kitabından da beş tane daha verdi. 

Denizli halkı hırslı, üretmeyi seven, çalışmayı ve para kazanmayı seven aktif kişilerin yaşadığı bir vilayet… Burada asla tembel bir adam barınamaz. Onun içindir ki hemen hemen bütün vilayetlerden burada insanlar var. 

Denizli de 3.000’den fazla fabrika olduğunu söyleyebilirim. 40-50 yıl önce Nazillii-Aydın vb. gibi yerlerle birlikte nüfusu 80.000 iken niçin bugün 1.5 milyon insanın yaşadığı büyük şehirlerimizden biri oldu? Üreten insanlara sahip olduğu için diğer aynı nüfusa sahip olan il ve ilçelerde, 150.000 kadar nüfusla kaldı. Denizli ise 10 misli ileriye gitti. Her saniye hareketli, her saniye Türkiye ve dünyaya ihracat yapan devasa bir il… 

Denizli Kitap Fuarı, en iyi kitap fuarlarından birisidir. Çok iyi bir organizeye sahip… Kitap Fuarı’nın Antalya yönündeki uzaklığı, yarım saatlik mesafede. 

Başta Antalya olmak üzere fuara Denizli’nin her yerinden ulaşmak bedava…

 …

17 EKİM 2023 SALI GÜNÜ DENİZLİ 6.KİTAP FUARI’NDA YAZAR VE ŞAİRLERİ TARAFINDAN BANA HEDİYE EDİLEN KİTAPLAR

Aydan Yıldız Güneş; Bana Sevgiyi Anlat, 6 Farklı Hikaye Kitabı, 80 sayfa, Hatıra Kitap-Çatalçeşme Sokak, No: 19/1, D.3 Fatih-İstanbul Tel: 0-212-5204151 / E Posta: hatirayayinevi@gmail.com Şairin E Posta adresi: aydanyildizgunes@gmail.com 

NOT: Aydan Yıldız Güneş’in Tutunmak, Yürekten Düşen Damlalar, Bitmeyen Hasretimsin, Aşkın Avuçlarımda Bir Kuştur, Bana Sevgiyi Anlat, Toraman ve Kayıp Yavrular isimli 6 kitabı vardır.

Aydan Yıldız Güneş; Yürekten Düşen Damlalar,Şiir Kitabı,128 sayfa, aydanyildizgunes@gmail.com

NOT: Aydan Yıldız Güneş’in Tutunmak, Yürekten Düşen Damlalar, Bitmeyen Hasretimsin, Aşkın Avuçlarımda Bir Kuştur, Bana Sevgiyi Anlat, Toraman ve Kayıp Yavrular isimli 6 kitabı vardır.

***

Yrd. Doç. Dr. Veysel Akın; Çanakkale Savaşı Denizli, 296 sayfa, Point Medya Reklam Organizasyonu Ltd.Şti.-Kazım Dirik Mahallesi, Üniversite Caddesi, No.122 Bornova-İzmir

***

Halil Yavuz;Gaysarlı Emin Ağa,Araştırma ve İnceleme Kitabı,

148 sayfa, Tel: 0-535-2445770, E Posta. halilyavuz20@hotmail.com,Web https://lnkd.in/dQH5MibS

***

Halil Yavuz; Denizli’nin Kalbi Bir Sevdadır Delikliçınar, 284 sayfa, Tel:0-535-2445770, E Posta. halilyavuz20@hotmail.com, Web https://lnkd.in/dQH5MibS

***

Musa Soyuçok;Çobanın Kaleminden, Şiir Kitabı, Mahmutlar Sokağı, Çağırgan Kasabası-Tavas Tel: 0-538-0530209

***

Musa Soyuçok; Toprağa Düşen Tohumlar, Şiir Kitabı, 160 sayfa, Mahmutlar Sokağı, Çağırgan Kasabası-Tavas Tel: 0-538-0530209

***

Musa Soyuçok; Yörüklerin Bağrından, Şiirler, 160 sayfa, Mahmutlar Sokağı, Çağırgan Kasabası-Tavas Tel: 0-538-0530209

***

Sadık Dağdeviren;Selcen,Araştırma ve İnceleme Kitabı,128 sayfa,Karaman Mahallesi, 1719/3.Sokak, No.2/2 Merkezefendi-Denizli Tel: 0-532-6040209

***

Sadık Dağdeviren;Türk Edebiyatında Şiir,188 sayfa,Karaman Mahallesi, 1719/3.Sokak, No.2/2 Merkezefendi-Denizli Tel: 0-532-6040209

***

Mehmet Akdağoğlu;Sultan Gelin,112 sayfa,Hikaye Kitabı,Bilal Ofset Matbaası ve Boy Yayınları-Saraylar Mahallesi, 153 Sokak, No.6/1 Merkezefendi-Denizli Tel: 0-258-2644922 veya 0-543-8724254 E Posta.bilal.ofset@hotmail.com Web.www.boyyayinlari.com

***

Veli Aykar;İstiklal Güneşi Müftü,Tarihi Roman,312 sayfa,TEV Koleji-Denizli E Posta.aykarv@hotmail.com

***

Bekir Caner;Yolun Sonu,Tarihi Roman,270 sayfa,Baskı ve Cilt-KD Karton Dijital Matbaacılık-Kazım Karabekir Caddesi, Koyunlu Han, No.95/36 Ankara Tel: 0-312-3415239

***

Bekir Caner;Tüm Yönleriyle Yassıhüyük,İnceleme Kitabı,182 sayfa,Baskı ve Cilt-KD Karton Dijital Matbaacılık-Kazım Karabekir Caddesi, Koyunlu Han, No.95/36 Ankara Tel: 0-312-3415239

***

Denizli 6.Kitap Fuarı’nda Ünal Kar’ı göreceğim hesapta yoktu, onu görünce çok şaşırdım. ”Abi standın içine gir otur.” dediyse de ”Ünal, görmem gereken yazar ve şairler var. Onları göreyim, hediyelerini vereyim. 15-20 yazar ve şairle konuşup onlarla ilgili yazı çıkarmam lazım, sonra senin yanına geleceğim, ayrıca geçen gün Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve 5-6 kişi bana kitap bastıracakları bir yer sordular, ben onları da bulup gelip seninle tanıştırayım.” dedim. ”Tamam.” dedi.

Diğer yazar ve şairlerin kitabını da basan güvenli bir yayınevi. Biraz sonra Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hüsamettin Tat ile Genel Başkan Yardımcısı Sadık Dağdeviren’i alıp geleceğim.

Standın önünde fuara Muğla’nın Dalyan Kasabası’nda ikamet eden roman yazarı Ülkü Özsoy belirdi, bana ”iki saattir seni arıyorum, telefon ediyorum açmıyorsun.” dedi.

Ona, ”Ben de sana telefon açtım, sende açmadın. Şimdi sen de gel, sizi birisi ile tanıştıracağım.” dedim.

Dört kişi Ünal Kar’ın yanına gittik, fuar çok kalabalık olmasına rağmen tanışma töreninden sonra fotoğraf çektirdik. Ünal Kar’ı konuşturup haber yapabileceğim aşağıda ki bilgileri aldım. Oturup standa yarım saat sohbet ettik, çay içtik.

ÜNAL KAR ”YAZAR VE ŞAİRLERİN ESERLERİNİ BASKI PARASINI ALARAK BASIYORUZ.” DEDİ

Denizli 6.Kitap Fuarı’na iştirak eden Göl Kitap ve Yayıncılık Sahibi, Yazar ve Şair Ünal Kar ”Son yıllarda bir çok kişi ve grup türedi, yazar ve şairlerin kitaplarını basacağız diyerek bunlardan oldukça fazla para talep ediyorlar. Biz, sadece baskı parası alarak kitapları sahiplerine teslim ediyoruz. Geçen ay, 60 kitap bastırdık.” dedi.

Kitap bastırmak isteyen yazar ve şairler, Türkiye’de ki birçok kitap Fuarı’na iştirak eden Ünal Kar ve Göl Kitap ve Yayıncılık ile irtibat kurmak için aşağıdaki bilgileri kullanabilirler.

Ünal Kar

Göl Kitap Yayıncılık

Yenişehir Mahallesi, 3011 Sokak, No.5-A Ümraniye-İstanbul

Tel:0-544-5736066

unalkar@gmail.com

golkitap@gmail.com

www.golkitap.com

***

Bu olaydan sonra ”Denizli’li Yazarlar Standı” içinde yer alan Ülkü Özsoy’un yanına gittim. Burası 30 metre falan var. Bazı Denizli’li yazar ve şairler bile burada birbirini tanımıyor. Çoğunu genellikle ben tanıştırıyorum. Uzatmayalım…

Ülkü 50 yıllık arkadaşım. Eski Gazeteci, Turizmci, Yazar.

‘Dışarı çıkalım, bir şeyler yiyelim.” deyince fuarın kapısının önüne çıktık. Burada köfteciler, kebapçılar, dürümcüler, meşrubat satanlar vb. gibi esnaflar mevcuttu. Başka kitap fuarlarında tost yiyecek yer bulamazsın, Denizli Büyükşehir Belediyesi bu işleri iyi organize ediyor.

ÜLKÜ ÖZSOY ”BUNDAN SONRA CİNAYET ROMANLARI YAZACAĞIM.”

Ülkü Özsoy ile dışarıda vakit geçirirken ”Aşktan, çiçekten. Böcekten bıktım, bundan sonra cinayet romanı yazacağım. Daha sonra albenisi olan çocuk kitabı yazımına başlayacağım, sen de hayat hikayeni yazsana. Millet biraz senin hayat hikayeni okusun. Gülsün, bizim halk gırgırı ve mizahı seviyor.” dedi. Birçok kişiye başımdan geçenleri anlattığım için çoğu kişi benim başımdan geçen basın, yayın, sanat, edebiyat, şiir, politika vb. gibi konuları dinledikçe kahkahalarla gülüp ”Abi, bunları yazsana” diyen çok oluyor ama çok çeşitli işlerle uğraşmaktan bir türlü vakit kalmıyor. Kaç kişi bana ”Senin hayat hikayeni ben yazacağım.” dedi.

OSMAN ZOLAN ”DENİZLİ’YE GÖÇ GEL ARTIK.”

Fuar’dan ayrılacağım sırada Egeli Araştırmacı Yazarlar Birliği (YAZAR-BİR) standı önünde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la karşılaştık. Stand önünde fotoğraf çektirdik. Bana ”Nazilli’yi bırak, Denizli’ye göç gel artık.” dedi.

Daha önce Ankara’da Gülpınar Dergisi’ni yayınlayan Ordu Milletvekili Bilal Taranoğlu’nun eşi Güzide Taranoğlu, ”Seni Ankara’ya getirmek istiyorum. Çok aktifsin,’ demişti.

Aynı sözü İstanbul’da Size Dergisi’ni yayınlayan Gülten Çiçek’te ”Seni İstanbul’a taşınmanı isterim. İstanbul için gereklisin.” şeklinde konuşmuştu.

Her iki bayan da vefat edeli yıllar oluyor. Allah her ikisine de rahmet eylesin. Her ikisi de yazılarımı yayınlayıp beni İstanbul ve Ankara’ya tanıttılar.

NOT: Denizli 6.Kitap Fuarı ile ilgili olarak facebook ve linkedin’de çok sayıda fotoğraf paylaştım. Makaleyi yayınlamak isteyenler başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la çektirdiğimiz fotoğraf olmak üzere diğer fotoğraflardan da istediklerini web sitelerinde, gazete ve dergilerde kullanabilirler.

 

****

 

Kerim Özbekler
1 Kasım 1951 tarihinde Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde dünyaya gelmiştir, 1957 yılında Turan İlkokulu'nda ilkokula başlamış. Cumhuriyet Mahallesi'ne taşındıkları için ilkokulu 3.sınıftan sonra Cumhuriyet İlkokulunda devam etmiş ve ilkokulu burada bitirmiştir. 1967 yılında Atatürk Ortaokulu'na kaydolmuştur, ortaokula kaydolduktan sonra İHA-HHA-AA-THA gibi zamanın önemli haber ajanslarında muhabirliğe başlamıştır. Bu nedenle ortaokul'dan ayrılarak çalışma hayatına atılmıştır, 1967 yılında Nazilli'ye bağlı İsabeyli Kasabası'nın lisanslı futbolcusu olmasına rağmen gazetecilik nedeni ile bu işi yürütememiştir. Bu arada ilk şiiri Düzce'de yayınlanan Ferman Gazetesi'nde Halit Çelikoğlu tarafından 14 yaşında iken yayınlanmıştır, 1 Mart 1972 yılında askerlik görevini yapmak için Sivas'a gitmiştir. Sivas'ta Temeltepe'de acemilik eğitimini bitirdikten sonra Bursa'da ki Işıklar Askeri Lisesi'nde 2 ay daktilo kursu görmüş, tekrar Sivas'a dönerek Askerlik Şubesi'nde askerliğini tamamlıyarak terhis olmuştur. Terhis edidikten sonra Nazilli Sümerbank Fabrikası'na yapılan bir imtihanla 1.olarak 15 Nisan 1974 yılında işçi olarak girmiştir, burada 8 ay çalıştıktan sonra çıkmış ve 5 Kasım 1974 yılında Ticaret Ajansı ismi ile bir ticarethane açmıştır. Ticarethane 1 yıl sonra veresiye mal satmaktan batmıştır, 5 Kasım 1974 yılında Yalnızlıklar Benimdir ismini verdiği ilk şiir kitabını yayınlamıştır. Bu kitabın 100-150 tanesi satılmış, gerisi elinde kalmıştır. 1 Kasım 1975 yılında Anadolu Basın isimli bir dergi yayınlamaya başladıysa da bu dergi de ilgi görmeyerek batmıştır, 1975 yılında Muhabirlik ismini verdiği mesleki bir kitap yazmıştır. Bu kitaptan sonra zamanın önemli gazetelerinden olan Son Havadis Gazetesi-İstanbul Gazetesi-Milliyet Gazetesi muhabirliklerine başlamıştır. 2 Ekim 1975 yılında Aydın'ın Yenipazar İlçesi'nde Efe Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır, 9 Ağustos 1976 yılında merkezi Karabük'te bulunan Anadolu Gazeteciler Derneği Ege Bölgesi Başkanlığı'na getirilmiştir. 1976 yılında Şairler ve Şiirleri Antolojisi-Nazilli-Sanat Albümü-Varan Bir isimli 4 kitap yayınlamıştır. 1977 yılında Muhteşem Bir Eser isimli almanağı yayınlamıştır. 11 Aralık 1977 yılında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Bağımsız Belediye Başkanı adayı oldu, seçimi kaybetti, 8 Mart 1978 yılında Nazilli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmiştir, 18 Mayıs 1978 yılında Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde Fısıltı Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır. 22 Haziran 1978 yılında Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde Hizmet Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır, 7 Ağustos 1978'de Aydın ve İlçeleri isimli kitabını yayınlamıştır, 24 Aralık 1978'de Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Bağımsız Belediye Başkanı Adayı oldu, 2.kez bu seçimi de kaybetti, 1998 yılında Aydın Valiliği tarafından Cumhuriyetin 75.yılı münasebeti ile yayınlanan ''Yazarlar ve Şairler Antolojisi''nde hayat hikayesi ile vesikalık bir fotoğrafı yer almıştır. 1980 yılında çıkarmakta olduğu 3 mahalli gazeteyi kapatmıştır. 1981 yılında Ege Bölgesi Turizm Rehberi-İç Anadolu Bölgesi Turizm Rehberi-İzmir ve İlçeleri isimlerini taşıyan 3 kitap yayınladı, 1981 yılında Aydın ve ilçeleri'nde ki ilkokul-ortaokul ve liselerde kitap ve turizm üzerine 69 konferans verdi. 1982 yılında İç Anadolu Bölgesi isimli kitabı yayınladı, 1982 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2112 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayınlamış olduğu Aydın ve İlçeleri-İzmir ve İlçeleri-Ege Bölgesi-İç Anadolu Bölgesi isimli kitapları okullara tavsiye edildi. 1983 yılında Her Yönü ile Ege Bölgesi isimli kitabı yayınladı, 11 Mart 1984 yılında Nazilli Ticaret Odası Meclis Üyeliği'ne seçildi. 25 Mart 1984 tarihinde Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı oldu, 253 oy alarak muhtarlık seçimini kaybetti, 1984 yılında Her Yönü ile Aydın ve İlçeleri isimli kitabı yayınladı, 1985 yılında 10.000 okula 10.000 kitap bağışladı. 22 Ekim 1985 yılında Ege Zeybeklerini Anma ve Yaşatma Derneği Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi, 1986 yılında Nazilli Ticaret Odası'nı temsilen Nazilli Vergi Dairesi Takdir Komisyonu Üyeliğine seçildi. 1986 yılında Ankara'da bulunan Folklor Araştırmaları Kurumu üyesi oldu, 1990 yılında Nazilli Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda 12 hafta süren ''Sevgi Yılı Kültür ve Sanat Toplantıları''nı organize etti ve yönetti. Burada yazı ve şiir yazanlara ücretsiz olarak çok sayıda gazete-kitap-dergi dağıttı, 5 Eylül 1991 yılında Nazilli Belediyesi adına Yayın ve Sanat Fuarı açtı. Burada bir çok gazeteci-yazar-şair-ressam-heykeltraş vb.gibi sanatçılar sergi açtı, Kerim Özbekler tarafından burada yüzlerce gazete-kitap-dergi vb.gibi döküman ücretsiz olarak dağıtıldı. 1992 yılında İstanbul'da 75 gazeteci-yazar ve şaire çalışmaları ile ilgili brifing verdi. Bu brifing haberi 50'ye yakın gazete ve dergide haber olarak yayınlandı, 1999 yılında SSK'den emekli oldu, 2005 yılında Aydın Hürsöz Gazetesi Şairler Antolojisi'nde hayat hikayesi ile birlikte şiirleri yayınlandı. 2005 yılında Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi oldu, 2006 yılında yapılan kongrede derneğin Denetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2006 yılında Aydın'lı yazar ve şair Şükrü Öksüz tarafından hazırlanan ''Hürsöz Gazetesi 2006 Şairler Antolojisi.'' isimli eserin 111-112-113-114.sahifelerinde vesikalık bir fotoğrafı. Hayat hikayesi ile şiirleri yayınlandı, Kerim Özbekler'in hayat hikayesi ve fotoğrafı;Ankara'da ikamet eden aslen Diyarbakır'lı olan Elvan Yayınları'nın sahibi İhsan Işık tarafından yayınlanan 13 ciltlik ''Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi''nin 2819.sayfasında da yer almıştır. 4-5-6 Mayıs 2007 tarihinde, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yapılan şiir şölenine, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün daveti üzerine iştirak ederek sahnede şiir okudu, 2007 yılında Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan E.öğretmen-gazeteci-yazar ve şair Gündüz Aydın'ın hazırladığı ''Sevgi Yolu Şairler Antolojisi-2007.'' isimli eserin 242-243-244-245.sahifelerinde, vesikalık bir fotoğrafı. Hayat hikayesi ile şiirleri yayınlandı, 4-5-6 Temmuz 2008 tarihleri arasında Yozgat'ta yapılan 9.Uluslararası Sürmeli Festivali Şairler Şöleni'ne, Yozgat Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ahmet Sargın'ın daveti üzerine iştirak ederek sahnede şiir okudu, 16-17-18-19 Ekim 2008 tarihlerinde, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş'ın davetlisi olarak Seyhan Sosyal Kültür Sanat Derneği'nin düzenlediği 3.Çukurova Halk Kültür Festivali'ne iştirak ederek Adana'da Şairler Şöleni'nde sahnede şiir okudu, 7-8-9 Kasım 2008 tarihlerinde Antalya'da yapılan 5.Şairler Buluşması'na Güllük Şiir Derneği Başkanı Mustafa Ceylan tarafından davet edildi, burada kendisine Türk Şiirine yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi, 28-29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde, Çanakkale Yazarlar ve Şairler Derneği Sponsoru Mustafa Berçin'in davetlisi olarak 2.Çanakkale Şairler Şöleni'ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Sabiha Serin'in davetlisi olarak ''Sivas 2.Şairler Şöleni.'' ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 1-2-3 Temmuz 2010 tarihlerinde, Kapadokya Yazarlar ve Şairler Derneği Bşk.Ayşe Paslanmaz'ın daveti üzerine 5.Kapadokya Şairler Şöleni'ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 24-25-26 Eylül 2010 tarihlerinde, Mümin Uluç organizesi ile Nevşehir'de yapılan 6.Kapadokya Şairler Şöleni'ne (davet üzerine) iştirak etti ve sahneye çıkarak şiir okudu, 18 Haziran 2011 Cumartesi günü, saat.17.00'de Ankara'da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde, Kültür Çağlayanı Dergisi 4.müzik ve Şiir Dinletisi öncesi E.Kültür Bakanlığı Araştırma ve Koordinasyon Dairesi Başkanı-Kültür Çağlayanı Dergisi Sahibi Hayrettin İvgin tarafından kendisine Türk Edebiyatına ve Şiirine yaptığı katkılardan dolayı ''Onur Belgesi.'' takdim edildi, 21 Şubat 2014-02 Mart 2014 tarihleri arasında yapılan, Nazilli Belediyesi 6.Edebiyat Festivali'ne iştirak ederek okuyuculara ücretsiz gazete-kitap-dergi dağıttı, 2014 yılında Mayıs ayında İstanbul'da Ozan Dergisi'ni çıkaran İsmailoğlu Mustafa Yılmaz'ın yayınladığı ''Ozan Gönül Şairleri.'' isimli eserin 113-114-115.sahifelerinde vesikalık bir fotoğrafı ile hayat hikayesi ve şiirleri yayınlandı, 25 Mart 2016 Cuma günü, saat.15.00'de Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu Nazilli-Aydın adresinde, Nazilli Belediyesi 7.Kültür Sanat Edebiyat Festivali açılış töreni sonrası kendisine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 50 yıldır ''Basın Yayın Sanat Dünyası'na Yaptığı katkılar.'' nedeni ile plaket takdim edildi. Plaketi, Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına sahnede Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur Gazeteci-Yazar-Şair Kerim Özbekler'e takdim etti. Plaket takdimi sırasında ilçe yöneticilerinin tamamı sahnede yer aldı, 05 Kasım 2016 Cumartesi günü, Aydın'da yayınlanan 12 sahifelik Güzelhisar Gazetesi'nin 3575 sayılı nüshasının 9.sahifesinde Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün ''Sorular Bizden Cevaplar Kerim Özbekler'den.'' başlığı ile tam sahife röportajı yayınlandı.
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.