ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Ülkü Çağlayan “Baş Başa” Performansıyla Performistanbul İş Birliğinde İstanbul Sinema Müzesi’nde

09.03.2022
413
A+
A-
Ülkü Çağlayan “Baş Başa” Performansıyla Performistanbul İş Birliğinde İstanbul Sinema Müzesi’nde

Ülkü Çağlayan‘ın “Baş Başa” isimli performansı, Performistanbul iş birliğiyle Zühre projesi kapsamında, 19 Mart saat 17:00’de İstanbul Sinema Müzesi’nde izleyicilerle buluşuyor. “Zühre//Sanatçı Kadınlar Ayı” başlığı altında, Atlas 1948 Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi, Mart ayı boyunca kadın ve kendini kadın olarak tanımlayan sanatçıların etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Film, söyleşi, atölye ve performansların yer aldığı etkinlik serisine, Çağlayan da başın ve onun temsil ettiklerinin ağırlığından kurtulmak için bir yöntem arayışı olan “Baş Başa” performansıyla dahil oluyor.

“Baş Başa”, bedensel deneyimlerimizin içinde köklenmiş olan duyusal ve duygusal değerlerden yola çıkarak yeni bir sosyal potansiyeli fısıldıyor. Birlikte ve yalnız, canla başla mücadele eden bir insanlığı merkeze alan performans, başa geleni çekmekle, alıp başını gidememek arasındaki gergin, arafta kalmış hâlin; ne ölebildiğimizin, ne yaşayabildiğimizin; yerleşik hâle gelemeyecek kadar hareketli oluşumuzun anlatısı.

Çağlayan’ın performansı kendisine eşlik eden 17 katılımcıyı bir araya getiriyor: Ali Efe Özkan, Cemre Özkan, Eda Tekirli, Gülce Bulduk, Gülden Ataman, Lal Yılmazoğlu, Maya Ela Uyğun, Mirel Ergeneli, Nazlı Tecimer, Oğuzhan Saçıkara, Öyküm Pala, Özge Kırdı, Özge Mutlu, Özlem Doksan, Serap Kızıleroğlu, Zeynep Sinan, Esila Ay. Çalışma sürecinin de izleyiciye açıldığı “canlı süreç atölyeleri” kapsamında 10 Mart Perşembe ve 11 Mart Cuma tarihlerinde, saat 12:00 – 16:00 arasında, sanatçı ile performansçıların hazırlıklarına tanıklık edebilir, performansın oluşum sürecini gözlemleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz aylarda 65“güzel soruyu” içeren ve Perform İstanbul’un Stay Live at Home performans serisinde yer alan Making Senseperformansı kitap versiyonuyla izleyiciyle buluşan Çağlayan, “Baş Başa” performansında gövde ile başın ayrılamadığı ve kavuşamadığı bir düzende sosyal bir deneyi izleyiciyle buluşturuyor.

 …

Baş Başa

Cumartesi 19 Mart 2022 Saat: 17:00

Ülkü Çağlayan

Performansçılar: Ali Efe Özkan, Cemre Özkan, Eda Tekirli, Gülce Bulduk, Gülden Ataman, Lal Yılmazoğlu, Maya Ela Uyğun, Mirel Ergeneli, Nazlı Tecimer, Oğuzhan Saçıkara, Öyküm Pala, Özge Kırdı, Özge Mutlu, Özlem Doksan, Serap Kızıleroğlu, Zeynep Sinan, Esila Ay

Performans

Süre: Yaklaşık 25 dakika

Ses Tasarımı: Metehan Köktürk

Performistanbul iş birliğiyle.

ZÜHRE //SANATÇI KADINLAR AYI kapsamında.

İstanbul Sinema Müzesi

Ülkü Çağlayan

Pratiğinin aksını sosyal pratikler, yazı ve hareket araştırmaları oluşturur. Ülkü, dile indirgenemeyen; fakat sezilen, henüz düşünülmemiş; fakat varlığından haberdar olunan bilgi türleriyle ilgilenir. Dil ve düşünen bedeni çalışmalarının odağına alan sanatçı sosyallik içermeyen etkileşme durumları yaratmayı araştırır. Bunu, gerek dili dışarıda bırakarak, gerekse belirlenimci bir düşünme pratiğinin barınamayacağı deneyimler kurgulayarak yapar. Deneyimlerin kendisini medyum olarak kullandığından araştırma yaratımı ve kolektif deneyler çalışma sisteminde büyük rol oynar.

Sanatçı alternatif bir düşünme modeline yaslanan Social Dreaming Matrix çalışmasının uygulayıcılığını yapar. SDM, serbest çağrışım kaslarını ve sistemik düşünceyi kullanarak ilişkiler oluşturma, bağlantılar kurma ve yeni düşünceler meydana getirme üzerine eğitsel ve düşünsel hedefleri olan bir pratiktir.

Ülkü Çağlayan: https://ulkucaglayan.comhttps://www.instagram.com/ulkusu______/

İnternet sitesi:www.performistanbul.org
İhtiyaç: Sen
Dijital Arşivi:www.ihtiyacsen.com
Perform İstanbul Yayınları: https://www.performistanbulyayinlari.com/
Facebook:www.facebook.com/Performistanbulwww.facebook.com/pcsaa.ist
Instagram:www.instagram.com/Performistanbulwww.instagram.com/pcsaa.ist
YouTube:www.youtube.com/Performistanbul

Ayrıntılı bilgi ve söyleşi talepleriniz için:

burcudimili@gmail.com

0 554 458 33 13

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.