Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Tiyatromuzu Savunuyoruz! | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Tiyatromuzu Savunuyoruz! | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Halkımızın ezilmesine ve sanatın tasfiyesine karşı

Halkımız birkaç aylık kısa zaman dilimi içinde, görülmemiş bir biçimde yoksullaştırıldı. Emekçilerin çekilmez hale gelen yaşamı patronlara yüksek kâr olarak dönüyor. Sömüren ve sömürülenin, kamu kaynaklarını yağmalayanlarla toplumsal yaşamdan kovulmak istenenlerin aynı gemide olduğu yalandır!

Sanat kurumları ve sanatçılar önce pandemi gerekçesiyle kaderlerine terkedilmişti. Şimdi elektrik gibi temel gereksinimlere getirilen astronomik zamlar bir tasfiye niyetine işaret ediyor.

Kâr amaçlı olmaksızın faaliyet sürdüren özel tiyatroların artan maliyetlerin altından kalkması mümkün değildir. Üstelik bu maliyetin önemli parçası, elektrik gibi kalemlerdeki fahiş zamlardan oluşmakta, yani özel şirketlerin kâr hevesinden kaynaklanmaktadır. Birileri krizi bir kez daha fırsata çeviriyor!

Bizler, toplumun temel gereksinimlerinin ticaret konusu olmasını reddediyoruz. Elektriksiz yaşanamaz. Soygun faturaları ödenemediğinde elektrik kesilemez. Ülkenin en büyük holdinglerinden birinin bir tiyatro sahnesini karanlıkta bırakması skandaldır. Çözüm elektrik üretim ve dağıtımının devletleştirilmesi, kâr amaçlı olmaktan çıkarılarak bir kamu hizmeti olarak örgütlenmesi ve zamların geri alınmasıdır.

Artan maliyetlerin seyirciye yüklenmesinin sonucu emekçi halkımızla tiyatro arasındaki bağın kesilmesi olacaktır. Oysa sanat da, sağlık, eğitim, beslenme, ulaşım, ısınma, barınma gibi erişilmesi zorunlu, temel gereksinimlerdendir. Sanat üretimi ve halkın sanata kolayca erişebilmesi, paraya bağlı olmaktan kurtarılmalıdır. Bu, kamu yönetiminin temel bir sorumluluğudur.

Tiyatromuz kâr amaçlı özel şirketlerin toplamı değildir. Tiyatromuz, kamusal bir işlevi yerine getiren, bir aydınlanma hareketidir.

Halkımızın yoksullaştırılmasına karşı duracağız.

Sanatın tasfiyesine izin vermeyeceğiz.

Hayat pahalılığının sanatla halkın arasına bir duvar örmesine karşı mücadele edeceğiz.

İmzası bulunan sanatçılara ve kurumlara NHKM internet sitesinden erişebilirsiniz:

https://www.nhkm.org.tr/tiyatromuzu-savunuyoruz/

İmzalarınızı iletmek için: tiyatromuzusavunuyoruz@gmail.com

….

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.