ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Sevgi Savaşı | Hikmet Öztürk

10.05.2022
453
A+
A-
Sevgi Savaşı | Hikmet Öztürk

Dünyadaki insanların yarısı aç iken, savaşlarda ve salgın hastalıklarda binlerce insan ölürken, ekonomik çöküşlerin altında yine milyonlarca kişi ezilirken, mutlu olmak için ciddi bir savaş vermek gerekir.  Bastırılmış kişisel bencilliğin üstünde insanın kendini arındırması sanırım mutlu olmanın ilk adımıdır.

Arınmak; kinden, nefretten, yalandan, kibirden, kıskançlıktan soyunmaktır. Ruhsal bir çıplaklığın üstüne barışı, uzlaşmayı, affetmeyi, paylaşmayı, sevmeyi, kucaklamayı giyinmektir. Ama asla soyunmamak şartıyla…

Mutluluk içten dışa yayılan bir enerjidir. Bu enerjiyi diğer insanlara ulaştırmak onlara bakmakla, dokunmakla, konuşmakla, dinlemekle, paylaşmakla mümkün olan eylemdir. Bu eylemde yükü omuzlarına alacak olan bir kesim de sanatçılardır. Yazdıkları öykü, roman, şiirlerle yazarlar, yaptıkları resimlerde fırçalarının üstüne bulanmış mutlu renkleriyle ressamlar, notalarında sevgiyi, insanlığı, neşeyi sazlarının tellerine konduran müzisyenler, şaka, güldürü, hiciv, eleştirilerle sahne açan tiyatrocular toplumsal mutluluğa gidecek olan yolun taş döşeyicisidirler.

Günün sonunda bir çocuğun gülümsemesini, nasırlı elleriyle eve ekmek götüren bir işçinin sevincini, yaşlı bir teyzenin tanımadığı insanlara ettiği duasını duyumsayabiliyorsak penceremizi mutluluğa biraz olsun açmışızdır.

(Mart 2021’de günceme yazdığım bir yazıdır)

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.