Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

“Şehrin Sınırlarını Yeniden Düşünmek” Konuşma Dizisinin   Yeni Konuğu 20 Nisan’da Latife Tekin Olacak

“Şehrin Sınırlarını Yeniden Düşünmek” Konuşma Dizisinin    Yeni Konuğu 20 Nisan’da Latife Tekin Olacak
YUNT’un “Şehrin Sınırlarını Yeniden Düşünmek” başlıklı konuşma dizisi yazar Latife Tekin ile devam ediyor. “Görünmeyen Kent: Çözümü Sorun Sananların Yanılgısı” başlıklı konuşma, 20 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’te Prof. Dr. Eva Şarlak moderatörlüğünde, yazar Latife Tekin’in katılımıyla gerçekleşecek.
Latife Tekin, konuşma öncesi paylaştığı notlarda iç göçün kentler üzerindeki etkisine ilişkin düşüncelerini paylaşıyor: “Biz toplum olarak büyük iç göçün yarattığı enerjiyi olumlu biçimde kullanabilirdik tabii ki, o kadar çok sayıda insanın aynı düşü gördüğü zamanların enerjisinden söz ediyorum. Türkiye’nin modernleşme sürecinde hem köylü göçmenlerin emeğine ihtiyaç duyuluyordu, hem de onlardan periler gibi görünmez olmaları isteniyordu. Devlet bu insanların kente yerleşme çabasını desteklese çok daha güzel yapacaklardı evlerini bundan eminim, yasal hakları çiğnenmeseydi İstanbul bu kadar çirkin bir apartman cehennemine dönüşmezdi, bu insanların varlığına tahammül gösterilebilseydi, evlerini nereye yapacakları söylenseydi daha sakin, daha planlı bir biçimde yerleşebilirlerdi kente, şiddete maruz kaldıkça gözlerden uzakta ele geçirdikleri toprak parçasına nüfuz ettiler. Ne yazık ki Türk aydınları, mimarların çoğu, gecekondulara beğenmezlikle saldırdı. Bence olup biten şey o insanlara yapılmış kötülüğün, şiddetin göstergesidir, onlara uygulanan şiddete verilmiş cevaptır bugünkü çirkinlik.”
Görünmeyen Kent
Şubat ayında Emre Zeytinoğlu küratörlüğünde açılan “Görünmeyen Kent” adlı sergi, kentin iç mekânlarındaki şaşırtıcı eylemleri, nesnelerin değişen anlamları ve kalabalıkları oluşturan her bir kişinin farklı niyetleri arasındaki çelişkili yaşam biçimlerini yansıtan yapıtları bir araya getiriyor.
Bir şehrin sadece simge hâline gelmiş yapılarıyla ya da meydanlarıyla açıklanamayacağını, bunların dışında kalan yerlerin de oraya dâhil olduğunu anlatan ilk sergi “Şehir Nerede”nin ardından gelen ikinci sergi “Görünmeyen Kent”, bir kentin simgesel yapılarının ve meydanlarının inşasında, unuttuğumuz “görünmeyen”in rolüne odaklanıyor. Kentin aslında ne hayal edip idealleştirdiğimiz ne de aklımızda kalan birkaç simge ile tanımladığımız bir yer olmadığına dikkat çekiyor. Sergi 12 Mayıs 2024 tarihine dek ziyaret edilebilecek.
Küratör: Emre Zeytinoğlu

2/2
Sergide yer alan sanatçılar: Sinan LogieMehmet Ali BoranDerya ÜlkerKerem Ozan Bayraktar, Volkan KızıltunçÇağla Meknuze, Nuri Kuzucan
Muratcan Sabuncu kuruculuğunda, Sergen Şehitoğlu sanat danışmanlığında, Sultanbeyli’de açılan YUNT, toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını arttırmayı amaçlıyor. Sergi ve etkinliklerin yanı sıra eğitim programı ve desteklediği yayınlar ile sanatsal üretime katkıda bulunmayı hedefliyor. Mekânın sunduğu deneyim ve etkileşim olanakları ile toplumsal değişim potansiyellerinin çoğalmasına yardımcı olmayı öncelikleri arasına yerleştiriyor. Prof. Dr. Eva Şarlak’ın akademik danışmanlığında düzenlenen seminer, konuşma programı ve teşvik politikası ile sanat üretimini ve entelektüel düşünceyi destekliyor.
“Şehrin Sınırlarını Yeniden Düşünmek” başlıklı konuşma programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
“Şehrin Süper Kahramanları İş Başında!” başlıklı öğrenme programı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
 
Adres:
Hasanpaşa Mahallesi
Fatih Bulvarı
No: 33, 34920
Sultanbeyli/İstanbul
İletişim:
https://www.yunt.art/
info@yunt.art
Ulaşım:
İETT ulaşımı için Mescidi Aksa Camii Otobüs Durağı’nı kullanabilirsiniz. Otopark imkânı mevcuttur.
Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:
 
Burcu Dimili
burcudimili@gmail.com
+90 (554) 458 33 13

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.