ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

SANATIN 10 HALİ 2.GELENEKSEL TÜRK SANATLARI YARIŞMASI

16.06.2022
376
A+
A-
SANATIN 10 HALİ 2.GELENEKSEL TÜRK SANATLARI YARIŞMASI

Duyuru: KERİM ÖZBEKLER | GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

BALIKESİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ KENT KONSEYİ GÖREVLİLERİ

HÜSN-İ HAT-TEZHİP-MİNYATÜR-KALEMİŞİ-KATI-ÇİNİ-GELENEKSEL KEÇE YAPIMI-BALIKESİR PULLUSU-GÖNEN İĞNE OYASI-SINDIRGI YAĞCI BEDİR HALISI DALLARINDA YARIŞMA DÜZENLEDİ, HER YARIŞMACININ BİRİNCİSİNE 30.000 LİRA ÖDENECEK.(SON KATILIM TARİHİ.15 EYLÜL 2022 PERŞEMBE)

-Yarışmanın katılım şekli; Kargo,

-Yarışmadaki kısıtlar; İsteyen herkes katılabilir.

 

KATILIM KOŞULLARI;

-Yarışmaya gönderilecek eserler, seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirilecektir.

-Yarışmaya seçici kurul üyeleri dışında herkes katılabilir.

-Yarışmaya 18 yaş altındaki katılımcılar veli izin muvafakatnamesi ile katılabileceklerdir.

-Yarışmaya sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilecektir.

-Yarışmaya bir sanatçı sadece bir kategoride ve bir eser ile katılabilir.

-Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu beyan ve taahhüt eder. Eserin başkasına ait olması durumunda, doğabilecek telif hakkı ihlallerinin hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. Ödül alan eser sahipleri, bu beyan ve kabullerin dışında hareket ettiği tespit edilirse yarışmadan elde ettikleri ödül, unvan ve kazanımları geri alınır.

-Yarışmada ödül alan eserler, ödül töreninden sonra sanatçıya iade edilmeyecektir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nde kalacaktır,sergileme ödülü alan ve dereceye giremeyen eserler kişilere iade edilecektir.

-Yarışmada derece alan eser sahibine ödül töreni programına katılması durumunda (2 kişi-1 gece konaklama) olmak kaydıyla yol, konaklama, yeme içme ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacaktır.

-Herhangi bir dalda, seçici kurul tarafından eserlerin ödüle layık görülmemesi durumunda, o daldaki ödüller iptal edilecektir.

-Yarışmaya gönderilecek eser, daha önce bir yarışmaya katılmamış, hiçbir yerde (sosyal medya dahil) sergilenmemiş ve yayınlanmamış olmalıdır.

-Yarışmaya katılacak eserler, yarışma takvimine uygun şekilde sanatçı tarafından gönderilir. Sergi ve ödül töreni sonrasında ödül alamayan eserler yarışmacı tarafından teslim alınır veya kargo ile eser sahibine iade edilir. Eserler, teslim edilirken veya teslim alınırken, mutlaka teslim ve tesellüm tutanağı ile işlem yapılması zorunludur.

-Kargo ile yapılacak eser teslimlerinde; kargo ücreti, sigorta ve benzeri giderlerle kargo esnasında meydana gelebilecek hasar ve gecikmeler, katılımcıların sorumluluğunda olup, kargoda zarar gören eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Yarışmaya gönderilecek eserin ön yüzü veya arkasında, yarışmacıya ait hiçbir şekilde isim, imza, mühür vb. tanıtıcı simge kullanılmayacaktır.

-Eserin arka sağ üst kenarına 6 haneli rakam ve 1 harften oluşan bir rumuz yazılacaktır (Etiket olabilir-Tekstil ürünlerinde rumuz kodu yazılı etiketin teyelleme yöntemi ile eserin arkasına dikilmesi istenmektedir) (örneğin: “101010 B”)

-Yarışmacı (Yarışmacı tanıtım kartına) aşağıda belirtilmiş olan bilgileri eksiksiz olarak yazması gerekmektedir. 6698 Sayılı kişisel verilerin korunması kanunu göz önüne alınarak elde edilen veriler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi sorumluluğundadır. (EK-2) a) Adı soyadı b) İletişim cep telefonu c) İkametgâh adresi (yazılı olarak verdiği iletişim bilgileri esas alınacaktır, değişiklik olması durumunda sekretarya ya bilgi verilecektir) d) Doğum tarihi e) T.C. kimlik no f) E-Posta g) Sanatçının kendi adına açılmış banka adı, banka hesap numarası, banka iban numarası olması gerekmektedir, aksi takdirde ödeme yapılamamaktadır. h) Rumuz kodu ı) Eser sahibi (yarışmacı tanıtım kartını) doldurup imzalayıp bir mektup zarfına koyarak ağzını yapıştıracak ve zarfın üzerine de rumuz kodunu yazacaktır. Yarışmacı eser ile bu zarfı da birlikte teslim edecektir. Bazı dallarda eser hakkında açıklaması olanların metni bu zarfın içerisinde yer alacaktır.

 

TEZHİP DALI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Eserde minyatür ve yazı olmamalıdır.

Eserde yardımcı eleman olarak Hakkari’de kullanılabilir.

Eserde altın ve su bazlı boyalar kullanılmalıdır.

Eser, murakkaaya yapıştırılmış şekilde, çerçevesiz ve paspartulu olarak teslim edilmelidir.

 

HÜSN-İ HAT DALI YARIŞMA ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Eserde konu serbesttir.

Eserler “celî sülüs”, celî ta’lîk, celî dîvanî veya“sülüs-nesih”hatlarıyla yazılabilir.

Eserler tezhipsiz fakat kurşun kalem ile cetvelleri çekilmiş olmalıdır.

Eser, murakkaaya yapıştırılmış şekilde, çerçevesiz ve paspartulu olarak teslim edilmelidir.

İmlası ve yazımı hatalı eserler jüri üyelerinin kararına göre yarışma dışı tutulabilecektir.

 

MİNYATÜR DALI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Eserde “Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yı Milliye dönemi ve ruhu” yansıtılmalıdır.

Eserde altın ve su bazlı boyalar kullanılmalıdır.

Eser, murakkaaya yapıştırılmış şekilde, çerçevesiz ve paspartulu olarak teslim edilmelidir.

 

KALEMİŞİ DALI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Eserde konu serbesttir.

Uygulamanın yapılacağı malzeme (mdf: 6-8 mm, mukavva: 3-4 mm) nin uzun kenarı 70 cm.’yi geçmemelidir.

Desen klasik tarzda yapılmalıdır.

 

KATI DALI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Eserde konu serbesttir.

Eserin tamamı kağıt oyma olarak uygulanmalıdır.

Eser geleneksel uygulama yöntemleri ile hazırlanmalıdır.

 

ÇİNİ DALI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Eserde konu serbesttir.

Eser pano veya üç boyutlu obje şeklinde olabilir.

Eserde Türk çini sanatında kullanılan teknikler ve motifler kullanılmalıdır.

Eserin tamamlanmış, fırınlanmış ve askı aparatıyla korunaklı bir şekilde (straforlu- sandık /sanduka içerisinde) gönderilmesi gerekmektedir.

 

GELENEKSEL KEÇE DALI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Eserde ölçü 1.40 cm / 225 cm geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Eserde “Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yı Milliye dönemi ve ruhu” yansıtılmalıdır.

Geleneksel Türk keçe sanatının klasik teknikleri kullanılmalıdır.

Eserde geleneksel motifler kullanılarak özgün tasarımlar yapılmalıdır.

Tasarımlar kullanılabilir olmalıdır.

 

COĞRAFİ İŞARETLİ GÖNEN İĞNE OYASI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Gönen iğne oyası yapımında esas olan, iğne ile Zürafa Tekniği ile Yıldız Göbek, Dutlu Göbek, Enginar Göbek ve Gül Göbeği gibi göbekler kullanılmalıdır.

Eserin içinde Tırnak Oyası, Maydanoz Oyası, Fayton Tekeri, Çam Dalı, Arnavut Oyası gibi oyaların bir ya da birkaçının bulunması şarttır.

Geleneksel iğne oyası desen ve üsluplarını yansıtan masa örtüsü, fiskos örtüsü, mevlit başörtüsü, oda takımı, yastık, tablo, pano yüz örtüsü gibi parçaları içeren kendisine ait özgün ve çağdaş tasarımlar olacaktır.

Yarışmaya gönderilecek eser polyester ip, suni ip, ipek ip, floş ip, ipek ip kullanılarak üretilmiş iğne oyası parçaları olmalıdır.

Coğrafi işaretli “Sındırgı Yağcıbedir Halı” Dalı Yarışması Şartnamesi:

Sındırgı yöresi Eşmedere, Eğridere, Alakır, Karakaya, Çakıllı köyleri ve Bigadiç Kayalıdere köyleri orijinal ürünler yarışmaya katılabilir.

Yarışma için başvurulan halının yeni dokunmuş olması gerekmektedir.

Halıda kullanılan malzemede sadece yöre yapağısı kullanılmalıdır. Halı ipliklerinde hazır satın alma iplikler kullanılmış olan halılar diskalifiye olacaktır. Ayrıca kullanılan yapağıda eski yün kullanılmamalıdır. İplik içerisine farklı elyaf harmanı karıştırılmamalıdır.

Yarışma için başvurulan halının dokuma kalitesi 30×45 ilme / dm2 olmalıdır. Yani halının 10 cm eninde 30 ilme ve 10 cm boyunda ise 45 ilme olması; Sındırgı halılarının geleneksel dokuma sıklığı özelliğidir.

Yarışma için başvurulan halıda kullanılan çözgü ve atkı ipliklerinin çift kat bükülmüş 40 gramlık, ilmelik ipliklerinin ise tek kat 32 gramlık iplikler kullanılarak dokunması gerekmektedir.

Yarışmaya başvuru için dokunan halılarda Sındırgı Yağcıbedir Halılarının renkleri olması gerekmektedir.

Yarışma için başvuru yapılan halının iplikleri kökboya gibi doğal boyarmaddelerle boyanmalıdır.

İlmelik, kilimlik ve kenar örgüsünde kullanılan ipliklerinin renklendirilmelerinde sentetik boyalar (halk arasında deli boya / harman boya) kullanılması uygun değildir.

Yarışma için başvurulan halıda düz yıkama yapılmış olmalıdır.

Yarışma başvurularında çeyrek halı ile iki farklı büyüklükte namazlık halılar kabul edilecektir.

Çeyrek boyutu: 120 x 200 cm

Namazlık boyutları: 85 x 140 cm ve 90 x 160 cm

Yağcıbedir halıları, namazlık olarak dokundukları için baş ve ayakucu bölümünün anlaşılması için daima yönü vardır. Bu nedenle yarışmaya katılan halıların orta alanındaki desen kompozisyonunun asimetrik olmalıdır.

Yarışmaya için başvurulan çeyrek halılarda 120 x 200 cm boyutları şarttır. Altın oran şartı olarak kabul edilmektedir. Bu büyüklüğün dışındaki halılar dikkate alınmayacaktır.

Yarışma için başvurulan halılarda kilimliklerinde narınç (kahverengi) ya da gök (lacivert) renkleri kullanılmalıdır. Halının kilimliği, en az 4 cm dokunmalıdır.

Yarışma için başvurulan halının saçakları sekiz el örgülü olacak biçimde örülmeli ve saçaklar düzgün bağlanmalıdır. Ayrıca saçak uzunluğu en az 12 cm olmalıdır.

Yarışma için başvurulan halıların gönyelerinin düzgün olmaması ve halı kenarlarının marullu / kıvrımlı olması; halının yarışma dışı kalmasına neden olacaktır.

 

COĞRAFİ İŞARETLİ BALIKESİR PULLUSU YARIŞMASI ŞARTNAMESİ;

Orijinal ürünler veya orijinal parçalardan kesilerek aplik tekniği ile hazırlanan eserler yarışmaya katılamaz.

Balıkesir Pullu işleme tekniğinde esas olan “Domates Gülü” yapımı, pul tutturma tekniği ve tırtıl işleme tekniklerinin üçünün de eserde olması gerekmektedir.

Desen üzerinde yardımcı olarak farklı nakış, el işleri teknikleri, pul işleme teknikleri orijinal “Balıkesir Pullusu” tekniğinin önüne geçmeyecektir.

Eser geleneksel işleme tekniklerini, geleneksel desen üsluplarını yansıtan sanatçının kendisine ait özgün ve çağdaş tasarımlar olacaktır.

Balıkesir pullusu tekniği kullanılarak masa örtüsü, runner, yastık, çanta, elbise, tablo/pano, yelek, vb. gibi parçaları içeren “serbest çalışmalar” ile katılabileceklerdir.

Eserde ölçü sınırlaması yoktur.

Yarışmaya ürünle birlikte kalıbı/şablonu da gönderilecektir.(Kalıbı, şablonu gönderilmeyen eser, jüri tarafından eksi puan olarak değerlendirilecektir).

 

SANATIN 10 HALİ 2.GELENEKSEL TÜRK SANATLARI YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;

HÜSN-İ HAT DALI ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

TEZHİP ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

MİNYATÜR ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

KALEMİŞİ ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

KATI SANATI ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

ÇİNİ ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

GELENEKSEL KEÇİ YAPIMI ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

BALIKESİR PULLUSU ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

GÖNEN İĞNE OYASI ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

SINDIRGI YAĞCI BEDİR HALISI ÖDÜLLERİ;

Birinci: 30.000 TL

İkinci: 20.000 TL

Üçüncü: 15.000 TL

Mansiyon Ödülü: 10.000 TL

Sergilenme Ödülü: 1.000 TL

USTAYA SAĞLI ÖZEL ÖDÜLÜ.35.000 TL

 

***

Kerim Özbekler
Kerim Özbekler
1 Kasım 1951 tarihinde Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde dünyaya gelmiştir, 1957 yılında Turan İlkokulu'nda ilkokula başlamış. Cumhuriyet Mahallesi'ne taşındıkları için ilkokulu 3.sınıftan sonra Cumhuriyet İlkokulunda devam etmiş ve ilkokulu burada bitirmiştir. 1967 yılında Atatürk Ortaokulu'na kaydolmuştur, ortaokula kaydolduktan sonra İHA-HHA-AA-THA gibi zamanın önemli haber ajanslarında muhabirliğe başlamıştır. Bu nedenle ortaokul'dan ayrılarak çalışma hayatına atılmıştır, 1967 yılında Nazilli'ye bağlı İsabeyli Kasabası'nın lisanslı futbolcusu olmasına rağmen gazetecilik nedeni ile bu işi yürütememiştir. Bu arada ilk şiiri Düzce'de yayınlanan Ferman Gazetesi'nde Halit Çelikoğlu tarafından 14 yaşında iken yayınlanmıştır, 1 Mart 1972 yılında askerlik görevini yapmak için Sivas'a gitmiştir. Sivas'ta Temeltepe'de acemilik eğitimini bitirdikten sonra Bursa'da ki Işıklar Askeri Lisesi'nde 2 ay daktilo kursu görmüş, tekrar Sivas'a dönerek Askerlik Şubesi'nde askerliğini tamamlıyarak terhis olmuştur. Terhis edidikten sonra Nazilli Sümerbank Fabrikası'na yapılan bir imtihanla 1.olarak 15 Nisan 1974 yılında işçi olarak girmiştir, burada 8 ay çalıştıktan sonra çıkmış ve 5 Kasım 1974 yılında Ticaret Ajansı ismi ile bir ticarethane açmıştır. Ticarethane 1 yıl sonra veresiye mal satmaktan batmıştır, 5 Kasım 1974 yılında Yalnızlıklar Benimdir ismini verdiği ilk şiir kitabını yayınlamıştır. Bu kitabın 100-150 tanesi satılmış, gerisi elinde kalmıştır. 1 Kasım 1975 yılında Anadolu Basın isimli bir dergi yayınlamaya başladıysa da bu dergi de ilgi görmeyerek batmıştır, 1975 yılında Muhabirlik ismini verdiği mesleki bir kitap yazmıştır. Bu kitaptan sonra zamanın önemli gazetelerinden olan Son Havadis Gazetesi-İstanbul Gazetesi-Milliyet Gazetesi muhabirliklerine başlamıştır. 2 Ekim 1975 yılında Aydın'ın Yenipazar İlçesi'nde Efe Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır, 9 Ağustos 1976 yılında merkezi Karabük'te bulunan Anadolu Gazeteciler Derneği Ege Bölgesi Başkanlığı'na getirilmiştir. 1976 yılında Şairler ve Şiirleri Antolojisi-Nazilli-Sanat Albümü-Varan Bir isimli 4 kitap yayınlamıştır. 1977 yılında Muhteşem Bir Eser isimli almanağı yayınlamıştır. 11 Aralık 1977 yılında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Bağımsız Belediye Başkanı adayı oldu, seçimi kaybetti, 8 Mart 1978 yılında Nazilli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmiştir, 18 Mayıs 1978 yılında Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde Fısıltı Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır. 22 Haziran 1978 yılında Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde Hizmet Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır, 7 Ağustos 1978'de Aydın ve İlçeleri isimli kitabını yayınlamıştır, 24 Aralık 1978'de Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Bağımsız Belediye Başkanı Adayı oldu, 2.kez bu seçimi de kaybetti, 1998 yılında Aydın Valiliği tarafından Cumhuriyetin 75.yılı münasebeti ile yayınlanan ''Yazarlar ve Şairler Antolojisi''nde hayat hikayesi ile vesikalık bir fotoğrafı yer almıştır. 1980 yılında çıkarmakta olduğu 3 mahalli gazeteyi kapatmıştır. 1981 yılında Ege Bölgesi Turizm Rehberi-İç Anadolu Bölgesi Turizm Rehberi-İzmir ve İlçeleri isimlerini taşıyan 3 kitap yayınladı, 1981 yılında Aydın ve ilçeleri'nde ki ilkokul-ortaokul ve liselerde kitap ve turizm üzerine 69 konferans verdi. 1982 yılında İç Anadolu Bölgesi isimli kitabı yayınladı, 1982 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2112 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayınlamış olduğu Aydın ve İlçeleri-İzmir ve İlçeleri-Ege Bölgesi-İç Anadolu Bölgesi isimli kitapları okullara tavsiye edildi. 1983 yılında Her Yönü ile Ege Bölgesi isimli kitabı yayınladı, 11 Mart 1984 yılında Nazilli Ticaret Odası Meclis Üyeliği'ne seçildi. 25 Mart 1984 tarihinde Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı oldu, 253 oy alarak muhtarlık seçimini kaybetti, 1984 yılında Her Yönü ile Aydın ve İlçeleri isimli kitabı yayınladı, 1985 yılında 10.000 okula 10.000 kitap bağışladı. 22 Ekim 1985 yılında Ege Zeybeklerini Anma ve Yaşatma Derneği Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi, 1986 yılında Nazilli Ticaret Odası'nı temsilen Nazilli Vergi Dairesi Takdir Komisyonu Üyeliğine seçildi. 1986 yılında Ankara'da bulunan Folklor Araştırmaları Kurumu üyesi oldu, 1990 yılında Nazilli Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda 12 hafta süren ''Sevgi Yılı Kültür ve Sanat Toplantıları''nı organize etti ve yönetti. Burada yazı ve şiir yazanlara ücretsiz olarak çok sayıda gazete-kitap-dergi dağıttı, 5 Eylül 1991 yılında Nazilli Belediyesi adına Yayın ve Sanat Fuarı açtı. Burada bir çok gazeteci-yazar-şair-ressam-heykeltraş vb.gibi sanatçılar sergi açtı, Kerim Özbekler tarafından burada yüzlerce gazete-kitap-dergi vb.gibi döküman ücretsiz olarak dağıtıldı. 1992 yılında İstanbul'da 75 gazeteci-yazar ve şaire çalışmaları ile ilgili brifing verdi. Bu brifing haberi 50'ye yakın gazete ve dergide haber olarak yayınlandı, 1999 yılında SSK'den emekli oldu, 2005 yılında Aydın Hürsöz Gazetesi Şairler Antolojisi'nde hayat hikayesi ile birlikte şiirleri yayınlandı. 2005 yılında Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi oldu, 2006 yılında yapılan kongrede derneğin Denetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2006 yılında Aydın'lı yazar ve şair Şükrü Öksüz tarafından hazırlanan ''Hürsöz Gazetesi 2006 Şairler Antolojisi.'' isimli eserin 111-112-113-114.sahifelerinde vesikalık bir fotoğrafı. Hayat hikayesi ile şiirleri yayınlandı, Kerim Özbekler'in hayat hikayesi ve fotoğrafı;Ankara'da ikamet eden aslen Diyarbakır'lı olan Elvan Yayınları'nın sahibi İhsan Işık tarafından yayınlanan 13 ciltlik ''Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi''nin 2819.sayfasında da yer almıştır. 4-5-6 Mayıs 2007 tarihinde, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yapılan şiir şölenine, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün daveti üzerine iştirak ederek sahnede şiir okudu, 2007 yılında Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan E.öğretmen-gazeteci-yazar ve şair Gündüz Aydın'ın hazırladığı ''Sevgi Yolu Şairler Antolojisi-2007.'' isimli eserin 242-243-244-245.sahifelerinde, vesikalık bir fotoğrafı. Hayat hikayesi ile şiirleri yayınlandı, 4-5-6 Temmuz 2008 tarihleri arasında Yozgat'ta yapılan 9.Uluslararası Sürmeli Festivali Şairler Şöleni'ne, Yozgat Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ahmet Sargın'ın daveti üzerine iştirak ederek sahnede şiir okudu, 16-17-18-19 Ekim 2008 tarihlerinde, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş'ın davetlisi olarak Seyhan Sosyal Kültür Sanat Derneği'nin düzenlediği 3.Çukurova Halk Kültür Festivali'ne iştirak ederek Adana'da Şairler Şöleni'nde sahnede şiir okudu, 7-8-9 Kasım 2008 tarihlerinde Antalya'da yapılan 5.Şairler Buluşması'na Güllük Şiir Derneği Başkanı Mustafa Ceylan tarafından davet edildi, burada kendisine Türk Şiirine yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi, 28-29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde, Çanakkale Yazarlar ve Şairler Derneği Sponsoru Mustafa Berçin'in davetlisi olarak 2.Çanakkale Şairler Şöleni'ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Sabiha Serin'in davetlisi olarak ''Sivas 2.Şairler Şöleni.'' ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 1-2-3 Temmuz 2010 tarihlerinde, Kapadokya Yazarlar ve Şairler Derneği Bşk.Ayşe Paslanmaz'ın daveti üzerine 5.Kapadokya Şairler Şöleni'ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 24-25-26 Eylül 2010 tarihlerinde, Mümin Uluç organizesi ile Nevşehir'de yapılan 6.Kapadokya Şairler Şöleni'ne (davet üzerine) iştirak etti ve sahneye çıkarak şiir okudu, 18 Haziran 2011 Cumartesi günü, saat.17.00'de Ankara'da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde, Kültür Çağlayanı Dergisi 4.müzik ve Şiir Dinletisi öncesi E.Kültür Bakanlığı Araştırma ve Koordinasyon Dairesi Başkanı-Kültür Çağlayanı Dergisi Sahibi Hayrettin İvgin tarafından kendisine Türk Edebiyatına ve Şiirine yaptığı katkılardan dolayı ''Onur Belgesi.'' takdim edildi, 21 Şubat 2014-02 Mart 2014 tarihleri arasında yapılan, Nazilli Belediyesi 6.Edebiyat Festivali'ne iştirak ederek okuyuculara ücretsiz gazete-kitap-dergi dağıttı, 2014 yılında Mayıs ayında İstanbul'da Ozan Dergisi'ni çıkaran İsmailoğlu Mustafa Yılmaz'ın yayınladığı ''Ozan Gönül Şairleri.'' isimli eserin 113-114-115.sahifelerinde vesikalık bir fotoğrafı ile hayat hikayesi ve şiirleri yayınlandı, 25 Mart 2016 Cuma günü, saat.15.00'de Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu Nazilli-Aydın adresinde, Nazilli Belediyesi 7.Kültür Sanat Edebiyat Festivali açılış töreni sonrası kendisine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 50 yıldır ''Basın Yayın Sanat Dünyası'na Yaptığı katkılar.'' nedeni ile plaket takdim edildi. Plaketi, Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına sahnede Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur Gazeteci-Yazar-Şair Kerim Özbekler'e takdim etti. Plaket takdimi sırasında ilçe yöneticilerinin tamamı sahnede yer aldı, 05 Kasım 2016 Cumartesi günü, Aydın'da yayınlanan 12 sahifelik Güzelhisar Gazetesi'nin 3575 sayılı nüshasının 9.sahifesinde Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün ''Sorular Bizden Cevaplar Kerim Özbekler'den.'' başlığı ile tam sahife röportajı yayınlandı.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.