ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

La Colmenita | 16 Nisan Salı 20:00 Ses Tiyatrosu

La Colmenita | 16 Nisan Salı 20:00 Ses Tiyatrosu

La Colmenita

Küçük Arı Kovanı-Küba Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası

‘Özel dönem’in tam ortasındaydı Sosyalist Küba. Ve soykırımcı, vahşi bir ablukanın. Tıpkı bugün olduğu gibi!

Yirmi yıl olmuştu ki Fidel Santa Clara’da bir konuşma yapmamıştı; 1996 yılının Eylül ayındaki ziyaretinde de çalışmasını tamamlayıp kentten ayrılmayı planlıyordu. Dönemin Küba Komünist Partisi Eyalet Birinci Sekreteri Miguel Diaz-Canel kendisine “Komutanım, halk bu akşam meydanda sizin bir konuşma yapmanızı arzu ediyor” dediğinde Fidel’in yanıtı “istediğini yap, ama sen delisin, insanları çağırmak için sadece oniki saat var” olmuştu.

Akşam olduğunda kent meydanı dolup taşmıştı. Fidel konuşuyordu: “Evet, insan değişebilir, değişmeyen ise halktır. Değiştiğinde bu sadece daha iyi olmak içindir. Çünkü burada gördüğümüz halk yirmi yıl öncesine göre, on yıl öncesine göre, beş yıl öncesine göre daha iyi bir halk. Bir gün aşılmaz kahraman olan o halk için devasa bir anıt dikmemiz gerekecek”. Tam o sırada halkın içinden bir kadının çığlığı duyuldu: “Fidel konuş, sana ihtiyacım var!”…

Fidel’i, Küba Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası Küçük Arı Kovanı’ndan, La Colmenita’dan izleyeceğiz. Domuzlar Körfezi Zaferi’nin ve Fidel’in Küba devriminin sosyalist karakterini ilan edişinin yıldönümünde, 16 Nisan’da, Ses Tiyatrosu’nda.

 

Ses Tiyatrosu-Beyoğlu

16 Nisan 2024 Salı

20.00

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.