Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Kadıköy Etkinlik Bülteni | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Kadıköy Etkinlik Bülteni | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Erdem Oral konseri; Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere farklı dillerde halk ezgilerinden oluşuyor. Erdem Oral bu konserde yakın zamanda yayınlanan ilk solo albümü “İZ” den de şarkılar seslendirecek. Konserde kendisine bağlamada Ozan Özbay, gitarda Lütfücan Kapucu eşlik edecek.

Başta Flamenko müziği olmak üzere farklı müzik dallarıyla da ilgilenen dansçı ve müzisyenlerin bir araya gelmesi ile 2023 yılında kurulan “Sobre Flamenco” (Flamenko’ ya dair), Flamenko kültürüne ve müziğine dair performans sergilemekte ve farklı etkinliklerde yer almaktadır. Kuruluşundan bu yana İstanbul’un tarihi ve kozmopolit mekanlarında sahne alan Sobre Flamenco, birçok farklı müzik beğenisine sahip seyirci kitlelerine ulaşmakta ve Flamenko kültürünü tanıtmaktadır.

Repertuarında Flamenko’ nun geleneksel örneklerinin yanı sıra modern şarkılara da yer vermekte olan Sobre Flamenco; konserler ve atölye çalışmaları vasıtasıyla Flamenko kültürünün ülkemizde daha fazla tanınmasına ve farklı kültürlerle birleşimine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

 Grup Üyeleri

  • Fırat Dağıdır (Guitar)
  • Şeyda Cirit (Dance)
  • Duygu Yücesoy (Vocal)
  • Kerem Can Aslan (Percussion)

 

Zonguldak doğumlu Can Tutuğ, 2013’te İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde Amy Salsgiver ile vibrafon çalıştı. Tony Miceli’den aldığı derslerle caz armonisi ve doğaçlaması üzerine yoğunlaştı.

Trakya Akademi Oda Orkestrası’nda solist olarak çaldı. 2014 yılında Kurduğu “The Cold Vibes” adlı caz grubuyla 22. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin Genç Caz yarışmasını kazanarak festivalin “Parklarda Caz” etkinliğinde yer aldı. Sonraki yıllarda düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde sahne almaya devam etti.

 2017 yılında Indonesian Art And Culture Scholarship Guidance Projesini kazanarak, Endonezya’da üç ay boyunca gamelan eğitimi görmeye hak kazandı.

 Aynı yıl 30 Nisan Dünya Caz Günü’nde Thelonious Monk’un 100. doğumgünü anısına Thelonious Monk bestelerinden oluşan bir repertuvarla halka açık konser verdi.

Aynı zamanda elektronik midi mallet controller olan Xylosynth’in resmi artisti olan Tutuğ, son on yılda başta Türkiye’nin birçok şehri ve caz kulübü olmak üzere;  Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde, çeşitli caz festivallerinde kendi bestelerini seslendirdi.

  1. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde kendi bestelerinden oluşan bir repertuvarı sahneleyen Tutuğ için AllAboutJazz.com’dan yazar Arthur George, “Bobby Hutcherson’in mirasını taşıyor” ifadesinde bulundu.

 2011-2021 yılları arasında otuzdan fazla kurum, kuruluş, üniversite ve dernekte “Dönemler, Olaylar, Akımlar ve Anekdotlarla Caz Tarihi” seminerleri düzenledi.

 2020 yılında davulcu Erdem Uvalıoğlu ile birlikte Huzursuzluk adlı ilk albümünü çıkaran Can Tutuğ, 2021 yılında Türkiye tarihinde ilk kez “Bir Başına” adlı solo vibrafon konserini seslendirdi. Bu tarihten itibaren ülkemizde ve Avrupa’da birçok farklı sahnede yer alan Tutuğ, 2023 yılında Türkiye tarihinin ilk solo vibrafon albümü olan “Bir Başına”yı yayınladı.

2010 Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi  mezunu olup, 2015 yılında aynı fakültede Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

  P A L T O 200. OYUN ÖZEL GÖSTERİM

“Palto” oyunu dokuz sezondur “Oyun İşleri” tarafından sahnelenmektedir. Oyun; bugüne değin 9 sezon 42 farklı şehirde 199 kez oynanmıştır.

“Var olmak için bir metaya sahip olma isteğimiz hiç bitmeyecek hatta daha da artacak gibi. Oysa beni mutlu eden şey kendim olmalı! Göründüğüm gibi değil de, olduğum gibi olmam. Evimizde 20 tane tişörtümüz varken ertesi gün yeni bir tane tişörtle eve geliyorsak, bir sorun yok mu sizce de? – Var!”

Şükrü Veysel Alankaya

   “Hepimiz Gogol’ün Paltosundan çıktık.”

                                                                                  Dostoyevski

“Kahkahayla Gözyaşı Arasındaki Sosyal Sınıf Çelişkisi ve Aşk” alt başlıklı oyun, Nikolay V. Gogol’ün “Palto” öyküsünden oyunlaştırılmıştır. Yaşadığı dönemin Rusya’sının soğuğunu, kötülüklerini, çarpıklıklarını, gülünç durumlarını sergileyen Gogol’ün, olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun (Akakiy Akakiyeviç’in) üzüntüden ölmesini anlatan “Palto”su…

” Bir Palto, biliyorum size delice gelecek ama hava o kadar soğuktu ki, soğuk ciğerimi bile donduruyordu… Raton, kaston, ayı, kedi, tilki, sonra hermin, bütün bu derileri insanlar kendi derilerinin üstüne koyuyorlar. Gerekli olmayan bir şeye sahip olmak. Çok güzel! Aferin! Ama ne güzeldir onlara dokunmak, okşamak, yumuşacık…”

Tek perde, 60 | Yaş Sınırı: 9+

Yazan: Nikolay Vasilyeviç GOGOL

Oyunlaştıran ve Oynayan: Şükrü Veysel Alankaya

Çeviri: Oyun İşleri | Müzik Düzenleme: Merve Akyıldız

Işık Tasarım: Uğur Çağlayan | Grafik Tasarım: Mehmet Dağlar

Ses ve Işık Kumanda: Eren Doğan | Asistan: Öğeday Çakır

 

Gürcü Sanat Evi Oda Korosu & Gürcü Sanat Evi Çoksesli Korosu

Türkçe, Gürcüce, Megrelce, Abhazca, Çerkesçe, Çeçence, İnguşça, Osetçe, Ermenice…

Kafkas etnik enstrümanlarıyla çoksesli şarkılar…

Şef: İberya Özkan Melaşvili

 

DEĞİL

Eskişehir Halk Sahnesi

DEĞİL adlı oyun, bir maden “kazasını”, madende bulunan işçi oğlundan haber almaya çalışan yaşlı bir adam üzerinden konu alıyor.

Oyun, yazarın; Soma, Karadon, Ermenek, Kozlu gibi kömür madenlerinde yaşanılan maden facialarına ilişkin raporlar ve yaşanmış olaylardan hareketle yazdığı üçleme (Değil- Linyit

Yanığı- Demirden Odalar) oyunlarından biridir.

“Fareler!

Çıkışırdım… ‘Ekmeğinden verme farelere!’

Meğer fareler dolaşıyorsa madende, gaz maz yok demekmiş.

Madende çalışırken fareleri görünce güvende hissedermiş kendini..

Ekmeğinden koparır bırakırmış farelere.

Doğru düzgün yemek yiyemezdi ki madende; tepelerinden sürekli toz akar, dökülürmüş kömür yediğinin üstüne.”

Tek perde

Oyun süresi: 50 dakika

Yaş Sınırı: +13

Yazan ve Yöneten: Erkal Umut

Oynayan: Latif Tiftikçi

Ses- Video- Işık: Tansel Şahinoğlu

Dramaturji- Dekor- Kostüm- Afiş: Topluluk çalışması.

 

Şeyh Bedreddin Destanı

 ” Yarin yanağından gayrı, paylaşmak için her şeyi”

felsefesiyle hafızamızda yer eden Şeyh Bedreddin’in başlattığı halk ayaklanmasının, sonu idamlara varan trajik hikayesini; usta şair NÂZIM HİKMET, şiir sanatının zirvesinde bir eser olan ŞEYH BEDREDDİN DESTANI’nda kaleme almıştır.

Canım Tiyatro‘nun sergilediği Şeyh Bedreddin Destanı’nda;

çeşitli televizyon dizileri ve tiyatro oyunlarından tanınan İlkay Akdağlı, ustası Tuncel Kurtiz’den öğrendiği Şaman nefes tekniklerini, türküler, semahlar ve devrim marşlarıyla harmanlayarak unutulmaz bir performans sergiliyor. Müzikal Gösteride İlkay Akdağlı’ya etkileyici sesi ve eşşiz yorumlarıyla Sinem Şahin Budak eşlik ediyor.

Yazan : Nâzım Hikmet

Yorumlayan: İlkay Akdağlı

Oynayanlar: İlkay Akdağlı, Sinem Şahin Budak

Müzik Düzenlemeler: Emin Serdar Kurutçu, Devrim Özder Akın

Hareket Düzeni: Alpaslan Karaduman

Emin İgüs (bağlama-vokal) ve Ruşen Can Acet (kabak kemane), ‘havaların temiz, suların berrak olduğu zamanlarda; havaya, suya söylenmiş türküleri seslendirecekler.

İkili konserin bir hatırlama, hatırlatma hâli olduğunu dile getiriyor.

Bu konser aynı zamanda, ‘yok sayılan yaşamların, görmezden gelinen insanların’ sesi olan bu türküleri yakan, havalandıran, günümüze taşıyan, yorumlayan bütün ustalara bir saygı ve sevgi duruşu… 

 

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi

Ali Suavi Sokak No:7

 Bahariye – İstanbul

0216 414 22 39

 

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.