Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Huzura Kavuşmak İstiyorsan Unutacaksın | İbrahim Ülger

02.03.2021
1.284
A+
A-
Huzura Kavuşmak İstiyorsan Unutacaksın | İbrahim Ülger

İnsanın problemli bir varlık olduğunu görmeden önümüzü göremeyiz. Bu gerçeği anlama yerine, insana dair yapılan her güzelleme onu uçurumdan uçuruma sürükler. Nitekim tam da yaşanan budur. Bir bebeğin doğuşundan gençlik dönemine kadar yaşadığı sayısız travma vardır. Anası tarafından baskılanır, babasından dayak yer, büyükleri tarafından aşağılanıp duran bir varlık geçmişe takılıp durdukça, kısır döngü içinde dolanıp durur.

Örneğin, çok dayak yemiştir, o geçmişin intikamını başkasını döverek atlatmaya çalıştıkça, daha da hırçın hale gelir. Yetim kalmıştır yalnızlık korkusuna kapılmıştır. Ekonomik olarak yoksulluk çekmiştir, tüm hayali bir gün zengin olmaktır. Bu hayalini gerçekleştirmek için, geçmişte kendisine yapılanın aynısını başkasına yapar. Aşağılanmıştır o sözde daha da yükselerek bunu aşacağını düşündükçe daha da çukurun içine yuvarlanır. Geçmişi unutmak: içine atmak, görmezlikten gelmek, yaşananları olmamış gibi bir tutum takınmak değil, aksine yaşanan acı hatıralarla yüzleşmektir.

Yaşananları bir tecrübe olarak görmek, acılara gülümsemesini bilmektir.

Sana yapılan en büyük zulmü unutamıyorsan zalim veya mağdur olmaktan başka yolun yoktur. Geçmişte yaşadığın yoksulluğu bir zenginlik göremiyorsan, sömürücü bir varlık olmanın ötesine geçemezsin.

Uç örnek vermek gerekirse, bir kadın tecavüzcüsüyle yüz yüze gelemiyor, onunla diyalog kuramıyorsa, işkence gören birisi işkencecisiyle yüzleşip çay içemiyorsa, o geçmişi yaşamaya veya tekrarlamaya müsait bir varlık olmanın ötesine geçemez. Bu kolay mıdır, elbette zordur, ancak geçmişin etkisinden kurtulamamak daha zor daha ağırdır.

Bütün bunları aşmanın tek yolu vardır, geçmişi tekrarlamak yerine, hedeflerine odaklanmak olmalıdır. Geçmişi unutmayan geleceği inşa edemez…

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.