ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Haftanın Filmi | Everybody Knows (Herkes biliyor)

Haftanın Filmi | Everybody Knows (Herkes biliyor)

İranlı yönetmenin İspanyol filmi….

Everybody Knows Herkes Biliyor Film Sinema Ashgar Farhadi İranlı Yönetmen İspanyol. Todos Lo Saben. İspanya’nın en başarılı ve tanınmış oyuncalarının yer aldığı filmde iki eski sevgiliyi canlandıran Oscar’lı çift Penelope Cruz – Javier Bardem, gerçek hayatta evli ve iki çocuk sahibi.

Film Özeti

Kızının hayatından endişe eden bir annenin dramını konu alan bu filmde, bir düğün ziyareti için İspanya’dan Arjantin’e giden aile yolculuk sırasında kızlarını kaybederler. Bu sırada da anne çocukluk aşkıyla karşılaşır ve onunla beraber kızını aramaya koyulur.

Film Hikayesi

17 yıl önce Arjantin’e taşınmış olan İspanyol Laura, kardeşinin düğünü vesilesiyle çocuklarıyla birlikte köyünü ziyarete geliyor. Ne var ki; klasik bir İspanyol köy düğünü gecesi yaşanan beklenmedik bir olay Laura ve çevresindeki herkesin hayatını değiştiriyor.

Çok uzun yıllar, herkesin bildiği ama kimsenin üzerine konuşmadığı bazı sırlar düğün gecesi Laura’nın kızının kaçırılmasıyla ortaya dökülüyor. O günden sonra insanların aklında kalacak olay kaçırılma olayından ziyade bu olayın aile içinde yarattığı sarsıntılar oluyor.

Filmin hikayesi, günümüz dünyasında geçiyor.

Akıllı telefonlar hatta bir dron kamera film içerisinde önemli rol oynuyor. Fakat tüm bu teknolojik öğeler samimi kasaba hayatı, geniş aile, sıcakkanlı İspanyollar’ın yer aldığı filmin samimi ve otantik havasını bozmamış.

İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin İspanya’da Penolope Cruz – Javier Bardem çiftiyle çektiği film aile konusunu işliyor. Hekesin mutlu olduğu bir düğün gecesi başlayan 3 günlük hikaye, bir gerilim filmi şeklinde devam ediyor.

 Oyuncular: Bárbara Lennie, Eduard Fernández, Elvira Mínguez, Inma Cuesta, Javier Bardem, Penélope Cruz, Ricardo Darín

 Yönetmen: Asghar Farhadi

 Yapım Yılı: 2018

 Ülke: Fransa, İspanya, İtalya

 

 

Herkes Biliyor

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.