Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Haftanın Kitabı | HOŞ BULDUK LONDRA / Gülsüm Öz

13.02.2016
1.327
A+
A-
Haftanın Kitabı | HOŞ BULDUK LONDRA / Gülsüm Öz

 GÜLSÜM ÖZ “HOŞ BULDUK LONDRA”kitabı ile okurlarıyla buluştu.

 

Yahudi Bir ​​delikanlı ile Müslüman bir genc kızın aşkı Etrafında Gelişen sosyal, Kültürel siyasi Olayları kaleme alan yazar Gülsüm Öz Bir gazete röportajında ​​şunları söylemişti.

“Londra’nın Sloane Square semtindeki Bir ​​Yahudi arkadaşımın anılarından o kadar etkilenmiştim ki, Ertesi hafta Hollanda ‘ ya gittim. İkinci Dünya Savaşı’nda; uzunca Bir Süre Amsterdam’da, kanal Kıyısında Bir deponun çatı katında gizlenen Anne Frank’ın, şimdi müze Haline getirilmiş Olan sığınağında dolaşırken ONUN ruhuna yaklaşmış gibi hissettim kendimi. Birçok Araştırma Yaptım ettik Ziyaret.Polonya Yahudilerinin anılarını dinledim. Sonra İstanbul’a döndüğümde kendimi on iki Büyük Aşk, iki A.Ş. Gemi on iki tecavüzü yazarken buldum. Bana’nın ilginç geleni, Aşk Mantık ile Din Komünizmin Arasındaki digital uyumu yakaladım. A.Ş. ettik
Göçmenlerin bitip tükenmeyen anıları, sanırım Yazarları da sinema sektörünü de daha çok meşgul edeceğe benziyor A.Ş. Aşıkların, Sürgünlerin, yahudilerin. “. GÜLSÜM ÖZ ÖZGEÇMİŞ Gülsüm Öz 15-06- 1954 Yılında İstanbul’da doğdu. Piri Paşa Orta Okulu’nda okurken “Vatan” isimli şiiri ile TRT’den ödül aldı. Eyüp Lisesi’ni bitirdikten Sonra Bir Süre memur Olarak Calisti. DAHA SONRA gazete ansiklopedilerde çalısan Gelişim yayınları “Büyük Larousse” ve da düzeltmenlik Yaptı. Sosyal Projeleri ile adından söz ettiren Gülsüm Öz, 1989 Yılında Türkiye’de ilk kez “Tam Gün İçin Ücretsiz Yaz Okulu” açarak Binlerce Çocuğun spor eğitimi almasını sağladı. Çevko ile iş birliği yaparak Katı ATIKLARI değerlendirme projelerini başlattı. Sokak Çocuklarını Tedavi ettirme, okula Yazdırma A.Ş. ailelerine kavuşturma projelerini hayata geçirdi. İstanbul da “Küçükçekmece Kadın Sığınma Evi” ni açtı. “Iltica” isimli ilk isimli romanı 2012 Yılında çıktı, “Anneler Kızları Esrar A.Ş.”, 2009 Ekim ayinda Roman. 2014 Yılında “Hoşbulduk Londra” isimli Romanini tamamladı. “Yengeç Oyunu” isimli Sinema filminin senaryosunu, “Her şey Oğlum İçin” isimli filmin öyküsünü Yazdı. Öykü dalında ödülleri Bulunan Gülsüm Öz, Halen Marmara Sanat Akademi’sinde Yazarlık dersleri Vermektedir.

2.) DURSALİYE ŞAHAN
KİMDİR
Yazar Dursaliye Şahan gençlik yıllarında basladigi Yazin hayatını kadın, ve, Göçmenlik ırkçılık temalarının ağır bastığı öyküler ile sürdürdü. Londra’da gazetecilik Yaptığı yillarda yazdığı ‘Döndü’ adındaki tiyatro oyunu sahnelendi. Oğlu yillarda sinema öyküleri yazan Şahan AYRICA Karikaturist Semih Bulgur ile Birlikte bant karikatürler hazırlıyor.

Yazarın Türkçe yayımlanmış üç öykü kitabının next to birçok öyküsü ingilizceye çevrilerek Çeşitli dergilerde A.Ş. anonim kitaplarda yayımlandı.

Çocuklara, engellilere A.Ş. yetişkinlere Yaratıcı yazı kısa film ettik öykü Atölyeleri düzenleyen Şahan çok sayıda öykü ödülü aldı.

özgeçmiş Sivas’ın Geyikpınar Köyü’nde doğan Dursaliye Şahan; dört yaşında Hakkında ailesi ile Birlikte İstanbul’a göç etti. İstanbul’daki 13 Yıllık banka memurluğunu; Temizlik işçiliği Londra’da, Öğretmenlik ettik gazetecilik takip etti. Ayni yillarda kadın, Göçmenlik ettik ırkçılık temalarının ağır bastığı öyküler tiyatro oyunu yazan Şahan A.Ş.; uzunca Bir Süre Birgün Gazetesi’ne Avrupa gazetesine Röportajlar Yaptı ettik.AYRICA Karikaturist Semih Bulgur ile Birlikte, Avrupa Gazetesi İçin ‘Zabit Londra’da’ isimli haftalık bant karikatürünü hazirladi. Birçok öyküsü ingilizceye çevrilerek Çeşitli dergilerde A.Ş. anonim kitaplarda yayımlandı.Çocuklara, yetişkinlere Yaratıcı yazı kısa film ettik engellilere ettik öykü Atölyeleri düzenleyen Şahan oğlu yillarda sinema öyküleri deniyor.

Üyelikleri:
FPA (Foreign Press Association),
Exiled Yazarlar lnk,
Türkiye Yazarlar Sendikası,
Kadın Yazarlar Derneği,
İLESAM

Yayımlanmış Eserleri:
Öykü: Londra’dan Bir Kadın Döndü (1998 Kültür Bakanlığı)
Öykü: Fakir Cennet (2007 Crea Yayınları)
Karikatür: Zabit Londra’da (2011 Layla Yayınları)
Öykü: Hikâye Hırsızı (2011 Layla Yayınları)
Atölye: Asi’den Taşan Öyküler (Ürün Yayınları)
Atölye: Ve Tanrı Aşkı Yarattı (Renkli Yayınları)
Atölye: Uçan Halı (Antakya / Hatay Belediyesi Çocuklar için Sosyal Sorumluluk Projesi)
Düzenleme: Yahya Kanbolat anısına öykü ödülleri kitabı (2009)

Ödülleri:
2012 Hikâye Hırsızı öykü kitabına; Abdullah Baştürk 2012 İşçi Edebiyatı ödülü
2010 Mimarlık Öyküleri Yarışmasında Okunmaya Değer Öykü (Nevbahar Hanımın Evi)
Afyon Kocatepe Öykü Yarışmasında ‘Alev’ öyküsüyle mansiyon Adli 2007.
2007 Tarık Buğra Öykü Yarışmasında yayımlanmaya Değer öykü (Alev).
2006 Hollanda Türk Evi, Hikaye Yarışması ikincilik ödülü.(Sakine)
2006 KASİAD (Kadının Sosyal Hayatını Araştırma inc ettik. Dern.) Öykü Yarışması Mansiyon (2068’de Bir Aşk Hikayesi.)
2006 Anafilya Öykü Yarışmasında Derece (Kırro.)
2006 Edebiyat Dünyası Öykü Yarışmasında ikincilik (Çay Şekeri.)
2005 CullTurkey okuma Kulübü Öykü Yarışması ikincilik (Takıntılı Kadın.)
2005 SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Öykü Yarışması Mansiyon (parmaklar.)
2004 SBS Radyosu Avustralya Öykü Yarışması İngiltere Birinciliği (parmaklar.)
1998 Halk Evleri Öykü Yarışması Türkiye 2.ncisi (Döndü.)
1996 Toplum Postası English Hikaye Yarışması İngiltere birinciliği (Kale)
1995 İmece Kadın Derneği Kadın Öyküleri Hikaye Yarışması İngiltere birinciliği (parmaklar.)
1987 Güneş Gazetesi Türkiye Öykü Yarışması Mansiyon (Leo).
1972 Hayvanları Koruma Cemiyeti Türkiye Orta Öğretim Hikaye Yarışması birincilik (Ayni.)

Tanıtımı yapilacak kitap

Hikâye Hırsızı
Edebiyat
Öykü

göçmen olmak
ustelik kadın
ustelik çocuk
ustelik öteki
ustelik Azınlık
olmak
ya da olamamak ….. Bir Çocuk geline adanan kitap; Hikâye Hırsızı

İçindeki Güvercin öyküsü ile, Telif Mahkemesine taşınarak intihal iddiası ile Gündeme gelen Hikâye Hırsızı Dürsaliye Şahan’ın 3. öykü kitabı.
Yazar’ın ‘Bir Çocuk Geline’ ithafı ile çıkan kitabı göçmen kadınları, MacO erkekleri, Göçe Zorlanan annesinin elinden koparılan küçük kızın ölümüne Kadar süren sessizliği, alışık olmadığımız halleri göster ile 18 öyküden oluşuyor aşk. 18 Ayrı gibi duran hayatların ya da kahramanların en ortak yanları belki de ‘sıradan’ olmalari. . Öyle bir sıradanlık ki, göster Aslında kahraman oldugunu bilememek de diyebiliriz
Pürüzsüz Geçen O muhteşem yaşamının çok Sevdiği tek oğlu Tarafından elinden alınışı ile Nevbahar Hanımın Bir kedi gibi sessizce ölüme sığınışı kabullenişten çok ruhsal Bir asalet gibi …
Sonu bırakılsa Da Belirsiz; Alev’in tutkulu aşkına Rağmen kocasını terk etmeyerek okuyucuyu “Ateşli Bir ​​mı yoksa Kıyamete Kadar sürecek sadakat mi aşk?” Sorusu ile baş başa bırakıyor … Ya da aşkın güne ziyaretinde duruma göre şekillenmesi …
Okuma yazma bilmeyen Sakine’nin günlük Hayatındaki köleliğine Karsin sevdiklerinden Aldığı power ile İmkansızı başarması …
Parmaklarını bile sayamazken Bir gece yarısı peşine düştüğü Miho ile dağları aşarak oradan oraya savrulduğu Londra’da var olmaya çalısan Kürt kızı Zilan’ın ironik hasreti …
Daha çok Bir Romanin özeti gibi duran ‘Korucunun Karısı’ …
Herkesin gözü Önünde uğradığı tacize Başta annesi babası olmak Üzere çevresindeki yetişkinlerin duyarsız kaldığı küçük Nuteyla’nın dramı …
Din, töre ziyaretinde kültür bahaneleri ile 12 Yaşındaki küçük Güvercin’in zoraki gelinliği,
Bir asır önceki o meşum göçten geriye kalan küçük kızın Günümüze uzantıları ile SimSiyah Bakıyordu Çalılar …
Ebedi aşkın inceliklerle süslenmiş Örneği; Gül Dalından Bebekler …
Devlet eliyle Göçe zorlanırken, kuluçkadaki tavuğunu Sonuna Kadar koruyan Şedde Ana’nın batan güneşe gidişi …
kısacası, Kitabın önsözünü yazan Ayla Kutlu’nun da dedigi gibi ‘elinize aldığınızda kolay kolay bırakamayacağınız, Hikâye Hırsızı okuyacağınız Bir çırpıda’ sistemin un ufak etmekten çekinmediği İnsanların kahraman yönlerini anlatıyor.

 

Kaynak: http://heyevent.com/

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.