Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Basın Ön Gösterimi: Melike Kuş “Eye to Eye in Dystopia”, 5 Aralık Salı, 15:00 @Merdiven Art Space

Basın Ön Gösterimi: Melike Kuş “Eye to Eye in Dystopia”, 5 Aralık Salı, 15:00 @Merdiven Art Space

Merdiven Art Space, Melike Kuş’un ilk kişisel sergisi “Eye to Eye in Dystopia”ya (Distopyada Göz Göze) 5-30 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Çocukluk yıllarında iplere olan büyülü ilgisi ve bunun yaratıcılığına kök salmasıyla sanatının ilk filizlerini bu nesneyle buluşturan Melike Kuş, bakmak ve görmek kavramlarına odaklanıyor.

Toplumsal olaylara yönelik bakış açımızın, bakmak ve görmek arasındaki ince çizginin bireylerin ilişkilerini nasıl şekillendirdiğini önemli ölçüde belirlediğini söyleyen sanatçı, bu iki kavram arasındaki farkın toplumsal meselelere hassas bir şekilde yaklaşmamızı etkilediğini belirtiyor.

Toplumsal bağlamda, belirli bir konuya sürekli odaklanmak, distopyanın karanlık gölgelerini çevresel bağlamın üzerine düşürüyor. Kuş‘un eserleri, belirli bir olaya odaklanmışlığı sorgulayarak, izleyicilere sadece alıştıkları durumlara değil, aynı zamanda değişim ve dönüşüm için farklı bakış açılarına açık olmalarını hatırlatıyor. Sorunlara karşı duyarsızlaşmak, bir bakıma toplumsal körlüğe yol açan bir ütopya arayışının sonucu olarak karşımıza çıkıyor. İplikler aracılığıyla örülen eserler, toplumsal körlük ile mücadele etmenin ve farkındalığı canlı tutmanın önemini vurguluyor. Her bir ipliğin kendi başına zayıf olabileceğine ancak farklı bakış açıları, yetenekler, düşünce tarzları ve deneyimlerin bir araya geldiğinde güçlü ve dayanıklı bir bütün oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Kuş’un eserlerinde “distopya” kavramı ve “at gözlüğü ile bakmak” deyimi oluşturduğu maskeli portrelerde birleşiyor. Bu portreler, toplumsal körlükten kurtulma ve gerçekliği görebilme yeteneğini simgeliyor, belki de toplumun gerçekleriyle yüzleşme, duyarsızlığından kurtulma ve bireyleri toplumsal meselelere karşı daha duyarlı hâle getirme potansiyelini vurguluyor. Kuş‘un iplikle yarattığı dünya, bakmak ve görmek arasındaki ince çizgiyi anlamamıza yardımcı olurken, distopya kavramı aracılığıyla toplumsal değişim için sadece bakmaya değil, gerçekten görmeye davet ediyor.

“Eye to Eye in Dystopia”(Distopyada Göz Göze), 30 Aralık tarihine deki Merdiven ArtSpace’de ziyaret edilebilir.

Basın buluşması:

Sergiyi 5 Aralık Salı günü, saat 15:00’te gerçekleşecek basın buluşmasında, Melike Kuş eşliğinde gezmek isterseniz bu maili cevaplayarak katılım durumunuzu bildirebilirsiniz.

Basın kiti için tıklayınız.

Melike Kuş Kimdir?

Melike Kuş, 1997 yılında Ankara, Türkiye’de doğdu ve şu anda Dublin’de yaşamaktadır. 2015 yılında Ankara   Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden ve ardından 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.

Melike Kuş, genellikle seyahatleri ve farklı kültürlerden esinlenerek çalışır. Doğadan, toplumdan ve gündelik yaşamdan aldığı ilhamla nakış ve resim sanatında yeni yöntemler ve formlar keşfeder. Kuş’un eserleri genellikle renk ve dokuya odaklanır. İplerle etkileşime geçerek, renkleri ve dokuları bir araya getirerek görsel bir hikaye anlatmaya çalışır. Sanatçı yaratım sürecinde genellikle organik dokular oluşturmaya çalışırken doğal lifleri (örneğin, ip, yün kumaş) kullanarak aynı zamanda malzemelerle etkileşim kurarak, örme ve nakış gibi tekniklerle eserlerini oluşturur. Kullanmış olduğu bu yöntemlerle diğer geleneksel tekstil tekniklerini modern bir gözle ele alarak, malzemenin doğasını keşfetme ve estetik ifadeyi ön plana çıkarma üzerine odaklanan bir yaklaşımla resimlerinde birleştirir. Kuş eserlerinin estetik ve duygusal yönlerini düzenli olarak değerlendirir.

Renk seçimleri, desenlerin düzeni ve malzeme kullanımı gibi unsurları inceler ve eserlerin izleyicide nasıl bir etki bırakacağını düşünür. Melike eserlerini uluslarlarası sergilerde sergileyerek ve sanat etkinliklerine katılarak, izleyecilerle ve sanatseverlerle etkileşimde bulunur. Kuş 2019’dan bu yana, İstanbul ve Dublin’de sanatsal pratiğini sürdürürken yarattığını eserleri izleyiciyle göz teması kurarak sanatçının kendine özgü bakış açısını, duygularını ve hayal dünyasını keşfetme fırsatı sunar.

 

Melike Kuş Instagram: https://www.instagram.com/melikekusss

 

Melike Kuş Websitesi: http://www.melikekus.com

 

Merdiven Art Space Instagram: https://www.instagram.com/merdivenartspace/

 

Adres: Fındıklı, MuratHan, Meclisi-Mebusan Cd.No:31KAT:1, 34434 Beyoğlu/İstanbul

 

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.