Dolar 34,5055
Euro 36,4583
Altın 2.955,93
BİST 9.084,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18 °C
Az Bulutlu

Basın buluşması davet: “1.5 Derece,” // 14 Mart Perşembe 17:00 @Decollage Art Space’de

Basın buluşması davet: “1.5 Derece,” // 14 Mart Perşembe 17:00 @Decollage Art Space’de

Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe’nin Çalışmalarını Bir Araya Getiren 1.5 Derece Decollage Art Space’de Açılıyor.

İklim krizine kolektif bir bakış niteliği taşıyan ve Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe’nin çalışmalarını bir araya getiren “1.5 Derece” adlı sergi, Serap Atala küratörlüğünde Decollage Art Space’de açılıyor.
Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe özgün yapıtları eşliğinde günümüzün başat sorunlarına karşı ortak bir iddiada bulunuyorlar. İsmini, yaşamın sürdürülebilirliği için konan küresel ısınma hedefi 1,5℃’den alan ortaklaşa ürettikleri çalışmalarında, bu hedefe ancak kolektif bir düşünce yapısını benimseyerek ulaşılabileceğini vurguluyorlar. Onları birleştiren, sanatın görünenin ardında yatan farklı an ve durumları yakalama gücü ve sanatçının kolektif olana duyduğu sorumluluk duygusu oluyor.
Beraber ürettikleri çalışmalarda “bağımsız” olmaya özen gösterirken, yoğun bir etkileşime de olanak tanıyan bir yaklaşımı benimsiyorlar. Sanatçıların kendi dil ve pratiklerini korumalarıyla ortaya çıkan eserler, genellikle salt bireysel bir çabaya indirgenen sanat üretiminde kolektif bir pratiğin olanaklarını arıyor. “1.5 Derece” eleştirel düşünce ve düşüncelerin kolektif olarak hayata geçirilmesi için bir çağrı niteliği taşıyor.
“Dünyamızda yaşam tüm canlılar için her geçen gün daha da zorlaşıyor. Doğanın yıkımı insanın yıkımını da beraberinde getiriyor. Yeşil gri tarafından bu kadar boğulmamıştı. Kaynaklar bu kadar hızlı tüketilmemişti. Üstelik artık sınırlar yok. Hiç görmediğimiz yerlere, hiç tanımadığımız insanlara hiç bu kadar yakın olmamıştık. Tüm gezegenimizden sorumlu olduğumuzu bu kadar yakın hiç hissetmemiştik.” Serap Atala
Basın öngösterimi:
Sergiyi 14 Mart Perşembe günü, saat 17:00’de gerçekleşecek basın buluşmasında, küratör Serap Atala ve sanatçılar eşliğinde gezmek isterseniz bu maili cevaplayarak katılım durumunuzu bildirebilirsiniz.
Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:
Burcu Dimili
burcudimili@gmail.com
+90 (554) 458 33 13
Ziyaret Saatleri:
Her gün: 10:00 – 18:00
Adres:
Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul
İletişim:
+90 (532) 363 09 89
info@decollageartspace.com
www.decollageartspace.com
https://www.instagram.com/decollageartspace/
Ulaşım:
Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park imkânı bulunmaktadır.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.