Açıkkara Dergisi 65 Sayısı ile Okurlarıyla Buluştu | Mehmet Pektaş
Açıkkara mizah dergisinin 65. sayısı yayımlandı.
Tacettin Şimşek dergide “Drama Dilencileri” isimli öyküsüyle yer alıyor. Şimşek öyküye “Drama derslerimiz eğlencelidir.” cümlesiyle başlıyor. Öykünün sonuna geldiğinizde bu cümlenin boş bir iddiadan ibaret olmadığını anlıyorsunuz. Hoca’nın oyununa gelen öğrenciler soluğu cami önünde alıyor hem de dilenci kılığında. İşler dramadan nasıl dilenciliğe geldi derseniz öyküye buyurun.
Halit Yıldırım, Küfeci İrfani’nin ağzından anlattığı öykülere devam ediyor. Bu sayının öyküsü: “Sansa Geçidi’nde Piknik” Bir grup Çorumlu güreş turnuvası için yanlarına İrfani Ağa’yı da alıp Sarıkamış’a doğru yola düşer. Bu uzun yolda acıkmak da susamak da normal. Otobüs mola yeri olarak teröristlerin cirit attığı bir yeri seçince işler karışır. Yıldırım öyküde “Senin yaptığını Çorumlu yapmaz.” sözünü adeta tersten okutturuyor. Öyküyü okuyunca “Çorumlunun yaptığını kimse yapamaz.” demekten kendinizi alamayacaksınız.
Mehmet Pektaş, bu sayıda “Kiralık Daire” isimli bir öyküyle yer alıyor.Kiracılar kira fiyatlarından, ev sahipleri ise kiracılardan dertli. Pektaş, kiracısını evden çıkaramadığı için kendi evine oturamayan memur emeklisi Remzi Bey’in macerasını anlatıyor. Bazen kiradan kurtulmak için ev sahibi olmak da yetmiyor.
Fatma Uçarlar, “Şekilci Bir Milletiz” başlığı altında genç bir memurken yaşadığı trajikomik olayları anlatıyor. Necip Fazıl’ın şiirlerini okudunuz diye ülkücü, “s” ve “ş” harflerini çengelli yaptınız diye bir anda komünist olarak yaftalanabiliyorsunuz. Yazıyı okuyunca Uçarlar’ın ne kadar uygun bir başlık seçtiğini anlayacaksınız.
Salman Kapanoğlu, her biri birer fıkra tadında olan anılarına bu sayıda da devam ediyor. “Bilmediğimi Biliyorum-Bayramda Gözüm Yok-Üzüntüden Gülmek” bu sayının gülümseten hikâyecikleri.
Mehmet Gözükara “Vergi Destanı”, M. Nihat Malkoç “Adalet Firarda”, Aslan Avşarbey (Mülkî) “Horoza İhtar”, Nurgül Kaynar Yüce “İflahımız Kesildi”, Muzaffer Uslu “Heves”, Abdülkadir Uslu “Hastane Odaları”, Mustafa İmir “Günümüz Emeklileri”, Memik Kömekçi “Bücürük”, Hacı Musa Tuncer (Azâbî) “Emmi”, İbrahim Şaşma “Bıçak”, Osman Gazi Turaç “Kitap Risalesi” isimli şiirleriyle Açıkkara sayfalarından okura sesleniyor.
Derginin aylık olarak mail adresinize gelmesini istiyorsanız acikkaradergi@gmail.com adresine bir mail atmanız yeterli. Ayrıca derginin tüm sayıları www.acikkara.com sitesinde erişime açık.
Açıkkara Kitaplığı
Açıkkara dergisinin e-kitap olarak yayımladığı eserler www.acikkara.com adresinde erişime açık.
Tayyib Atmaca-Üçübirarada (Şiirler)
Tacettin Şimşek-Nedim Kimden Kaçıyor? (Öyküler)
Halit Yıldırım-İrfanî’nin Küfesi(Öyküler)
Mehmet Pektaş-Avanaklar Kahvesi (Öyküler)