ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Açıkkara Dergisi 53. Sayısı ile okurlarıyla buluştu

20.07.2022
308
A+
A-
Açıkkara Dergisi 53. Sayısı ile okurlarıyla buluştu

Açıkkara Dergisi Tanıtım Bülteni

Açıkkara mizah dergisi yolculuğuna 53. sayıile devam ediyor. Tacettin Şimşek, “Hem Filozof Hem Patron” isimli öyküyle Leyla ile Mecnun hikâyesine güncel bir yorum katıyor. 55 derece çöl sıcağının altında Mecnun ne ister? Leyla diyorsanız yanılıyorsunuz. Mecnun, su istiyor. Başlıyor, çölde su aramaya. Peki buluyor mu dersiniz? Buluyor ama su değil petrol buluyor ve Mecnun’un ticari kabiliyetleri gün yüzüne çıkıyor. Çöllerde yatıp kalkan sefil Mecnun, saraylarda yaşayıp jetlerle uçmaya başlıyor. Mecnun, Leyla’ya kavuşuyor mu diye merak edenlerin hikâyeyi okumasını tavsiye ederiz.

Halit Yıldırım, Küfeci İrfani’nin ağzından anlattığı hikâyelere “Tayyib Efendi’nin Nüfus Kâğıdı” ile devam ediyor. Açıkkara patronu Tayyib Atmaca, Maraş’ın Afşin ilçesi Topaktaş köyünde dünyaya gelir. Dokuz yaşında Osmaniye’de okula başlar. Bir gün müdür, “Baban gelsin, nüfus kâğıdını da getirsin de seni okula kayıt ettirelim.” der ve macera başlar. Hem de ne macera… Yaşar Yaşamaz’a rahmet okutturacak cinsten bir nüfus kayıt hikâyesi… Tayyib Atmaca’ya nüfus kâğıdı verilecektir ama nüfusta annesiyle babası bekâr görünmektedir. Bununla kalsa iyi, anneanne ile dede de bekâr görünmektedir. İş nüfus müdürlüğünün altı aylık yoğun bir mesaisi ile ancak çözülür.

Mehmet Pektaş, dergide “Kordonu Kesilmeden Konuşan Bebek” isimli öyküyle yer alıyor. Başlığı okuyunca bir korku hikâyesi ile karşı karşıya kaldığınızı sanıyor ve bu öykünün Açıkkara’da ne işi var diye düşünmeden edemiyorsunuz. Bir bebeğin dünyaya gelir gelmez dile geldiği iddiası bir şehirde kulaktan kulağa yayılır. İnsanlar bu olayı bir felaket habercisi olarak yorumlarlar. Dedikodular şehrin sınırlarını aşıp ülke gündemine taşınınca Bakanlık devreyi girer ve hastane, resmi bir açıklama yapmak zorunda kalır. Peki, bebek gerçekten konuştu mu? Konuştuysa ne dedi? Soruların cevabı aynı zamanda sosyal bir hiciv örneği olan öykünün satır aralarında.

Zekeriya Çakabey, “Holta Finiş” isimli öyküde, yabancı dil bilmenin önemine gülümseten bir olay çerçevesinde vurgu yapıyor. Köye gelen turistle diyalog kurmaya çalışan çocuklar, yalnız birkaç kelimesinden haberdar oldukları yabancı dil karşısında düştükleri komik durum… Zevkle okunacak bir öykü sizlerle: Holta Finiş.

Önceki sayılarda ilki yayınlanan Hacı Musa Tuncer ve Osman Gazi Turaç’ın şiir şeklinde mektuplaşması bu sayıda devam ediyor. Beklenen Mektup/iki ve Cevaplanan Mektup/iki geçmişe, köy hayatına ve doğaya özlem duyanların hislerine tercüman oluyor.

  1. Nihat Malkoç, “Görmedim”, Leyla Yıldırım, “Haksız Hıdır”, Maruf Özülkü, “Batman’da Kaldırımlar”, Ali Kemal Yiğit, “Gerek Yok”, Fatih Kandemir, “İstida”, Hikmet Özdemir, “Hayyamca İyilikler”, Celil Çınkır (Delibal), “Sahibinden Kelepir”, Nuri Kahraman, “65 Yaş Şiiri”, Kadir Köse, “Efemine Yiğit”, Hakan İlhan, “Aşk Hicviyesi” isimli şiirleriyle kültürel ve sosyal yozlaşmaya, kaybolan değerlere dikkat çekiyor.

Derginin aylık olarak mail adresinize gelmesini istiyorsanız acikkaradergi@gmail.com adresine bir mail atmanız yeterli. Ayrıca derginin tüm sayıları www.acikkara.com sitesinde erişime açık.

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.