Dolar 34,2271
Euro 37,2249
Altın 2.994,53
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 24 °C
Parçalı Bulutlu

Açıkkara Mizah Dergisinin 79. Sayısı Çıktı

Açıkkara Mizah Dergisinin 79. Sayısı Çıktı

Açıkkara79 sayısında, Tacettin Şimşek’in “Nigâr Hanım Vay” serisi onuncu bölümü “Baskın” başlığını taşıyor. Nigâr Hanım efsanesi ortalığı kasıp kavururken edebiyat dünyasında da kazanlar kaynamaya başlar. Ortaya sahte Nigâr Hanımlar bile çıkar. Kadın şairler ise şiir meclislerine katılabilmek için yarışa girerler. Bu uğurda bileziklerini, alyanslarını bozdurup aracılara verenler bile vardır. Şair eşleri ise “Orada neler oluyor?” diye Nigâr Hanım’ın düzenlediği şiir meclislerine baskınlar yaparlar. Bu baskınlardan birinde Türk şiirinin kraliçesi Nigâr Hanım’ın farklı bir yüzü ortaya çıkıyor: Tophaneli Nigâr.

Severek, görücü usulüyle, kaçırarak, başlık parasıyla, beşik kertmesiyle evlenmeyi duymuşsunuzdur hatta oldubitti ile berder usulü ile evlenmeyi bile biliyor olabilirsiniz. Bildiğiniz tüm evlilik usullerini bırakın “Baba Zoru Usulüyle Evlilik”e buyurun. Halit Yıldırım, bu Küfeci İrfani’ye evlilik hikâyeleri anlattırıyor. Çorum’dan Karedeniz’e uzanan evlilik macerası bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten. Hikâyelerin gerçek hayattan ilham aldığını söyleyerek küçük bir sır vermekle yetinelim.

Mehmet Pektaş, Sahibinden Komik’e (Bir Emlakçı Romanı) devam ediyor. “Sazan Avı” başlığını taşıyan on ikinci bölümde Emlakçı Aysel gizemini koruyor. Cengiz, adı bir efsane gibi ortalıkta dolaşan Aysel’le bu bölümde de karşılaşamıyor. Fakat ilk defa Aysel’e kafa tutan birisiyle tanışıyor: Bilo. Bölümün sonunda ise bir süredir uğraştığı tahliye meselesini çözmeye çok yaklaşıyor. Evden çıkmayan hukukçu kiracıyı en güçlü sanılan noktasından vurmayı başarıyor.

Salman Kapanoğlu, kıvrak zekâsının ürünü olan fıkra tadında anılarını anlatmaya devam ediyor. Bu sayının anıları “Saygı”, “Saç Kesenin”, “Moral”, “Altın” başlıklarını taşıyor.

Âşık Kara Mehmet “Tembel”, Ahmet Sami Benli “Kira Hâlleri”, Nurgül Kaynar Yüce “Ne Kaldı? (Bukalemun)”, Hacı Musa Tuncer “Yakın”, Ali Parlak “Bencil”, M. Hanifi Yılmaz “Sahte Dostluklar”, Aslan Avşarbey “Viranhane”, Musa Serin “İroni/iki”, Mustafa İmir “Başka Başka”, Kadir Köse “Yokluk Çekiyorum”, Mustafa Berçin “Beyim”, Hızır İrfan Önder “Dost Olan Yarenlik Etsin”, EyyubAzlal “Beşiktaş”, M. Nihat Malkoç “Batı’ya Reddiye” isimli şiirleriyle Açıkkara sayfalarından okura sesleniyor.

Derginin aylık olarak mail adresinize gelmesini istiyorsanız acikkaradergi@gmail.com adresine bir mail atmanız yeterli. Ayrıca derginin tüm sayıları www.acikkara.com sitesinde erişime açık.

 

Açıkkara Kitaplığı

Açıkkara dergisinin e-kitap olarak yayımladığı eserler www.acikkara.com adresinde erişime açık.

Tayyib Atmaca-Üçübirarada (Şiirler)

Tacettin Şimşek-Nedim Kimden Kaçıyor? (Öyküler)

Halit Yıldırım-İrfanî’nin Küfesi(Öyküler)

Mehmet Pektaş-Avanaklar Kahvesi (Öyküler)

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.