Dolar 34,4807
Euro 36,4050
Altın 2.957,53
BİST 9.362,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Hafif Yağmurlu

Günün Kitabı | Modern Dünyaya Başkaldırı | Julius Evola

Günün Kitabı | Modern Dünyaya Başkaldırı | Julius Evola

Kitap değerlendirme yazarı: Bülent Demirel

 Önce sözü yazayım:

“Gizli gizli ilerleyerek, ancak iş bittikten sonra fark edilen hastalıklar vardır: İşte mükemmel diye övülen modernleşme de bu tür bir hastalıktır.”

Sözü; İnsan yayınlarının sayfasından, haberdar ederek yazdım. Sözün geçtiği eser de İnsan yayınlarından çıkan bir eser.

Şimdi, bu çok iddialı söze ister katılın ister katılmayın; durum bu… Sözün iddiası kısmına gelince, yazarın bir batılı oluşunu da göz önünde bulundurmak kaydı ile, eserinde bunu net olarak ortaya koyuşu. Yazara göre modernleşme, bir sapmadan ibaret. Görsel olarak eseri de paylaşacağım ama, bu bir kitap tanıtımı değildir. Konu hakkında bir değerlendirme yapmak isteyenler için tavsiyem, eseri mutlaka okumaları…

Modernleşme bilinmelidir ki, asla “çağdaşlık”, “uygarlaşma” anlamı taşımaz.

Sözün sahibi; Yazar Julius Evola.

Ezoterik bir yazar.

Bu “Ezoterik” ne demek, kısaca onu da yazalım:

“Ezoterik (içe yönelik anlam/ileti), asıl olarak belirli kişilerin içselliği ile sınırlandırılmış felsefî öğretilerdir. Bu öğretiler herkes tarafından bilinen egzoterik (dışa dönük anlam/ileti) öğretiler değil, tam tersine belirli kişilerin aşamalardan geçerek bilmeye hak kazandığı öğretilerdir.” (Sözlük anlamı)

Yani bu belirli aşamalardan kasıt, belli bir kıvam, tekamül ediş anlamı da taşıyor. Hatta bir nevi kendini aşma da diyebiliriz.

Herkese bol okumalı ve sağlık dolu ömürler dilerim!

Kitap Tanıtım Bülteni | İnsan Yayınları

Elinizdeki kitap, bir serencamın öyküsünü anlatıyor: modern dünyanın kutsallıkla bağını koparışının, insanın asli yaratılışından uzaklaşmasının öyküsünü; bir diğer ifadeyle modernleşmeyi.

Modernleşme, yazarın ifadesiyle bir “sapma”dır ve bu sapmanın anlaşılmasına ihtiyaç vardır. Bu amaçla zorlu bir araştırmaya giren yazar, zuhurundan önceki birkaç bin yıllık durumdan başlayarak modern dünyanın nasıl doğduğunu, nasıl “geliştiğini”, hangi görünümleri kazandığını ve gidişinin nereye olduğunu olağanüstü bir titizlikle ortaya koyuyor.

Evola, Rene Guenon’un Modern Dünyanın Bunalımı incelemesine benzer olarak, tradisyonel dünya ile modern dünya arasındaki ayrılıkları belirleyip, modern dünyanın sapmalarını acı eleştirilere tabi tutuyor.

Modern Dünyaya Başkaldırı, yıllar süren sabırlı bir çalışmanın ürünü. Ve sabırlı, titiz, derinlik meraklısı okuyucular için vazgeçilmez bir kaynak eser.

 

 

Yayın Tarihi:      22.12.2016

Orijinal Adı:       Revolta contre le monde moderne Les Editions de L’Homme

ISBN:     9789755748252

Dil:         TÜRKÇE

Sayfa Sayısı:      570

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.