Dolar 34,5055
Euro 36,4583
Altın 2.955,93
BİST 9.084,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18 °C
Az Bulutlu

Haftanın Yazarı | Nevra Çağlayan kimdir?

Haftanın Yazarı | Nevra Çağlayan kimdir?

Yazı Atölyesi Yazarı…

           Antakyalı olan Nevra Çağlayan; Niğde Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü” kazanarak; ritmik jimnastik, bale ve halk dansları dalında eğitim gördüğü okulundan, 1994 yılında mezun oldu.

2002 yılına kadar beden eğitimi öğretmenliği yapan Çağlayan;

Adana’daki “KTV” kanalında;  üç yıl süreyle “Çam Kokusu” adlı edebiyat ve şiir ağırlıklı kültür-sanat programını hazırlayıp, canlı yayında sundu.

Şair bir annenin ve yazar dayıların etkisinde kalan Çağlayan’ın, aileden gelen yeteneği olan yazarlık tutkusu ağır basınca; 2000 yılında “Adını Sevgi Koydum–1 ve 2’’ adlı şiir kitaplarını yayımladı.

2004 yılında “Şarap Rengi Düşler’’ adlı 3. Kitabı da yayınlanan Çağlayan; 2010 yılında; yazar arkadaşlarıyla‘’Dünya Sevgililer ve Öykü Günü’’ne ithaf ettikleri “Ve Tanrı Aşkı Yarattı’’ adlı ortak bir kitaba daha, yazdığı öyküyle katıldı.

2002 yılında, bakanlıklar arası geçişle öğretmenlik mesleğinden TRT’ye geçiş yapan Çağlayan; önce “TRT Hatay FM’’ de, daha sonra “TRT Çukurova Mersin Bölge Radyosu’’nda çalıştı.

2004 yılında; “Türk Dil Kurumu Başkanı” ”Prf. Haluk Akalın’ın” verdiği, Türk Dilini Doğru Kullanma-Diksiyon Eğitimi”ne katıldı. Bu eğitimi de başarıyla sonlandırdıktan sonra; 2007 yılında Ankara’da yapılan; ”TRT SES OLURU” seçmelerine, yaptığı sunumla katılarak; TRT’den “Ses Oluru” almaya hak kazandı…

Çağlayan, halen; 2012 Yılından itibaren; Mustafa Kemal Üniversitesi, Basın-Yayıncılık ve Gazetecilik Yüksek Okulunda; “Dil Becerileri-Diksiyon” dersleri okutmanı olarak, görevini sürdürmektedir.

”MKÜ Radyo Üniversite”de; “NAĞMELER”  adlı, Türk Sanat Müziği Programlarını hazırlayıp sunmakta ve radyo için sunucu adayları yetiştirmektedir.  

2016 yılı Şubat ayı itibariyle, Mustafa Kemal Üniversitesi Radyosu’ nda  “Nevra ÇAĞLAYAN’ la BESTEKÂRLARIMIZ” adlı yeni programını hazırlayıp, sunmaktadır. İlerde bestekârlarımızı tanıttığı program metinlerini kitaplaştırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye çapında düzenlenen şiir etkinliklerine katılarak, şiirsel faaliyetlerini sürdüren Çağlayan; halen yaşanmış öyküler yazmakta, gelecekte bir öykü kitabı çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca önemli günler ve toplantılarda sunum yapmaktadır

2015 yılında Alanya Güncel Sanat Dergisi’ nin açmış olduğu yarışmada; “La Paloma Efsanesi” adlı şiiri ile Alanya Kale Ödülü’ nü kazandı.

          2016 Yılında 16 yüreğe dokunan kadın yazarla birlikte; Gülseren AKDAŞ’ ın hazırladığı“Yüreğe Dokunan Kadınlar “ adlı öykü kitabına” Şilan’ ın öyküsü” adlı öyküsü ile katıldı.

          Yine 2017 Yılında 16 yüreğe dokunan yazarla birlikte; Gülseren AKDAŞ’ ın hazırladığı“Yüreğe Dokunan Kadınlar Özgürlük ve Barış Öyküleri “ adlı öykü kitabına “ Umuda dokunmak”  ” adlı öyküsü ile katıldı ve yapılan yarışmada 4. Oldu.

2018 Yılında yazar arkadaşları ile birlikte; Gülseren AKDAŞ’ ın hazırladığı“ Her Şehir Bin Öyküdür“ adlı öykü kitabına “ Anavarza’nın Gizemi” adlı öyküsüyle katıldı.

          Yakında ilk öykü kitabını çıkaracak olan ayrıca öykü, şiir ve roman çalışmaları yapan Nevra Çağlayan diyor ki; İnsan olarak, en önemlisi kadın olarak; insanca yaşamanın onurunu omuzlarımda taşıyor,  sevginin ve  paylaşımın önemini vurgulayarak, üretmeye çalışıyorum…”

 

 

 

 

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.