ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Baba Filmi ile İlgili bilinmeyenler

15.01.2018
1.353
A+
A-
Baba Filmi ile İlgili bilinmeyenler

Francis Ford Coppola için, baba filminde çalışmak bir kabustu!

Baba filminin oyuncu seçmelerinde yönetmen Francis Ford Coppola, Michael Corleone rolü için yapımcılara genç, tanınmayan, hatta alkolizmi yeni yenmiş bir Broadway oyuncusu önerir. Yapımcılardan gelen ilk tepki “Şu cüce Pacino mu?” olur. Onları ikna edebilmek için, tam da o sırada Al Pacino’nun başrolünde oynadığı ilk film olan “The Panic In Needle Park”ın çekimlerinin sonlanmasını bekler ve bu filmi referans göstererek yapımcıların kapısına bir kez daha dayanır.
Baba, film tarihine olan etkisi anlatmakla bitmez. Sadece 11 Akademi Ödülü’ne aday gösterilmesi ve çok yüksek olmayan bütçesine rağmen 245 milyon dolarlık gişe yapması değil, normal bir Hollywood izleyicisine böyle yaratıcı bir filmi izletmesiyle, bu film en büyük övgüyü hak ediyor. Tarihin en iyi üçlemelerinden birini yaratırken, sinema ve televizyona da mafya konulu filmlerin aslında ne kadar iyi olabileceğinin de sinyalini verdi.

Oradaki performansıyla yapımcılardan da onay alan Pacino, Coppola’nın isabetli kararında diretmesi sayesinde erken yaşta dünyanın en çok tanınan oyuncularından birisi olur.

Francis Ford Coppola’nın oyunculuk deneyimi üzerine söylediği sözler.

 Hazırlayan: 

 

 “Ben oyuncuyum, “star” değilim. Starlar Hollywood’da yaşar ve kalp şeklinde yüzme havuzları vardır.”

 

 “Baba 3 büyük bir hataydı. Michael Corleone’yi aklamak için yapılmıştı ve hem ticari kaygılar hem de tipik Amerikan izleyicisi beğenilerine uygun bir senaryoya sahip olan film diğer iki filmin yarattığı saygınlığını ve estetiğini yerle bir etti.”

 

“At gözlüğü takmış insanları oynamayı seviyorum.”

 

 “Kamera yüzümü filme alıyor ama ruhunu yakalayana dek bir filmin bile yok demektir.”

 

 “Bir şey bozuk değilse tamit etmeye çalışmayın, sadece yolunuza devam edin.”

 

. “Bu sektördeki tüm erken kalp krizlerinden kurtulmanın sadece bir tek yolu var: Mizah anlayışına sahip olmak!”

 

 “İsrail’in tarihine bir göz atarsanız gerçek teröristin kim olduğunu anlarsınız!”

“İki kere ölürüz: Birincisi son nefesimizi verdiğimizde, ikincisi ise tanıdığımız bir insanın son kez adımızı söylediği anda.”

Burada “tanıdığımız insan” vurgusunu muhtemelen kendisini, ünlü olmayan diğer insanlardan ayırmamak için yapıyor. Çünkü onun ismi sinema var olduğu sürece anılacak.

 

9. “Mutluluk yok, sadece konsantrasyon var!”

“Hollywood’dan sıkıldım. Bɾoadway’i özlüyoɾum.”

 

 “Ben sert, şiddet yanlısı bir adam değilim. Hiç olmadım. Ama daima öyle bir mizaca sahipmişim gibi göründüm. Sanırım bu yetiştiğim geleneklerle ve İtalyan olmamla alakalı.”

 “Bazen şirketlerle kavga ediyorsunuz ve insanların birbirleriyle konuşabileceğini unutuyorsunuz.”

 

“Bir keresinde sokak köşesinde uyuşturucu satan birisini canlandırıyordum ve ön çalışmalarda o sokakta gerçekten uyuşturucu satan birisiyle karşılaştım. Ona odaklandım, o da bana baktı ve ne oldu dersiniz? Sadece çok kafam karıştı.”

 

“Shakespeare’in oyunları “Scareface”ten daha çok şiddet içeriyor.”

 

 “Sanırım öldüğümde emekliye ayrılacağım.”

 

 “Bir karakteri canlandırmak bir yanılsamadır ve canlandırdığım karakter hakkında çok fazla şey öğrendiğimde işin illüzyonu bozulmaya başlıyor.”
scarface_1983_pacino

 

17. “Oyuncu bir duygusal atlet haline gelir.”
Kaynak: http://listelist.com/al-pacino-sozleri/

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.