Dolar 34,3955
Euro 36,2503
Altın 2.837,21
BİST 9.420,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 22 °C
Parçalı Bulutlu

Başarılı İnsanlar Neden Aynı Şeyleri Giyer?

05.11.2024
20
A+
A-
Başarılı İnsanlar Neden Aynı Şeyleri Giyer?

Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Barack Obama gibi dünyanın en başarılı isimlerinin neden hep aynı kıyafetleri tercih ettiğini düşündünüz mü?

Sabahları ne giyeceğinize karar vermek için ne kadar zaman kaybettiğinizi hiç düşündünüz mü? Muhtemelen işe veya okula da sayabildiğinizden daha fazla geç kaldınız. Önemsiz ayrıntılarla çok değerli anlarımızı boşa harcıyoruz. Bir kıyafet dünyayı değiştirmez, muhtemelen gününüzü de değiştirmez.

Hayatımız detaylarla ziyan ediliyor… Basitçe basitleştirin.

Bu modanın önemli olmadığını söylemek değildir, çünkü modanın kültür ve toplum üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Aslında, moda, sanat, kültür ve tarihin kesiştiği yerdir.

Örneğin, 1960’lı yıllara bakarsak, insanların giyinme biçimi, karşı kültür hareketinin ve dönemin düzen karşıtı duygularının bir yansımasıydı. Basitçe belirtmek gerekirse, kıyafetler bize sosyoloji hakkında çok şey söyleyebilir.

Başarılı İnsanlar Neden Her Gün Aynı Şeyleri Giyiyor?

Yine de, aynı zamanda, aşırı materyalist ve yüzeysel bir toplum haline gelmiş bulunmaktayız. Kuşkusuz, giysilerden çok endişelenilecek daha çok şey var. Aynı şekilde, Amerikalı yazar Henry David Thoreau bir keresinde şöyle demişti: Hayatımız detaylarla ziyan ediliyor… Basitçe basitleştirin.

Özünde, küçük şeyleri dert etmeyin. Büyük resmin üzerine yoğunlaşarak hayatınızı kolaylaştırın. Benzer şekilde, çok sayıda başarılı kişi bu felsefeyi günlük rutinlerinde benimsemiştir. Peki nasıl?

“O” Ne Yaparsa Yapsın Eleştirilecek

Basitçe söylemek gerekirse, gardırobunun ötesinde düşünecek çok önemli şeyleri var. Obama’nın her gün aynı kıyafeti giymesinin nedeni de budur. Çoğunlukla, Obama mavi veya gri elbiseler giyiyor.

Obama bu uygulamada yalnız değil. Steve Jobs, imzası haline gelen siyah dik yakalı kazağını, her gün kot pantolon ve spor ayakkabılarıyla giydi.

Mark Zuckerberg genelde halka göründüğünde siyah bir kot ve gri bir t-shirt giyer.

Benzer şekilde, Albert Einstein, aynı gri takımın çeşitli varyasyonlarını satın aldığı için her sabah ne giyeceğine karar vermek için zaman harcamak zorunda kalmadı.

Bunların hepsi karar yorgunluğu kavramıyla ilgilidir. Bu gerçek bir psikolojik durum; çok fazla alakasız kararlar vermek zorunda olan insan, zihinsel olarak yorulur ve üretkenliğinde sıkıntı yaşar.

Basitçe söylersek, her gün ne giydiğine ve ne yediğine aşırı önem veren insanlar işyerinde daha az verimli olurlar.

Başkan Obama, Steve Jobs, Mark Zuckerberg ve Albert Einstein gibi kişilerin tekdüze bir gardırop kullanarak hayatı kolaylaştırmaya karar vermelerinin nedeni tam da budur. Açıkçası, bu kişiler tarihteki en başarılı ve en verimli bireylerdendir, bazı şeyleri aşmışlardır.

Gerçekten çok çeşitli giyim koleksiyonuna sahip olmak aşırıdır. Hiç bir önemli sonucu olmayan şeyler için endişelenerek çok fazla zaman harcıyoruz ve bunu kolayca değiştirebileceğimizin farkına bile varmıyoruz.

Yeni ayakkabı satın almak, kısa vadede daha fazla güvende hissetmenize neden olabilir, ancak uzun vadede hayatınızı zenginleştiremeyecek. Kuşkusuz, hepimiz her gün aynı şeyi giyersek dünya son derece sıkıcı bir yer olurdu.

Yine de, günümüzün anlamsız yönlerini düşünerek harcadığımız süreyi azaltarak hayatımızı biraz daha basitleştirmeyi düşünebiliriz. Bu süreçte, hayatımızın daha az stresli, daha üretken ve daha tatmin edici olduğunu bulabiliriz.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.