Dolar 34,2915
Euro 37,1936
Altın 2.989,21
BİST 8.983,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 25 °C
Parçalı Bulutlu

Haftanın Filmi | Narayama Türküsü (Narayama Bushiko) ,1983

Haftanın Filmi | Narayama Türküsü (Narayama Bushiko) ,1983

Film Değerlendirme: Nuri Kaymaz

Narayama Türküsü 1983 Japonya yapımı dramatik filmdir. Özgün adı Narayama Bushiko (楢山節考) olan film uluslararası festivallerde ve İngilizce konuşulan ülkelerde The Ballad of Narayama adıyla gösterilmiştir.

Narayama Türküsü Film Konusu

Film, 1983 yılı Japon yapımı dramatik bir filmdir ve Mayıs 1983’te Cannes Film Festivali’nde, festivalin büyük ödülü olan Altın Palmiye ödülünü kazanmıştır.

19. Yüzyılda, Japonya’nın uzak bir dağ köyünde geçen filmin konusu, “ Obasute” geleneği veya “Ubasuteyama” olarak adlandırılan eski bir Japon geleneğine dayanmaktadır. Bu bölge de yaşanan kıtlığın ve yoksulluğun yarattığı olumsuz şartlar nedeniyle, köyde 70 yaşına gelmiş kişiler, aileye daha fazla yük olmamaları için gönüllü olarak Narayama dağının tepesine götürülerek, orada açlık ve soğukla ölüme terkedilmektedir. Film de tüm bu dram, iyi bir gerçekçilikle sunuluyor izleyiciye.

Yönetmen: Shöhei İmamura

 

Terzi Nuri Kaymaz
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.