Dolar 34,5055
Euro 36,4583
Altın 2.955,93
BİST 9.084,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18 °C
Az Bulutlu

Ülkü Yılmaz’ın “Unnamed” Adlı Solo Sergisi 30 Mayıs’ta  

Ülkü Yılmaz’ın “Unnamed” Adlı Solo Sergisi 30 Mayıs’ta  
Decollage Art Space, 30 Mayıs tarihinde Ülkü Yılmaz’ın “Unnamed” adlı solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı “Unnamed” sergisinde, sınırlamalar ve yönlendirmeler olmaksızın, kelimelerin yetmediği duyguları işleri üzerinden, estetik kaygıdan ziyade güçlü bir dışavurumla, kendini ifade etme biçimi olarak bizlere aktarıyor.

“Kelime dağarcığımız çok fakir olduğu için

hayatta başımıza gelen pek çok şey isimsiz kalır…”

John Berger

“Ülkü Yılmaz; siyah ve beyazı ama en çok siyahı ruhunun bir bütünü ve yansıması olarak görür. Siyahın ifade ettikleriyle – gerek kendi hayatında gerek sanat hayatında – anlatım dilini oluştururken, rengin gücünden beslenir. Onun resim dilinde farklı renge pek yer yoktur. Sonsuz merak uyandıran zifiri bir karanlık, umut taşıyan yalın bir beyaz, geçmişin yaşanmışlığını hissettiren sarımsı kahve, bazen de biraz kırmızı… Farklı medyumlarda, farklı form ve tekniklerde ya da farklı sunuşlarda, kendini tekrar tekrar anlatmaya büyük bir tutkuyla devam eder. Onun resimlerine bakarken; sanat restorasyonu disiplininden gelen bir sanatçı olarak bilgi ve birikimini, sanat tarihinin önemli resimlerinin restorasyonuyla ustalaştığı pratiğini göz ardı etmemek gerekir.
Resimlerinde sembolist öğeler kullanan Ülkü Yılmaz kendini ifade etmek için uzun cümlelere, süslü imajlara ihtiyaç duymaz. Yalın bir dil ile göstergelerden yola çıkarak izleyiciye en iyi bildiği ve tanıdığı kişi olan kendi görseli üzerinden duyguyu verir. Çoğu zaman kurukafa ve kalp tutan bu görsel söylemek istediklerini yarattığı hissiyat ve temsiliyet üzerinden izleyiciye samimiyetle hissettirir. Resim diliyle iletişim kurup, resimleriyle sözlerini iletir.
Decollage Art Space’de açılacak yeni solo sergisi “Unnamed”de sınırlamalar ve yönlendirmeler olmaksızın, kelimelerin yetmediği duyguları işleri üzerinden, estetik kaygıdan ziyade güçlü bir dışavurumla, kendini ifade etme biçimi olarak bizlere aktarmaktadır. Konservasyon için “Geçmişe bir gelecek vermektir.” diyen Ülkü Yılmaz bu sergisinde sanat tarihinin ikonik simgelerini kullanarak geçmişin referanslarını bugün kendi üslubuyla yoğurup – biraz ironik ama asla romantik bir anlatımla değil – temsiliyet üzerinden yeni bir söylem oluşturmaktadır. Kadın, beden, zaman, yaşam ve ölüm gibi kavramları; acı, öfke, üzüntü, hayal kırıklıkları gibi duygularla birleştirir. Işık, gölge ve renk kullanımı dramatik etki ile insanı sararken, resimlerinde kullandığı antik çerçevelerle yaşanmışlık hissi ve mekan – bütünlük ilişkisi izleyiciyi bir zeitgeist içine sokmaktadır.” Esin Kocuk

Basın öngösterimi:

Sergiyi 30 Mayıs Perşembe günü, saat 17:00’de gerçekleşecek basın buluşmasında, sanatçı Ülkü Yılmaz eşliğinde gezmek isterseniz bu maili cevaplayarak katılım durumunuzu bildirebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili
burcudimili@gmail.com
+90 (554) 458 33 13
Ziyaret Saatleri:
Her gün: 10:00 – 18:00
Adres:
Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89
info@decollageartspace.com
https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:


Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park imkânı bulunmaktadır.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.