NHKM Kadıköy Kasım-Aralık Etkinlik Bülteni | Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
Ercan & Gökhan Çağıran, kendi şarkıları, usta şairlerden besteledikleri ve Pir Sultan Abdal’dan Ruhi Su’ya değin unutulmayan halk ozanlarının deyişler ve türkülerinden oluşan repertuarlarıyla 5 Kasım Cumartesi, 20:00’de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Ruhi Su Salonu’nda. Türküleri ve bestelerini, çok küçük yaşlardan bu yana birlikte çalmanın verdiği uyumla çok seslilik kazandırdıkları bağlama eşliğinde yorumlayan Ercan & Gökhan Çağıran, son dönemde usta tiyatrocu Genco Erkal’la hazırladıkları Ahmed Arif – Şahdamarım oyununu sahneliyor. Kalan Müzik’ten yayınladıkları 4 şarkılık EP ile birlikte kendi kanallarından yeni şarkılarını ve yorumladıkları türküleri dinleyiciyle paylaşıyorlar.
…
Oyun İşleri’nin Gogol’ün Palto adlı öyküsünden uyarladığı oyun sezonun ilk gösterimi ile NHKM Ruhi Su Salonu’nda bir kez daha seyirciler ile buluşuyor…
“Kahkahayla Gözyaşı Arasındaki Sosyal Sınıf Çelişkisi ve Aşk” alt başlıklı oyun, Nikolay V. Gogol’ün “Palto” öyküsünden oyunlaştırılmıştır. Yaşadığı dönemin Rusya’sının soğuğunu, kötülüklerini, çarpıklıklarını, gülünç durumlarını sergileyen Gogol’ün, olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun (Akakiy Akakiyeviç’in) üzüntüden ölmesini anlatan “Palto”su…
“Bir Palto, biliyorum size delice gelecek ama hava o kadar soğuktu ki, soğuk ciğerimi bile donduruyordu… Raton, kaston, ayı, kedi, tilki, sonra hermin, bütün bu derileri insanlar kendi derilerinin üstüne koyuyorlar. Gerekli olmayan bir şeye sahip olmak… Çok güzel! Aferin! Ama ne güzeldir onlara dokunmak, okşamak, yumuşacık…”
Oyun İşleri | İstanbul
Oyunlaştıran ve Oynayan: Şükrü Veysel Alankaya
Çeviri: Oyun İşleri
Müzik Düzenleme: Merve Akyıldız
Işık Tasarım: Uğur Çağlayan
Grafik Tasarım: Mehmet Dağlar
Ses ve Işık Kumanda: Orçun Ertaman
Asistan: Öğeday Çakır
Tek perde, 60′
Yaş Sınırı: 9+
*Oyun saatinden önce kültür merkezimizde hazır bulunmanızı rica ederiz.
*Oyun başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.
Birçok dilde kadim halkların şarkılarını söyleyen, “Boyun Eğme!” diyen Gülcan Altan yepyeni bir projede usta müzisyenler Mümtaz Solmaz (Bas Gitar) ve Kaan Sezerler (Klasik Kemençe) ile caz müziğinin özgün armonileri ve makamsal müziğin zengin ezgilerini şarkılarda buluşturuyor…
Bu çok özel konsere davetlisiniz!
…
Sanatçı Erdem Oral, piyanoda Ozan Yontan’ın eşlik edeceği ve repertuvarında halk müziği, özgün müzik, Kürtçe müzik ve popüler müzik başta olmak üzere farklı türlerde eserlerden oluşan konser ile 3 Aralık Cumartesi saat 20:00’de NHKM sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.
1985 yılında Varto’da doğan Erdem Oral, müziğe dair ilk sistemli çalışmalara 2001 yılında BEKSAV (Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) bünyesindeki Vardiya Müzik Grubuyla başladı ve iki yıl boyunca Vardiya Müzik Grubunda solistlik yaptı. 2015 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden ve 2018 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müzik Teorisi bölümünden mezun olan Oral, aynı yıl pedagojik formasyon programını tamamladı. 2015 yılından günümüze devam eden eğitim kariyeri dahilinde çeşitli müzik merkezlerinde müzik öğretmenliği yapmaktadır. 2012 yılından bu yana çeşitli albüm kayıtlarında stüdyo vokalisti olarak yer almıştır. Teskin üçlüsünün üyesi olarak Kadriye Kurt ve Ozan Yontan ile birlikte solistlik yapmıştır.
2018 yılında tekli çalışması Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber’i Ahenk Müzik etiketiyle yayınladı. Yine 2018 yılında, Ahenk Müzik firması bünyesinde yayınlanan ve bağlamada Muhlis Berberoğlu’nun yer aldığı “Anadolu’da Bozlaklar ve Çeşitlemeler” adlı karma albümde 7 türkü seslendirdi. 2019 yılında Ahenk Müzik etiketiyle yayınlanan ve yine Muhlis Berberoğlu eşliğinde kaydedilen “Hayali Gönlümde Kalan” albümünde 8 türkü seslendirdi. Çeşitli türlerde seslendirdiği şarkılarla solo müzik kariyerine devam etmektedir.
Sanatçı Erdem Oral ve Ozan Yontan’ın dinleyicileri bir müzik yolculuğuna çıkaracağı bu konsere tüm NHKM dostlarını bekliyoruz.
…
Yürüyen Merdiven, yirmi yıla yakın bir dostluğun hikâyesi ve onun müziğinin yolculuğu.
İlk akla gelen mekanik bir yürüyen merdivenden çok; iki bacaklı ve seven, koşan, dans eden, nefes alan bir yürüyen merdiven.
Davulun melodik yaklaşımıyla piyanonun perküsif karakterinin iç içe geçtiği; canlı ve muzip bir kimlikle çıktığı yolda, rastladığı herkesi kendisiyle birlikte yolculuğa çıkarmayı bekleyen, buna hevesli bir Yürüyen Merdiven.
İkiliye bu konserinde Burak Dursun eşlik edecek.
….
Türk halk müziğinin sevilen ismi İsmail Hakkı Demircioğlu ve “Kaptan” Sabri Ejder Öziç, “Telin Dili Olsa” projesiyle sizlerle…
İnsanlığın bakışlarında darmadağın bir tarihin tüm kayıp işaretlerini görmek, tüm düş kırıklıklarını, umutsuzluklarını görmek, neredeyse mümkün…
Sevgisizliğin, bencilliğin, vahşetin iktidarı gün be gün kendini dayatmakta, sınırlarını genişletmek için en gizli yerlerimize saldırmakta…
İnsanın “maya”sına saldırmakta…
“Hamura maya gerek hamur, hamur olsun!
İnsana sevgi gerek, insan, insan olsun…”
Toparlanmak için; şiirler okuyoruz…
Toparlanmak için; türküler söylüyoruz…
ETKİNLİK KURALLARI
– 8 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.
– 8 yaş ve üzeri bilete tabidir.
…
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
Ali Suavi Sokak No:7
Bahariye – İstanbul
0216 414 22 39
…