Dolar 34,5055
Euro 36,4583
Altın 2.955,93
BİST 9.084,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18 °C
Az Bulutlu

100. YILINDA CUMHURİYET’İN KADINLARI/“KADINLARIN CUMHURİYETİ

12.08.2022
460
A+
A-
100. YILINDA CUMHURİYET’İN KADINLARI/“KADINLARIN CUMHURİYETİ

KADIN ESERLERİ KÜTÜPHANESİ VE BİLGİ MERKEZİ VAKFI (1923-2023) 27-29 Ekim 2023

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı ile Beykoz Üniversitesi’nin 27-29 Ekim 2023 tarihleri arasında ortaklaşa gerçekleştireceği “100. Yılında Cumhuriyet’in Kadınları/Kadınların Cumhuriyeti (1923-2023)” başlıklı Uluslararası Sempozyuma araştırmacılar ve katılımcılar bildiri özetleri ile web sayfasından başvuru yapabilirler.

https://kadineserleri100yil.beykoz.edu.tr/ – https://kadineserleri100yil.beykoz.edu.tr/kayit/

*Sempozyum koşullara bağlı olarak çevrimiçi ve/ veya yüz yüze yapılacaktır; dili Türkçe ve İngilizcedir.

Günümüzde Türkiye’de toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları, zengin bir kuramsal birikim, dinamik bir karakter ve çeşitlilik göstermektedir. Bu sempozyum, bu birikimin gücüyle, kadınlara Cumhuriyet’in yüz yıllık tarihinin hem güncel hem de tarihsel perspektifleri içeren bir muhasebesini yapabilmeleri için alan açmayı hedeflemektedir. Kadın ve toplumsal cinsiyet çalışmalarının geliştirdiği eleştirel bakış ve araçlarla; tarihsel, toplumsal, kültürel, ekonomik, politik, dinsel ve sanatsal bağlamları etkileşimleri içinde ele alacak; Cumhuriyet’in kazanımlarına, gerilim hatlarına kadınlar açısından bakacağız. Uluslararası katılıma da açık olan bu sempozyumu, kadınların tarihsel ve toplumsal deneyimlerini okumaları ve yeniden değerlendirmeleri açısından değerli bir imkân olarak görüyoruz. 100. yılında Cumhuriyeti konuşacağımız sempozyuma, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanındaki zengin araştırma birikimini daha da çeşitlendirecek yeni ve özgün çalışmalarla, farklı disiplinlerden genç araştırmacıların katılımını bekliyoruz. Sempozyum katılımcılarının bildiri önerilerinin daha önce bilimsel etkinliklerde sunulmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması beklenmektedir. Sizleri, Cumhuriyet döneminde kadınların toplumsal dönüşüme katkıları, kazanımları, güçlenmeleri ve başarıları yanı sıra verdikleri mücadeleler, karşılaştıkları engeller, hak ve eşitlik konusundaki talepleri, önerileri, çözümleri, isyanları ile umutlarını dile getirmeye davet ediyoruz.

 

SEMPOZYUM ANA BAŞLIKLARI

1- Cumhuriyet’in Kadın Kuşakları (1923-1950)

2- Cumhuriyet’te Çocuklar ve Çocukluk

3- Cumhuriyet’te İnanç ve Düşünce Özgürlüğü Alanına Kadınlar Açısından Bakmak

4- Cinsiyet, Cinsellik, Cinsel Kimlik ve Yönelim

5- Eğitim ve Meslek Hayatında Kadınlar

6- Felsefe, Edebiyat ve Kadın

7- Feminist Alternatif Medya: Feminist Politikanın Araç ve Olanakları

8- Kadın Tarihi, Feminizm ve Arşivcilik

9- Kadın ve Hukuk

10- Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Yayıncılığı

11- Küreselleşme, Göç, Çevre Sorunları ve Kadınlar

12- Medya, Sanat ve Görsel Temsil Açısından Kadınlar

13- Siyasal Katılım ve Karşıt Kamusal Alanlarda Kadınlar

14- Taşrada ve Kentlerde Değişen Gündelik Hayat ve Kadın Hayatları

15- Türkiye’de Kadın Emeği

16- Türkiye’de Kadın Hareketinin Tarihi Birikimi: Osmanlı Kadın Hareketinden Dijital Feminist Harekete

17- Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmalarının Dünü-Bugünü

18- Yeniden Üretim, Cinsiyet, Cinsellik ve Ataerkillik Kıskacında Kadınlar

Sempozyum Çağrısı-afiş_tr.jpg

 


 

INTERNATIONAL SYMPOSIUM

ON THE CENTENARY OF THE TURKISH REPUBLIC

WOMEN OF THE REPUBLIC- “THE REPUBLIC OF WOMEN”

(1923-2023)

27th-29th October 2023

The International Symposium on the Centenary of the Turkish Republic: Women of the Republic – “The Republic of Women” organized by the Women’s Library and Information Center Foundation (Istanbul) and The University of Beykoz, will take place between 27-29 October, 2023 researchers and participants can apply with their abstracts on the website of the symposium.

 

https://kadineserleri100yil.beykoz.edu.tr/en/home/ –

https://kadineserleri100yil.beykoz.edu.tr/en/registration/

*The Symposium will take place in person and/or in virtual space according to the conditions due to the COVID -19 pandemic and the facilities at hand. The symposium papers can be presented in Turkish or in English.

The gender and women’s studies in Turkey are based on a rich theoretical background and present a dynamic character and plurality. Based on this accumulated knowledge, this symposium aims to create space for women to make an assessment of the Republic, taking both the current and the historical perspectives into account. With the instruments and critical approach provided by the gender and women’s studies, we will elaborate on the historical, social, cultural, economic, political, religious and artistic contexts in interaction with each other and look at the gains and the lines of tension created by the Republic. We see this symposium, which will also be open to international participation, as a valuable opportunity for women to read and re-assess their historical and social experiences during the different periods of the Republic. We encourage young participants from various disciplines to take part in this symposium, where we will speak about the Turkish Republic at its centenary, with new and original studies that will further diversify the rich research background in the field of gender and women’s studies. We expect the participants to give paper proposals that have not been presented in other scientific meetings or published elsewhere.We invite you to recount women’s contribution to the social transformation in the Republican period; their gains, empowerment and success stories besides the struggles they have fought, the obstacles they have faced, i.e. their demands, their solutions for women’s rights and equality; and also express their protests, hopes and wishes.

 

MAIN THEMES OF THE SYMPOSIUM

1- The Women Generations of the Republic (1923-1950)

2- Children and Childhood in the Republic

3- Freedom of Belief and Thought in the Republic From Women’s Viewpoint

4- Gender, Sexuality, Sexual Identity and Sexual Orientation

5- Women in Education and Professional Life

6- Philosophy, Literature and Women

7- Feminist Alternative Media: The Instruments and Possibilities of Feminist Politics

8- Women’s History, Feminism and Archiving

9- Women and Law

10- Women and Publishing in Gender Studies

11- Globalization, Migration, Environmental Problems and Women

12- Women in Media, Art and Visual Representation

13- Political Participation and Women in Counter Public Space

14- Everyday Life and Women’s Lives in The Provincial Towns and Cities in Turkey

15- Women’s Labor in Turkey

16- The Historical Background of Women’s Movement in Turkey: From Ottoman Women’s Movement to Digital Feminism

17- The History and Current State of the Gender And Women’s Studies

18- Reproduction, Gender, Sexuality and Women Within the Patriarchal Clamp

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.