Dolar 35,6011
Euro 36,7757
Altın 3.097,79
BİST 10.016,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 15 °C
Az Bulutlu

Yazarlar Her Şeye Rağmen Direniyor / Dursaliye Şahan

Yazarlar Her Şeye Rağmen Direniyor / Dursaliye Şahan

Ortalıkta dolaşan sözler var: Okuma sayısı gün geçtikçe düşüyor, gençler okumuyor, şiir okunmuyor, öyküler, romanlar satmıyor… Liste uzun ama ben burada keseyim.

Dünyanın neresine giderseniz gidin. İnsan evladının hikâyelerden kaçabilme şansı yok. Yaşadığı her gün bir öykü, bir hikâye ve belki birkaç şiirle muhatap olmak zorunda. Demem o ki, kitap yoksa edebiyat hayatın içinden çekilmiyor. Biz asırlardır ve bugün, yaşadığımız bu dünyada hikâyelerle kuşatılmış durumdayız. Okumayı, dinlemeyi, seyretmeyi seçmediğimiz o hikâyeleri, masalları beyinlerimize boşuna doldurmuyorlar elbette. Dünyayı, toplumları yani bizi tam da o hikâyelerle biçimlendirip yönetiyorlar. Edebiyatın tarihi binlerce yıl öncesinden kutsal kitaplarla, mitolojiyle başlamıştır. Ve bugünkü edebiyatın temeli o gün atılmıştır. Lafı uzatmadan, sanat bizim can damarımız. Edebiyat vazgeçilmezimiz. Biz insana iyi gelen edebiyatı, ‘kötü edebiyatın’ elinden kurtarmalıyız.

Ancak bir yılı daha geride bırakırken, yayınevlerinin sorunları azalmak yerine çoğaldı. Gazetecilerin, yazar çizerlerin tutuklandığı, öldürüldüğü, özgürlüklerin kısıtlandığı zor günlerden geçiyoruz. Barış sözcüğü fiilen yasaklanmış durumda. Yazarlar her şeye rağmen direniyor. Sansürle boğuşurken bir yandan da okura ulaşmaya çalışıyor. Okumanın yazmaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bize dayatılanı değil, kendi seçtiğimiz, gerçeğe ihanet etmeyen metinleri okumalıyız. Çünkü okumak en sessiz, en etkili ve en derin örgütlenme biçimidir. Oyunu bozacak olan okur. Anahtar onun elinde.

Haber Kaynağı: Birgün Gazetesi

https://www.birgun.net/haber/toplum-direncinin-yili-2024-586070

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. https://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   https://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Okey Oyna ankara chat istanbul chat