Dolar 34,9482
Euro 36,6885
Altın 2.986,89
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 17 °C
Parçalı Bulutlu

Versus Art Project “Dip Dalga” İsimli Sergisiyle Senkron’da

Versus Art Project “Dip Dalga” İsimli Sergisiyle Senkron’da

Alper Aydın, Sena Başöz, YeltaKöm, Metehan Özcan, Sibel Horada

“DİP DALGA”

21.04 – 22.05.2022

Versus Art Project,Senkron 2022’ye beş sanatçının işlerinden oluşan “Dip Dalga” isimlibir çevrim içi seçki ile katılıyor. Senkron’un video sanatına odaklanmak için yarattığı fırsatı değerlendirerek dijital hareketli görüntülerin çağdaş sanat alanında kapladığı/açtığı yeri düşünmeye davet ediyor.

Alper Aydın, Sena Başöz, YeltaKöm, Metehan Özcan, Sibel Horada’nın işlerinden oluşan “Dip Dalga” başlıklı online video seçkisi, günümüzde dijital teknolojinin sanat ve hayat arasında kurduğu bağa dair tespit ve tahayyüllerden yola çıkıyor. Gösteri olarak videonun popülerliğinden sıyrılıp şiir, öykü, resim, heykel, sinema ve belgeselle ilişkileri bağlamında sanat olarak videonun potansiyellerinin peşine düşüyor.

Versus Art Project,  Senkron için seçimini yaparken yıl boyu süren dijital sanat tartışmalarını dikkate aldı. Sanal gerçekliğin, yapay zekânın, büyük verinin, NFT’lerin yani teknolojinin hükümdarlığında, sanatın yaşamla ve bedenle ilişkisi üzerine düşündü. Salt kendini “gösteren” imgelerin “gösterişinden” uzaklaşıp “görüyorum” diyen videografik çabaları araştırmaya yöneldi. Kamerayı dışarı çıkarma, kendine çevirme, ana, olaya, akışa, özellikle de insani olmayan unsurlara, en küçük, hafif ve kırılgan olanlara bakma gibi gayretlerin izinde, tekniğin dünyaya dokunmanın yolu olarak kullanıldığı işleri bir araya getirdi.

“Dip Dalga seçkisindeki işler GastonBachelard’ın maddi tahayyül (imaginationmaterielle) tanımını düşündürüyor: Suya, ateşe, ipeğe, taşa, mercana, kurşuna dokunmaktan ve onlar tarafından dokunulmuş olmaktan kaynaklı hayalgücü ve yaratıcılık. Çamura dokunan heykeltıraşın eli ona şekil verirken onunla düşünür. Madde ve beden dokunma sırasında birlikte değişirler. Bachelard tekniğin de bedenin maddeyle birlikte düşünmesi olduğunu söyler. Dolayısıyla kamerayla da dokunulur. Toprak, ateş, su, ışık ve onlara dair sıcaklık, sertlik, akışkanlık gibi duyumlar imgelere ve fikirlere dönüşmeden önce dip dalga gibi ilk bakışta nasır tutmuş, betonlaşmış, büyüsünü yitirmiş gibi görünen yaşamın altında akmaktadır. Dünyayı can kulağı ile dinlemek, duymak, dip dalgayı yakalamak, duyudan anlama akmak ise sanatçıların hüneridir.”

Ezgi Bakçay

 

Online sergi: https://www.versusartproject.com

Sergiye dair seçilmiş görseller ve basın kiti içintıklayınız.

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

 

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

 

İletişim:

+90 (212) 258 14 14

+90 (530) 016 47 18

www.versusartproject.com

info@versusartproject.com

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.