Dolar 34,2220
Euro 37,2979
Altın 2.927,86
BİST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30 °C
Parçalı Bulutlu

Savaşın yıkıcı yanı ve hikayeleri

18.01.2017
1.368
A+
A-
Savaşın yıkıcı yanı ve hikayeleri

Kan, yıkım, gözyaşı… Tarihin tanıklık ettiği en ölümcül savaş olan İkinci Dünya Savaşı’nda çekilmiş en çarpıcı fotoğraflar ve hikayeleriyle karşı karşıyasınız.
1. Pearl Harbor baskınında, top atışı sonrası oluşan şarapnellerin denk geldiği, delik deşik olmuş bir sivil araç ve içindeki sürücüsü.
 
Pearl Harbor baskınında, top atışı sonrası oluşan şarapnellerin denk geldiği, delik deşik olmuş bir sivil araç ve içindeki sürücüsü.
2. Mısır çölündeki yaralı Alman askeri ve onun başında yardımın gelmesini bekleyen bir nöbetçi asker.
 
Mısır çölündeki yaralı Alman askeri ve onun başında yardımın gelmesini bekleyen bir nöbetçi asker.
3. Naziler tarafından tamamen yerle bir edilmiş Varşova gettosundan bir kare. Bu alanda yaklaşık 300 bin Yahudi hayatını kaybetmiştir.
 
Naziler tarafından tamamen yerle bir edilmiş Varşova gettosundan bir kare. Bu alanda yaklaşık 300 bin Yahudi hayatını kaybetmiştir.
4. 27 Aralık 1944. Hitler Gençliği üyesi bir grup genç, makineli tüfeğin nasıl çalıştığıyla ilgili eğitim alırken.
 
27 Aralık 1944. Hitler Gençliği üyesi bir grup genç, makineli tüfeğin nasıl çalıştığıyla ilgili eğitim alırken.
5. 3 Mart 1939. Anneler, zehirli gaz saldırıları için bebeklere özel olarak tasarlanmış maskeleri denerken.
 
3 Mart 1939. Anneler, zehirli gaz saldırıları için bebeklere özel olarak tasarlanmış maskeleri denerken.
6. 1945, Tokyo. Atılan kundak bombası sonrası tamamen ortadan kalkan bir mahalle.
 
1945, Tokyo. Atılan kundak bombası sonrası tamamen ortadan kalkan bir mahalle.
7. 1945, Almanya. ABD birlikleri tarafından ele geçirilen Alman bir gencin tepkisi.
 
1945, Almanya. ABD birlikleri tarafından ele geçirilen Alman bir gencin tepkisi.
8. Eylül 1939, Polonya. Patates toplamak için çıktığı tarlada SS birliklerinin makineli tüfek saldırısı sonucu hayatını kaybeden küçük kız ve başında ağlayan 10 yaşındaki ablası.
 
Eylül 1939, Polonya. Patates toplamak için çıktığı tarlada SS birliklerinin makineli tüfek saldırısı sonucu hayatını kaybeden küçük kız ve başında ağlayan 10 yaşındaki ablası.
9. Alman sniper tarafından vurulan ABD askerinin bedeni. Son anında dahi tüfeğini ve bombasını elinden bırakmamış.
 
Alman sniper tarafından vurulan ABD askerinin bedeni. Son anında dahi tüfeğini ve bombasını elinden bırakmamış.
10. Nisan 1945, Almanya. Bir uçak fabrikasındaki tamamlanamış savaş uçakları.
 
Nisan 1945, Almanya. Bir uçak fabrikasındaki tamamlanamış savaş uçakları.
11. 14 Eylül 1945, Buchenwald. Tahliye edilen toplama kampındaki bir Rus esir, tutsaklara çok kötü davranıp onları sürekli döven bir gardiyanı ifşa ederken.
 
14 Eylül 1945, Buchenwald. Tahliye edilen toplama kampındaki bir Rus esir, tutsaklara çok kötü davranıp onları sürekli döven bir gardiyanı ifşa ederken.
12. Connecticut, ABD. Saldırılarda kullanılacak mermileri tetkik eden bir kadın, Avrupa’da savaşan kocasının fotoğrafının yanında poz verirken.
 
Connecticut, ABD. Saldırılarda kullanılacak mermileri tetkik eden bir kadın, Avrupa’da savaşan kocasının fotoğrafının yanında poz verirken.
13. Auschwitz’deki bir gaz odasının duvarı…
 
Auschwitz’deki bir gaz odasının duvarı…
14. Ocak 1943, Stalingrad. Kamuflajları ve kar yığınları içinde çatıda siper almış Rus askerleri.
 
Ocak 1943, Stalingrad. Kamuflajları ve kar yığınları içinde çatıda siper almış Rus askerleri.
15. 1945, Saarbrücken. Bir Alman askeri, muhtemelen ölmüş bir ABD askerinin konservesini yerken.
 
1945, Saarbrücken. Bir Alman askeri, muhtemelen ölmüş bir ABD askerinin konservesini yerken.
16. Haziran 1944, Normandiya. Savaşın seyrini değiştiren çıkartmanın ardından bölgeyi bir tepeden izleyen iki küçük çocuk.
 
Haziran 1944, Normandiya. Savaşın seyrini değiştiren çıkartmanın ardından bölgeyi bir tepeden izleyen iki küçük çocuk.
17. 1941, Amsterdam. Anne Frank’in son fotoğrafı.
 
1941, Amsterdam. Anne Frank’in son fotoğrafı.
Naziler tarafından ele geçirildikten sonra toplama kampında tifodan ölen 15 yaşındaki genç kız. Yakalanana değin tuttuğu günlükler, onu İkinci Dünya Savaşı’nın belki de en bilindik ikonu haline getirmişti.
18. 1942. Alman işgali altındaki Rusya’daki bir toplama kampına gönderilmiş yetim çocuklar.
 
1942. Alman işgali altındaki Rusya’daki bir toplama kampına gönderilmiş yetim çocuklar.
Tabelada “Tellere yaklaşan ya da tutsaklarla konuşmaya çalışanlar vurulacaktır” yazıyor. Tabii onlara tutsak denebilirse.
Kaynak: Onedio

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.