ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Sakarya lise öğrencilerinin “Roman Kahramanları Festivali” gündemden düşmüyor

30.12.2021
534
A+
A-
Sakarya lise öğrencilerinin “Roman Kahramanları Festivali” gündemden düşmüyor

Bu ülke rengini neden kaybetti? Liseliler şikayet edildi..

Sakarya’da Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, okudukları romanlardaki kahramanların kıyafetlerini giydiği, mekanları canlandırdığı ‘Roman Kahramanları Festivali’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) şikayet edildiği ortaya çıktı.

 Şikayette; “Milli Eğitim’in amacı ortalama TC vatandaşı yetiştirmektir” ifadeleri kullanıldı.

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, okudukları kitapları daha iyi anlamak için roman kahramanlarının kostümünü giyip karakterleri canlandırarak, hem gelişimlerine katkı sağlıyor hem de renkli görüntüler oluşturuyor.

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü dolayısıyla 4 yıldır “Roman Kahramanları Festivali” düzenleniyor.

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, okudukları kitapları daha iyi anlamak için roman kahramanlarının kostümünü giyip karakterleri canlandırdıkları “Roman Kahramanları Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrenciler bir hafta boyunca Dostoyevski, Charles Dickens, Honore de Balzac, Reşat Nuri Güntekin, Orhan Pamuk ve Yusuf Atılgan gibi yazarların romanlarındaki kahramanların kostümlerini giyip, okulu dekore ediyorlardı.

Roman karakterlerini canlandırarak kitapları daha iyi anlama fırsatı bulan öğrenciler, okulda düzenlenen söyleşi ve panellere katılıyor, yeteneklerine göre konser verip resim sergisi de açıyor. Edebiyat öğretmeni Ercan Yılmaz, 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü’nü 4 yıl önce hayata geçirdi.

MİLLİ EĞİTİM’E ŞİKAYET EDİLDİ

Hürriyet gazetesi yazarı İhsan Yılmaz, bugünkü köşe yazısında lisede düzenlenen festivalin Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edildiğini açıkladı.

Yılmaz yazısında “Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin video ve fotoğrafları sosyal medyada hayli ilgi gördü. Beğenenler çoktu ama eleştirenler de çıktı. Roman kahramanları konusunda bile hemen kamplara ayrıldık. Kimisi yapılan etkinliği Milli Eğitim Bakanlığı’na şikâyet edip “Milli Eğitim’in amacı ortalama TC vatandaşı yetiştirmektir” diye buyururken, “Lise öğrencisini romanla yetiştirmek çok saçma bir düşünce” diyenler çıktı. Çok büyük destek de geldi Ercan Yılmaz’a. Edebiyat dünyasından pek çok isim tebrik mesajı yayınladı.” ifadelerini kullandı.

“AKIL ALIR GİBİ DEĞİL”

“Kitap okunmuyor diye şikâyet edilen, dilin fakirleşmesinden dert yanılan bir dönemde öğrencilerin kitap okumasını teşvik eden, daha önemlisi roman kahramanlarıyla empati kurmalarını sağlayan bir festivali eleştirmek akıl alır gibi değil” diyen Yılmaz “Eleştirilere en güzel cevaplardan biri Oscar Wilde’ın ‘Dorian Gray’in Portresi’nden alıntı yapan bir sosyal medya kullanıcısından geldi: “Güzel şeylerde çirkin anlamlar bulan kişiler hatalıdır. Güzel şeylerde, güzel anlamlar bulan kişiler kendilerini yetiştirmeye çalışmaktadır. Bunlar için umut vardır. Güzel şeylerde yalnızca güzellik görenler seçkindir.” Siz bildiğiniz yolda, güzelliklerin peşinde festivalinizi yapmaya devam edin Ercan Hoca.” dedi.

Odatv.com

 

 

 

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.