ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Ressam Lucian Freud Portreleri | National Portrait Gallery

25.04.2022
451
A+
A-
Ressam Lucian Freud Portreleri | National Portrait Gallery

1960  Lucian Freud Arşivi

National Portrait Gallery, Amerika Birleşik Devletleri’nde Washington’da yer alan F Streets NW’deki tarihi bir sanat müzesi. 1962 yılında kuruldu ve Smithsonian Institution’ın bir parçası olarak 1968’de halka açıldı. Müzedeki koleksiyonlar, ünlü Amerikalıların görüntülerine odaklanır. Tarihi Old Patent Office Building binası içindedir.

National Portrait Gallery’de Lucian Freud Portreleri

Freud eserlerini “tamamen otobiyografik” diyerek nitelendiriyor: “hepsi benimle ve etrafımdakilerle ilgili. Aslında insanları resim yapmak için kullandığını söylese de,[5] bu kişiler yalnızca ressamın modeli olmaktan oldukça ötedeler; her biri hayalleri, hayal kırıklıkları, aşkları, tutkuları, hüzünleri ve beklentileri olan bireyler.

Freud’un iç dünyası zengin olan kişilerle çalışmak istemesinin nedeni bu olsa gerek. Bazen toplamında yüzlerce saati bulabilen poz verme seanslarında modelin kıpırdamadan, sessizce kendini ressama teslim ederek durabilmesi için, içinde kaybolabileceği bir duygu dünyasının olması Freud için şart.

Corot’nun not defterine yazdığı gibi: “Tek yol göstericin duygular olsun. Gerçeklik sanatın parçasıdır: duygu onu tamamlar…

….

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.