Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı, 17. İstanbul

Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı, 17. İstanbul

Bienali’nin Mekânlarından Biri Olarak Ziyaretçileri Ağırlayacak

Performistanbul’un Canlı Sanat Araştırma Alanı (PCSAA), 17. İstanbul Bienali mekânlarından biri olarak sanatseverlerle buluşacak. 17 Eylül-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek bienalin önemli duraklarından biri olarak konumlanacak Performistanbul, bienal süresince yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcıya ev sahipliği yapacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 2007–2026 Bienal Sponsoru Koç Holding’in desteğiyle düzenlenen 17. İstanbul Bienali, 17 Eylül–20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bienal bu yıl, geleneksel sanat mekânlarının dışına çıkarak kitapçılar, sahaflar, hastaneler, huzurevleri, kafeler, metro durakları ve özel bir radyo istasyonunun da aralarında olduğu onlarca farklı mekâna yayılacak.

Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in küratörlüğünde gerçekleşecek 17. İstanbul Bienali kapsamında PCSAA’da, Merve Elveren (küratör ve araştırmacı) ve Çağla Özbek’in (küratör ve araştırmacı) “Hem Zemin / Hem Zaman” ile Evrim Kavcar

ve Elif Öner’in “Hassas Sesler Sözlüğü” adlı çalışmaları yer alacak.

 Performistanbul hakkında:

Uluslararası performans sanatı platformu Performistanbul, performans sanatçılarını tek bir çatı altında birleştirmek ve projelerle buluşturmak üzere Simge Burhanoğlu tarafından 2016’da kuruldu.

İstanbul merkezli platform, esnek çalışma modelini dünya genelinde çeşitli sanat kurumları, dijital platformlar ve sanatçılar ile iş birliği içerisinde “alansız” kimliğiyle devam ettiriyor. Performistanbul, kurulduğu günden bu yana müze ve galeri gibi sanat kurumları, kamusal alanlar ve uluslararası organizasyonlar başta olmak üzere çeşitli mekânlarda 250’nin üstünde performans gerçekleştirdi. Bu mekân ve işbirlikçiler arasında Victoria & Albert Museum (Londra), Tate (Londra), OMM Müzesi, Pera Müzesi, Pi Artworks, Elgiz Müzesi, IMC 5533, İstanbul Bienali (2017, 2019, 2022), Tarabya Kültür Akademisi – Goethe-Institut, Caroline Garden Chapel (Londra), Uluslararası Venedik Performans Haftası (2017, 2019, 2020) ve Live Art Development Agency (LADA) bulunuyor.

Performistanbul, Türkiye’de bir ilk olan Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı’nı (PCSAA), canlı sanat üzerine barındıracağı kaynaklar ile performans sanatının eğitimi ve gelişimi üzerinde önemli bir etkiye yol açma gayesiyle hayata geçirdi. Performistanbul Yayınları ise PCSAA ile birlikte, bu alanda yabancı kaynakları Türkçeye çevirerek Türkiye’deki dijital platformlarda yayınlamak ve bu alanda daha fazla kaynak sağlamayı amaçlıyor. Performistanbul, 2020 yılında, ilk canlı sanat odaklı yerli ve yabancı genç performans sanatçıların yönelik misafir sanatçı programını hayata geçirdi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı kapsamında “Performans Sanatı Pratikleri” dersini kurdu.

Performistanbul, SAHA derneği , British Council Turkey, Sivil Toplum Destek Vakfı ve Turkey Mosaic Foundation gibi kurumlardan çeşitli destekler almaya hak kazanmıştır.

Kâr amacı gütmeyen Performistanbul, Performans Sanatını Geliştirme Derneği’ni kurarak performans sanatını gelişimine katkıda bulunmak adına önemli bir adım attı. Bu yapı, alanın bağımsızlaşması ve bağış toplanabilmesi için oluşturuldu, böylelikle alanın işlevsel hâle gelerek sürdürülebilir olabilmesi için çoklu kaynaklardan gelir elde etmek umuluyor.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

İnternet sitesi: www.performistanbul.org

İhtiyaç: Sen Dijital Arşivi: www.ihtiyacsen.com

Perform İstanbul Yayınları: https://www.performistanbulyayinlari.com/

Facebook:www.facebook.com/Performistanbul www.facebook.com/pcsaa.ist

Instagram:www.instagram.com/Performistanbul www.instagram.com/pcsaa.ist

YouTube: www.youtube.com/Performistanbul

Ayrıntılı bilgi ve söyleşi talepleriniz için:

burcudimili@gmail.com

0 554 458 33 13

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.