ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Parantez Aşklar ya da Aşkın Gücü / Erhan Sertbaş

31.12.2018
1.189
A+
A-
Parantez Aşklar ya da Aşkın Gücü / Erhan Sertbaş


Hayat, aşkı meşki kaldırmayacak kadar acımasızdır.”

Dursaliye Şahan “Parantez Aşklar”da toplumun her köşesinden kadınlara, daha doğrusu o kadınların iç güçlerine öyle kuvvetli bir ses vermiş ki, her biri görünüşünden, düşünüşüne, iç sesinden, dışavurumlarına kadar bildiğimiz ama görmekte zorlandığımız kadını kolayca ortaya koyuyor. Üstelik kitap bütün bu kadınları, yasak aşkların ortak paydasında buluşturmayı çok güzel başarmış.

Dursaliye Şahan’ın kolay okunan, yalın bir dili var. Sözü döndürüp dolaştırmadan istediğini söyletiyor karakterlerine. Dil hikâyenin önüne geçmiyor daha çok arkada kalıp kurguyu destekliyor.

Öykülerin kurgusu öyle iyi kurulmuş ki, “neredeydik, nereye geldik, nasıl geldik bu noktaya” dedirtiyor insana. Ne kaçırdım acaba diyerek geri dönüşler yaptığım oldu.

Her öykü gittikçe artan merak duygusu ile kaplanmış. Nereye gidecek, finalde nasıl bir duygu ya da sürpriz bekliyor bizi gibi merak dozunu aşırıya kaçmadan başarıyla kullanmış yazar. Dursaliye Şahan kurgu ustalığını bir kez daha ortaya koymuş.

Karakterlerini, duygularını, iç seslerini çok yakından tanıdığımız insanlar arasından seçmiş ve bunları ustalıkla yaratmayı başarmış. Kitabın birçok yerinde “Aa ben bu abiyi bir yerden tanıyorum” duygusu peşinizi bırakmıyor.

Hayat, aşkı meşki kaldırmayacak kadar acımasızdır.” Sözü ona aitti. Şimdi nasıl olurda bir kadının, üstelik böyle bir kadının oyuncağı olabilirdi.”  “Cemile”nin müdürü Mehmet Beye Cemile’den kalan yasak aşkın mirası bu engelli duygulardı.

“Zaten Mecnun’u tarihe kazıyan da benim gibi aşktan anlamayan biçare erkekler.” demişti Kamil’in öğretmeni ve ablası Makbule’nin gizliden gizliye oynaştığı Ersin Hoca. Karısından gördüğü ama anlamadığı sevgiyi dile dökmek için.

Okurken çok keyif aldığım, Dursaliye Şahan’ın hem ince sızılara hem kalın acılara güçlü dokunuşlar yaptığı “Parantez Aşklar”ı son dönem kadın öyküleri içinde iyi bir yeri hak ediyor.

Erhan Sertbaş

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.