ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

NHKM Kadıköy’de Haziran/ Kültür Sanat Etkinlik Bülteni

05.06.2022
431
A+
A-
NHKM Kadıköy’de Haziran/ Kültür Sanat Etkinlik Bülteni

Etkinlik NHKM Kadıköy, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi…

Sanatçı Ferda Ereren, “Sabahın Seherinde” başlıklı konseri ile 10 Haziran Cuma saat 20:00’de NHKM Ruhi Su Salonu’nda sahne alıyor.

1958 Yılında Ünye’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ nde öğrenci olduğu yıllarda müzik çalışmalarına başladı. Orhan Dağlı ve Yavuz Top ile halk müziği, Perihan Önder-Ridder ile armoni, Zuhal Özcengiz ve Prof.Dr. Güzin Gürel ile şan çalıştı. Çeşitli dergilerde müzik yazıları yayınlandı. 1992-94 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Halk Müziği Topluluğu’ nu kurdu ve çalıştırdı. 1993 yılında eşi Sevinç Ereren ile birlikte Üçdeniz Topluluğu’nu kurdu ve yaptığı çoksesli türkü düzenlemelerini İstanbul’ da ve çeşitli kentlerdeki konserlerde seslendirdi. “Kanadım Değdi Sevdaya” (1990), “Yağmurlar Dinmeden Gel” (1998)  adlı albümleri, “Halk Müziği Koroları için Çok Sesli Türküler” (2003) adlı 20 türkülük, “Orkestra, Bağlama ve Ses için Türküler” (2003) adlı 50 türkülük ve “Korolar için Çoksesli Türküler” (2018) adlı 20 türkülük üç kitabı bulunuyor. 2006 Yılında uluslararası bir kongre için 15 dilde halk müziklerinden hazırladığı konserin kayıtları da “Üçdeniz Buluşması” adıyla CD olarak katılımcılara armağan edildi. Çocuk müziği alanında da ürünler veren Ereren, “Çocuklara Çocuklarla Müzik” başlığı altında “Hayvanlar 1”, “Hayvanlar 2” ve “Çorabım Çıkmış Ayağımdan” adlı üç çocuk müziği albümü yaptı. Ayrıca 9 aylıktan 24 aylığa kadar olan çocukların nörolojik ve pedagojik gelişimine uygun 60 adet şarkısı bulunuyor. Ferda Ereren “Sabahın Seherinde” başlıklı bu dinletisinde yaylı bağlama ve bağlama ile kendi yapıtlarından çeşitli halk türkülerinden örnekler seslendirecek.

Şef Volkan Akkoç yönetimindeki Sirene ve Akademi Sirene koroları “Demeter’in Çağrısı” başlıklı konserde 11 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da NHKM Ruhi Su Salonu’nda sahne alacak.

Ülkemizin uzun soluklu ve uluslararası başarılara sahip kadın korosu Sirene ve kadın korist yetiştirme hedefiyle kurulan Akademi Sirene a cappella ve piyano eşlikli parçalardan oluşan bir programla, Şef Volkan Akkoç yönetiminde keyifli bir dinleti gerçekleştirecek. “Demeter’in Çağrısı” temasıyla kurgulanan konserin repertuarı; genç Türk bestecilerin Sirene özelinde besteledikleri ve düzenledikleri eserlerin yanı sıra, dünya kadın korosu repertuarının çeşitli dönemlerinden özenle seçilmiş özgün eserlerden oluşuyor. Program, günümüzden geçmişe müziğin birleştiriciliğini ifade etmesi, söyleyenlerin de bunu aynı heyecan ve hisle dinleyicilerle müzikal olarak paylaşması düşüncesi ile tasarlandı.

Bu dinleti akşamına tüm NHKM dostlarını bekleriz.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve José Marti Küba Dostluk Derneği, bütün insanlığa mal olmuş, bu yürekli olduğu kadar akıllı ve insan, halk ve yurt sevgisi ile dopdolu devrimciyi, Che’yi, doğum gününde anıyor.

Etkinliğimiz, Küba Devrimi’nin en önemli önderlerinden Che’nin mirasının bugün ifade ettiği anlamı vurgulayan açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından “Che’nin Mirası” video gösterimi ile devam edecek. Kapanışta ise değerli dernek dostumuz Hakely Nakao’nun piyano ile seslendireceği Che’yi anlatan 2 beste ile son bulacaktır.

94. doğum gününde Che’yi ve sosyalizmi anmak için bir araya geliyoruz. Tüm halkımız davetlidir. Etkinlik ücretsizdir.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, yaz etkinliklerini “Nâzım’ın” bahçesine taşıyor. Her ay düzenlenecek konser etkinliklerinin ilki müzisyen, eğitmen ve koro şefi Haluk Polat yönetiminde çeşitli vokal gruplarının sahne alacağı “Çok Sesli Vokal Gecesi” olacak. 15 Haziran Çarşamba saat 20:00’de NHKM Piraye Kafe’de gerçekleşecek ve An Vokal, Dem Vokal, 4 Vokal, Los Obreros, Zua, Chorvus, Sonus, Ychorus ve Kısmet Fatka vokal projelerinin performans sergileyeceği konser,e tüm NHKM dostlarını bekliyoruz.


Haluk Polat Kimdir?

Haluk Polat, 1970 yılında Antalya’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nde eğitim gördüğü sırada İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Klasik Gitar Bölümüne devam etti.

1989-1996 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde eğitim aldı. Üniversite yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak 3 sene görev aldığı dönem boyunca Müzik Kulübü Rock Korosunu kurdu ve koronun ilk şefliğini yaptı.

1996-1997 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı dönemde, Anadolu Holding tarafından yürütülen “Geleceğe Yatırım Projesi”nde, müzik eğitmeni olarak Prof. Dr. Füsun Akarsu ile birlikte eğitim verdi.

1997-2004 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Müzik Bölümü’nde Öğretim Görevlisi ve Bölüm Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Müzik İşletmesi, Koro ve Müzik Teknolojilerine Giriş dersleri verdi. Üniversite korosuyla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi.

2000-2004 yılları arasında, Bilgi Üniversitesi Kuştepe Araştırma Enstitüsü TESAR bünyesinde Prof. Dr. Gülten Kazgan yönetiminde, Kuştepe’de yaşayan çocuklarla müzik çalışmaları yürüttü ve çeşitli konserler verdi.

2005-2009 yılları arasında Balet Plak Müzik Yapım firmasında çalıştı. Bu dönemde, Warner Music Group’un Türkiye temsilciliğini yapan firmada Pazarlama ve Tanıtım Müdürü olarak görev yapmanın yanı sıra, yerli yapımların prodüktörlüğünü de üstlendi.

Haluk Polat, 2002 yılında ortaklarıyla kurduğu We Play markasını, 2007 yılında müzik yapım firması haline getirdi; Öykü Berk, Can Bonomo, Ferdi Özbeğen’in de içinde bulunduğu bir çok sanatçıyla 100’den fazla farklı yapıma imza attı. Çekül-Eti Kültür Elçileri programı dahilinde 2009-2012 yılları arasında çeşitli illerde çocuklarla müzik ve ritim çalışmaları gerçekleştirdi.

Mayıs 2015’te Candan Erçetin ile birlikte; müzik, dans, kültür, sanat atölyelerinin gerçekleştirildiği Cep Sahne’nin Kurucu Ortağı oldu ve Eğitim Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Cep Sahne bünyesinde her yaştan bir çok farklı grupla çalıştı, ulusal ve uluslararası festivallere katıldı; çeşitli dereceler aldı. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübünde kurduğu Ychorus Vokal Topluluğu Projesi’ni 2015 yılında yeni üyeleriyle tekrar hayat geçirdi. 2016’da Procne Çok Sesli Kadın Korosu’nu kurdu. Ychorus ile 2016’da ve Procne ile 2018’de katıldığı uluslararası koro festivallerinde folklor kategorisinde altın diploma aldı. Bu süreçte Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitmenlik yapmaya da devam eden Haluk Polat, 2015-2019 yılları arasında öğretmen adayları için müzik teorisi ve ses eğitimi dersleri verdi.

2019 yılında Ruhi Su Dostlar Korosu’nun şefliği görevini üstlendi. 2009’dan beri We Play firmasında yönetici olan Polat, yeni yapımlara imza atmaya, müzik ve vokal atölyelerini çalıştırmaya; Haluk Polat Vokal Proje çatısı altında çeşitli vokal gruplarının müzik direktörlüğünü yürüterek, bu gruplarla sahne almaya devam ediyor.

José Marti Küba Dostluk Derneği, ölümünün 15. yıldönümünde, Küba’da sosyalist devrimin ve kuruluşun en önemli önderlerinden birinin, Küba Kadınlar Federasyonu kurucusu Vilma Espín Guillois’in yaşamı ve mücadeleleri üzerine bir anma etkinliği düzenliyor.

Etkinlikte, Vilma Espin’in yaşamı ve mücadelesi,  devrim öncesi yeraltı mücadelesi, Sierra Maestra’daki gerilla mücadelesi ve sosyalist toplumun kuruluş sürecinde kadınların kurtuluşuna yönelik öncü rolü başlıkları altında ele alınacak.

Etkinliğimize tüm Küba dostlarını davet ediyoruz. Etkinlik ücretsizdir.

 

 

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.