Dolar 34,5055
Euro 36,4583
Altın 2.955,93
BİST 9.084,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 18 °C
Az Bulutlu

Mike Berg’ün “Buraya Nasıl Geldik?” Adlı Sergisi 25 Mayıs’ta YUNT’ta Açıldı

Mike Berg’ün “Buraya Nasıl Geldik?” Adlı Sergisi 25 Mayıs’ta YUNT’ta Açıldı

Sergi kapsamında YUNT, 1 Haziran’da Mike Berg’ün de katılacağı bir sergi konuşmasına ev sahipliği yapacak.

Yaşamını ve çalışmalarını New York, Cheney ve İstanbul arasında sürdüren Mike Berg’ün “Buraya Nasıl Geldik?” başlıklı sergisi, 25 Mayıs’ta YUNT’ta açıldı. 25 Ağustos’a kadar devam edecek sergide sanatçının sergi için özel üretilen “Piramit” isimli heykelinin yanı sıra sanat pratiğinden farklı örnekler yer alıyor. Berg’ün “Kafes” adlı heykeli de dış mekânda izleyiciyle buluşuyor.

Sergi kapsamında YUNT, Sergen Şehitoğlu moderatörlüğünde bir sergi konuşmasına da ev sahipliği yapacak. 1 Haziran’da saat 15.00’te gerçekleşecek etkinlikte konuşmacı olarak Mike Berg’e sergi metinlerini kaleme alan Sinan Eren Erk ve Gizem Gedik eşlik edecek. Berg’ün sanat pratiğinin ele alınacağı konuşma, sergiyi kapsamlı bir şekilde yeniden değerlendirme imkânı sunacak.

Sanat yazarı Sinan Eren Erk, sergi için kaleme aldığı metinde sergiyi “Mike Berg’ün gelişen, dönüşen, hatta işlerin ağırlığına karşın düşünsel düzlemde ‘göçebe’ sanat kariyerinin bir özeti” olarak tanımlıyor ve serginin “Berg’ün sanatsal bakışının farklı zamanlarda tutulmuş kayıtlarından” oluştuğuna dikkat çekiyor. Bu kayıtlardan “Piramit”, Erk tarafından “içini bize açmayan, kalın zırhı ve tedirgin edici cüssesiyle beton savanların ortasındaki metal bir beyaz gergedan veya yerini bulamamış, kırıldığında içinde ne sürprizler sakladığı bilinmeyen bir kayayı, hatta formu bilinçli olarak bozulmuş kadim bir monoliti andıran” bir yapı olarak tasvir ediliyor.

Sergi mekânında “Piramit”e Berg’ün Türkiye ile kurduğu güçlü bağı yansıtan kilimleri ve mekânın bir duvarında hayat verdiği amorf desen eşlik ediyor. Sergide eserlerin yanı sıra eserlerin oluşum süreçlerine ışık tutan çizim ve planlamalar da görülebiliyor. YUNT’un bulunduğu alanda dış mekâna yerleştirilen “Kafes” heykeli de geçirgen yapısı ve sunduğu giriş-çıkış imkânıyla izleyiciye eserle etkileşim olanağı tanıyor. Bu etkileşim, YUNT’ta 8 Haziran’da gerçekleşecek “Kamusal Alanda Sanat: Katılımcılık” başlıklı çalıştay için de tartışma zemini sunmuş oluyor.

“Buraya Nasıl Geldik?” sergisinin YUNT’ta düzenleniyor oluşunun arka planı ise sanat yazarı Gizem Gedik’in sergi için hazırladığı metinde derinlemesine ele alınıyor. Sergiye adını veren sorunun açıklık kazandırdığı arayış, Gedik’e göre içinde birleştirici bir potansiyel barındırıyor:

“Sanatında olgunluk dönemini yaşayan, bir kentten ve bir atölyeden diğerine, yarattığı dünyalara devamlı yolculuk hâlinde olan Berg, kendi anlatısını ve formlarını uzun zamandır

bulunduğu ‘merkez’lerden bu kez farklı bir ‘çevre’ye aktarıyor. Geçmişiyle yüzleşerek bireysel ve toplumsal değişkenleri sorgulayan bir sanatçının, geçmişine sadık kalarak geleceğe yönelen bir mekânda izleyiciyle buluşmasıysa form, malzeme, doku, kent, kültür, mimari, sanat tarihi ve çeşitli kavramlar bağlamında açılarak “buraya nasıl geldiğimizi” yeniden sorgulatıyor; bizi küçük, hayali bir çizgide birleştirerek.”.

YUNT hakkında:

Muratcan Sabuncu tarafından kurulan ve Sultanbeyli’de bulunan YUNT, kâr amacı gütmeyen bir sanat ve etkileşim alanıdır. Sanat danışmanlığını Sergen Şehitoğlu’nun, akademik danışmanlığını ise Prof. Dr. Eva Şarlak’ın üstlendiği YUNT, toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını artırmayı amaçlamaktadır. Sergi ve etkinliklerin yanı sıra eğitim programı ve desteklediği yayınlar ile temas ettiği kişilerin dünya ile yeni duyusal ilişkiler kurmasına imkân tanımaktadır. Mekânın sunduğu deneyim ve etkileşim olanakları ile toplumsal değişim potansiyellerinin çoğalmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

YUNT, etkinlik programı ve teşvik politikası ile sanat üretimini ve entelektüel düşünceyi destekler.

 

Adres:

Hasanpaşa Mahallesi

Fatih Bulvarı

No: 33, 34920

Sultanbeyli/İstanbul

 

İletişim:

https://www.yunt.art/

info@yunt.art

 

Ulaşım:

İETT ulaşımı için Mescidi Aksa Camii Otobüs Durağı’nı

kullanabilirsiniz. Otopark imkânı mevcuttur.

Konum için tıklayın.

 

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.